Pavel Stratan pentru inimile tuturor
Inregistreazate si lasa parerea ta.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pavel Stratan pentru inimile tuturor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PAVEL STRATAN PENTRU INIMILE TUTUROR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi pe Simpatie
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
Pavel Stratan pentru inimile tuturor / Articole din presa / alte articole Moderat de Fan(atic), dana, lulutza92, pavel stratan
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Top Muzica Romaneasca

Pavel Stratan - “Amintiri din copilarie, vol. 3”. Daca mai continua asa, moldoveanul risca sa devina mai prolific decat Ion Creanga, mai ales ca are in plus fata de acesta o chitara pe care o foloseste foarte bine. Pavel, Nica, tot copii universali sunt...[...]
Libertatea


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
De le Cerbul de aur- interviu din PP Flux (fragment):

PAVEL STRATAN:
Era păcat să nu existe un astfel de concert în cadrul Cerbului de Aur
- Pavel, de la tine am aflat primii, acum două luni, despre recitalul moldovenilor din cadrul Cerbului de Aur. Şi de bucurie că am pus mâna primii pe o informaţie inedită, am uitat să te întreb ce părere ai tu despre această idee.
- Mi-a părut o idee foarte bună, mai cu seamă că muzica făcută aici este de mult timp pe piaţa românească şi, mai ales, că ea place la foarte multă lume, era păcat să nu existe un astfel de concert în cadrul Cerbului de Aur. Iar formaţiile noastre încântă atâţia ani publicul din România!
- Şi, după recital, poţi să ne spui a cui prestaţie ţi-a plăcut cel mai mult din timpul recitalului?
- Ştii bine că nu pot spune de nimeni că ar fi "cel mai bun", pentru că atunci trebuie să-l compar cu altcineva şi să-l pun într-o lumină mai proastă pe acel "altcineva". Mie mi-a plăcut de toată lumea, mi-a plăcut şi de Alexa, mi-a plăcut Zdob şi Zdub, mi-a plăcut că s-a reunit pentru acest concert O-Zone. Era păcat chiar, după ce au cutreierat toată lumea, să nu cânte în cadrul acestei frumoase sărbători unde a fost prezentată muzica de la Chişinău.
- Ştim că în sfârşit îţi vei împlini visul şi vei cânta la Palatul Naţional în cadrul concertului Alexei.
- Da, dar după asta voi susţine concertul meu, cu o trupă live în spate. Era şi normal, cred, să am un concert la Chişinău.
- Când te vedem la Chişinău?
- M-am pornit astăzi, dar m-am uitat la avion cum se îndepărtează de la aeroport. Vin mâine, deoarece trebuie să fac o probă de voce. Apoi, revin în România, pentru că voi participa la câteva concerte. Nu ştiu cum voi reuşi, deoarece pe 5 octombrie am un concert la Iaşi, pe 6 " unul la Sinaia, pe 7 " Chişinău, şi mai am două, unul pe 8, altul pe 9 octombrie, dar nu mai ţin minte în ce localităţi, tot în România, nu ştiu cum va fi posibil să onorez toate invitaţiile.
- Ai lansat deja videoclipul piesei "Visul"?
- Da, rulează de câteva zile la Atomic TV şi la MTV România.
- Ai avut peripeţii şi cu acest videoclip, a ieşit cum ţi-a plăcut?
- Da, îmi place videoclipul şi l-am văzut deja de vreo şapte ori până acum şi de fiecare dată îmi provoacă lacrimi. Am crezut chiar că o să mă uit până îl plâng de tot. Dar e imposibil să-l privesc fără emoţii, conţine cadre îmi trezesc amintiri. E un băieţel care joacă rolul meu când eram mic, sunt redate video întâmplări din copilăria mea, ziua când am filmat videoclipul a fost frumoasă, însorită, nu au existat probleme dina ceastă cauză. Eu am avut emoţii enorme, am făcut şapte duble şi, evident, iar am plâns la toate, a lăcrimat chiar şi echipa cu care am lucrat. ÃŽn rest, totul a fost bine, scenariul videoclipului realizat de Dragoş Buliga mi-a plăcut şi cred că în curând veţi vedea şi la Chişinău acest videoclip.
- ÃŽţi mulţumim pentru timpul acordat şi sper să ne revedem la Chişinău.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
2005-05-30·  27

DE ZIUA LOR

"V.I.P. magazin" s-a gândit să ofere o bucurie copiilor năpăstuiţi
[...]De asemenea, participanţii la petrecere au votat cinci V.I.P-uri care au primit trofeul revistei "V.I.P. magazin". Cei care au acumulat cele mai multe voturi sunt: Mircea Snegur, Marian Lupu, Halim Ateş, Ion Sturza şi Pavel Stratan.
ÃŽnainte ne aşteaptă un an pe care revista "V.I.P. magazin" ni-l promite plin de surprize şi bucurii revelatorii. Abia aşteptăm. Publicaţiei îi dorim la mulţi ani şi mult succes pe viitor!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
2005-04-15·  34

DUPĂ CE A FOST APLAUDAT PE TOATE SCENELE DIN ROMÂNIA

Pavel Stratan a cântat la Chişinău

Duminica trecută, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, Pavel Stratan a cântat pentru prima dată în faţa publicului din capitală. Concertul organizat de Voxtel a adunat în Piaţă mii de spectatori, iar spectacolul a fost unul pe cinste. Două nume de referinţă în muzica românească au ţinut publicul cu răsuflarea întretăiată timp de câteva ore " Pavel Stratan şi Zdob şi Zdub.
ÃŽn cadrul unui interviu recent, Pavel Stratan declara pentru FLUX că, deşi a acceptat invitaţia, are o anumită frică de acest concert, deoarece nu ştie cum va fi primit de public: "Mă gândesc că va fi o diferenţă foarte mare între publicul care va veni la concert în aer liber şi cei care vor veni la concert la Palatul Naţional. Pot spune cu mândrie că în toate oraşele româneşti în care am cântat, au venit la concerte elita oraşului, au venit cu familia, erau şi spectatori de 70 de ani. Am vizitat şi cele mai frumoase locuri din România. Ceea ce mă bucură e că muzica mea este apreciată de intelectuali. La nici un concert nu am avut probleme, nu s-a înjurat, nu s-a fluierat, lumea aplaudă, se ridică în picioare la sfârşitul concertului şi aplaudă, piesele care sunt cerute la bis, se ascultă în picioare. Multă lume vine după autografe, sa întâmplat să vină cineva pe scenă după autograf chiar şi în timpul cântecului şi publicul aplauda că nu îi refuzam pe cei care veneau să-mi ceară autografe", declara cântăreţul pentru publicaţia noastră.
Duminică, înainte de concert, ne-am întâlnit la o ceaşcă de ceai, dar Pavel, pentru că avea mari emoţii, a băut cafea, chiar dacă sunt rare momentele în care recurge la acest "prost obicei". Mi-a recunoscut că nici nu mâncase nimic în ziua aceea. ÃŽnainte de concert, ziariştii nu l-au mai lăsat să se concentreze şi au tot tras de el dintr-o parte în alta. Modest şi bine crescut, nu a îndrăznit să refuze pe nimeni. ÃŽnainte de concert şi-a făcut semnul crucii şi a intrat în scenă în nelipsitul maiou negru şi blugi. A coborât peste o oră, după ce a fost chemat la bis. Era superfericit şi abia reuşea să răspundă tuturor complimentelor şi felicitărilor. "Ei?", l-am întrebat noi. "Super! Super! Super!" doar atât mai putea să spună. A doua zi, de dimineaţă, a plecat spre Bucureşti, de unde va reveni abia de Paştele Blajinilor. Dar săptămâna pe care a petrecut-o la Chişinău l-a umplut de energie, pentru că şi-a revăzut prietenii şi s-a plimbat în voie pe străzile însorite ale oraşului. Cine a văzut săptămâna trecută un tânăr bine îmbrăcat, evident, în negru şi cu o chitară într-o husă de plastic, să nu creadă că i s-a năzărit cumva. era Pavel care, deşi i s-a conferit statut de vedetă în România, nu şi-a angajat bodyguard şi nici nu şi-a luat limuzină. Iar când trebuie să se deplaseze uneori, nu cheamă un taxi, se descurcă ca şi orice om normal.
Vom aştepta cu nerăbdare să revină şi să ne bucure cu noi realizări. ÃŽi dorim baftă.

Liliana Popuşoi, FLUX


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
20.01.2006
Mai mult despre:
Stratan Pavel
Aşa cum ne-a promis, Pavel Stratan revine acasă. Interpretul va susţine două concerte pe 27 ianuarie la Bălţi, şi pe 28 ianuarie la Cahul, cu genericul „Amintiri din copilărie, volumul 3”. Concertele au ca scop lansarea şi prezentarea ultimului volum autobiografic, în România el fiind lansat în noiembrie anul trecut. Pentru cei care aşteaptă un concert şi la Chişinău, vă anunţăm că el este programat pentru data de 12 februarie. Până atunci, dacă sunteţi fan adevărat, nu pierdeţi concertele din ţară, unde veţi reauzi piese precum „M-am născut de ziua mea”, „Luluţa”, „Seca”, „La tanti Nina”, „Visul”, dar şi piese de pe albumul 3, ca „Du-du”, „Armata”, „Tatăl meu”, „Fericirea”, „Banii”. Noi vă vom ţine la curent în legătură cu aceste concerte, precum şi veţi avea ocazia să citiţi, în unul din numerele următoare, un interviu acordat de Pavel Stratan în exclusivitate pentru cititorii ziarului FLUX.
Rămâneţi alături de noi!

alte articole mult despre: stratan cum ne-a promis, pavel stratan revine două concerte ianuarie

19.6KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Basarabia, te iubim...
   
           
                   
                   
           
   
...dar ca tine nu vrem sa fim. Cand e vorba de afirmarea discursiva a solidaritatii - etnice si culturale - cu "fratii de peste Prut" se reped, ca la placinte, inainte; cand vine insa momentul sa sustina dezvoltarea, autonoma, pentru ca asa a vrut istoria, a actualei Republici Moldova, situatia nu mai e atat de roz.[...]

Ce i-a dat Romania Moldovei, cultural vorbind, in ultimul deceniu, ca sa-i cerem acum fidelitate fata de neam si istorie, sarind doar in situatii de criza in apararea a ceva pentru care de regula nu ridicam un deget? "Ce mi-a dat tara mea si cu ce am rasplatit-o eu?", zice Nicoleta Esinencu in "Fuck you, Eu.ro.Pa!". Ce-am dat, cu ce contribuim noi la construirea unei identitati nationale moldovenesti de suntem atat de siguri ca ea trebuie sa poarte numele de "romaneasca"? Nu se cheama asta mai curand ipocrizie? Reactia autentica nu e oare acel amuzament cu iz de superioritate (pentru puritatea limbii noastre) cu care-l ascultam pe Pavel Stratan sau "Planeta Moldova", ori tenacitatea cu care i se aminteste scriitorului Alexandru Vakulovski unde s-a nascut si pe unde-a copilarit?
Iulia POPOVICI , ZIUA


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan si-a scos sotia in parc!
Paparazzi ATAC sunt primii care au reusit sa-l surprinda pe cåntaretul basarabean in public, alaturi de consoarta sa
ALEX MARCU
Dupa ce trupa OZone a reusit sa se impuna pe piata roma neasca, un alt moldovean ne-a inca ntat auzul. Cu melodia „Eu beu“, Pavel Stratan s-a remarcat in Romania. „Chitaristului betivan“, originar din satul Niscani, Republica Moldova, i-a priit piata muzicala de la noi, inregistrand un real succes. Pavel a ales sa se mute in Bucuresti pentru a putea fi mai atent la succesul sau... Familist convins, Stratan nu a vrut sa stea departe de sotia lui, Rodica, si de fetita lor. Cei trei formeaza o familie fericita si lipsita de griji. Miercuri, 15 iunie, in Parcul Tin e r e t u l u i , p a p a r a z z i ATAC l-au surprins pe Pavel Stratan impreuna cu Rodica. Cei doi se plimbau pe aleile parcului fara ca vreun fan de-al moldoveanului sa ii deranjeze pentru autografe, bineinteles. Ca de obicei, basarabeanul a ales tinuta sport (a alergat prin parc pentru a-si mentine conditia fizica), sotia lui ramanand fidela vestimentat iei la moda. Pavel Stratan este un tip mai introvertit. Cantaretul nu obisnuies te sa isi scoata familia la evenimentele mondene, la care participa doar pentru a-si face publicitate. Interpretul basarabean nu amesteca viata personala cu cariera, pana acum el a aparut mai mult singur la evenimentele la care a fost invitat. Stratan este in acest moment cel mai bine vandut artist din Republica Moldova si cu certitudine a devenit unul dintre cei mai bine vanduti artisti si din Romania. Secretul succesului sau consta tocmai in combinatia, momentan bine dramuita, intre muzica unei generatii trecute si versurile generatiei actuale.

alte articole pavel stratan si-a scos sotia atac sunt primii care reusit sa-l surprinda basarabean

13.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

15.6KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan, atent cu fiecare fan în parte
     Inedită şi realistă, "Nunta" (cel mai recent single al lui Pavel Stratan) este o piesă pe care artistul susţine că o cântă nu pentru toţi fanii lui, ci pentru fiecare în parte.Cel de-al doilea single extras de pe albumul "Amintiri din copilărie - volumul III" este o piesă deosebit de dinamică, având un text care încearcă să dărâme bariere şi beneficiază şi de un videoclip, realizat într-o manieră neconvenţională. Filmările, pentru care regizorul Dragoş Buliga a ales un câmp din apropierea Bucureştiului, au durat de la patru dimineaţa până seara, când s-au oprit din cauza ploii. ÃŽncă o dată, ca şi în cazul filmărilor de la "Du-Du", Pavel a avut de luptat cu vremea capricioasă: frigul din zorii zilei şi căldura excesivă de la amiază, când a fost nevoit să alerge tot timpul, conform scenariului. Norocul lui a fost fântâna care, fiind o parte a decorului natural folosit în videoclip, a reuşit să potolească setea artistului şi a celor din echipă. Piesa "Nunta" a fost aleasă pentru a face parte din campania de promovare a celui mai nou album al lui Pavel. Melodia s-a impus, surclasându-le pe cele propuse iniţial, prin dinamism, linie melodică inedită, sound deosebit şi, nu în ultimul rând, interpretare naturală. (M.F.)
telecomanda.ro


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Nina Stratan, 53 de ani, satul Nişcani, raionul Călăraşi (fostul judeţ Ungheni), susţine că n-a auzit de expresia asta pentru că ea „nu ascultă radioul”. Zice că nu e rudă cu Pavel Stratan, că în Nişcani „tot satul îi plin de Stratani”. Consăteana ei, Paulina Simion, 63 de ani, are explicaţie pentru „vorba asta”. „Ei, floare la ureche îi ca când n-ar şi nimic. La noi amu’ nici nu se grăieşte aşă. Aceste vorbe eu le-aş socoti în mintea mea copchilăreşti, de pe deal”. ÃŽşi dă cu părerea şi privind istoricul expresiei. „Ei, copchii înainte când se jucau îşi mai aninau în păr aşa câte o floare. Şi amu’, primăvara, anină floricele, de gişÃ¢n (vişin – n.r.), de gălbenele”.
jurnal de Chisinau


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Nume pentru baieti. Pavel
Personalitati sau celebritati care poarta numele Pavel

Sfantul Petru si Pavel se serbeaza in data de 29 iunie.

Pavel Corut s-a nascut in anul 1949 si este absolvent al Scolii de Marina Mircea cel Batran. Scriitor controversat, cartile sale au avut un puternic impact datorita textelor cu referire la situatia socio politica din tara noastra.

Cateva titluri:
Calator pe drum de astri (Ed. Gemenii, 1994)
Secretele exploratorilor astrali (Ed. Gemenii, 1995)
Razboi in ceruri (Ed. Gemenii, 1996)
Nascuti pentru a invinge (Ed. Pavel Corut, 1996)
Razboiul zeilor (Ed. Pavel Corut, 1997)
Victoria Alcorilor (Ed. Pavel Corut, 1998)

Pavel Stratan s-a nascut in 1970 in Republica Moldova.
In anul 2002, Serban Huidu l-a "descoperit" si l-a recomandat unei case de discuri. Succesul avut cu albumul "Amintiri din Copilarie" a fost neasteptat, iar piesa "Eu beu" a devenit un hit care practic, a intrat in "folclor", fiind fredonat de toata lumea.

Pavel Stratan este un artist putin "nonconformist", cu o putere de analiza care reiese din versurile sale, precum si o sensibilitate aparte, regasita in melodicitate.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Monden
«Amintiri din copilărie», pe note muzicale
de Roxana VLĂDĂŞEL, Mirabela BUBATU
Aparut in ziua de Luni 21 Noiembrie 2005
«Amintiri din copilărie», pe note muzicale• Pavel Stratan îşi lansează marţi cel de-al treilea album într-un concert de mare anvergură

Gânduri

Ce spune artistul Pavel Stratan despre pasiuni, invidie, realitate, noroc şi dorinţă:
Pasiuni - “Muzică, versuri, scamatorii, sport”
Invidia - “Îi invidiez pe alţii, dar mă străduiesc să fac mai bine ca mine.”
Realitate - “Îmi place să visez numai când dorm.”
Norocul - “Că m-am născut de ziua mea.”
Dorinţă - “Să nu-mi dispară niciodată dorinţa.”





“Amintiri din copilărie – vol. III”, aşa se intitulează ultimul album al lui Pavel Stratan. Este momentul să descoperiţi dacă există vreo legătură între inegalabilul Ion Creangă şi acest “povestitor” al vremurilor noastre! Ceva în plus faţă de “dulcele grai moldovenesc” şi felul în care toate piesele îţi rămân lipite de suflet?! Cu ocazia lansării oficiale a celui de-al treilea album, Pavel Stratan va susţine marţi, 22 noiembrie 2005, cu începere de la ora 19.30, la Sala Palatului Bucureşti, un concert de mare anvergură.
CD-ul conţine 12 piese, în care povestea eroilor din albumele precedente continuă. “Du-du”, “Armata”, “Tatăl meu”, “Nunta”, “Copacul vieţii” şi altele sunt interpretate de artist în aceeaşi manieră care l-a făcut celebru! Pavel Stratan se află la cel de-al treilea volum din povestea vieţii sale… pe note muzicale: un alt fel de folk, sonorităţi vesele din Basarabia îmbinate cu succes cu romantism bine ascuns sub versuri pline de umor. Artistul va susţine concertul alături de Platonic Band, formulă deja consacrată când e vorba de evenimente speciale, de anvergură! Cei pentru care muzica lui Pavel Stratan înseamnă cu adevărat ceva vor răspunde negreşit prezent la apel!



Şerban Huidu, invitat de onoare


Cârcotaşul Şerban Huidu este cel care a promovat la radio piesele basarabeanului. Putem spune că, pentru România, el este descoperitorul său. De aceea, Pavel nu va uita niciodată ajutorul pe care vedeta i l-a dat, Şerbănică fiind invitatul de onoare al evenimentului. Se pare că şi acesta este onorat de invitaţie şi va veni să-l susţină la concert pe Pavel Stratan.

alte articole din note muzicalede roxana mirabela ziua luni noiembrie din note pavel stratan

15.6KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Un Rambo sentimental
Pavel Stratan

„Numai ce-i cantat din suflet, in suflet patrunde” este mottoul lui Pavel Stratan. Desi s-a mutat de curand la Bucuresti, a fost asimilat rapid drept „artist din Romania”, aproape la fel de repede pe cat a facut-o odinioara si trupa O-Zone. In 2002 lanseaza, in Republica Moldova, primul sau album „Amintiri din copilarie”, aparut si in Romania cu acelasi nume, doi ani mai tarziu. Piesele sale au fost promovate pentru prima data la noi de Carcotasi, care, sedusi de graiului specific moldovenesc, l-au difuzat intensiv la KissFM. Piesa „Eu beu”, desi nedifuzata excesiv de radiourile romanesti, a castigat zeci de mii de fani, ceea ce l-a facut pe Stratan cel mai bine vandut artist al casei de discuri MediaServices, aceeasi situatie fiind raportata si de cei mai mari distribuitori in tara. Videoclipul (deosebit intr-un peisaj romanesc dominat de scenarii cu femei imbracate sumar, plaje si limuzine de lux) s-a filmat in statiunea Jupiter, in piscina (cu apa foarte rece!) a Hotelului California.
(FORUM BUG MAFIA)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Dacă vă simţiţi săraci şi singuri…

de Dumi BRAD, |12.11.2005|



La celebrul Târg de carte de la Frankfurt (acu niscai zile), la Standul Academiei a fost etalată o… Nicoleta Esinencu, un copchil teribil al dramaturgiei din R. Moldova (de pe acolo de unde se trag Paul Goma şi Paul Celan, savantul lingvist Jenică Coşeriu ori, de ce nu, un Pavelică Stratan – cu cea mai valabilă prestaţie, în ăst an, la Cerbul de aur);

CRAI NOU SUCEAVA,2005


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
(cred ca am mai pus articolul asta o data...daca da, il rog pe Flaviu sa faca un pic de curatenie!!!!!!!Am si eu o scuza cu virsta, imi cam mor neuronii de la o vreme....:rusine



2006-02-03·  147

LA PRIMUL SĂU CONCERT LA CHIŞINĂU

Pavel Stratan ne oferă ocazia să-i cunoaştem pe protagoniştii pieselor sale

Bardul de la Nişcani a venit să răstoarne clişeul vedetelor şi vedetismelor. Simplu, deloc simplist, s-ar părea că în cazul lui Pavel Stratan funcţionează sintagma "succesul vine de la sine". ÃŽnsă, cine zice că oricine poate face asta, înseamnă că nu a încercat niciodată. La finele săptămânii viitoare, în sfârşit, avem ocazia să-l vedem pe cel care ne-a reamintit care e diferenţa între apa de izvor şi cea clorată de la robinet. Pavel Stratan va apare într-un concert la Chişinău. Primul lui concert în capitală, până acum a cântat doar în calitate de invitat. Acum el este cel care ne invită.

Liliana Popuşoi, FLUX

- Ştim că marţi ai primit dublu disc de aur de la Cat Media Services. Ne spui şi nouă mai multe amănunte?
- Da, am primit dublu disc de aur pentru recordul de vânzări al noului album "Amintiri din copilărie vol. III". Este vorba de 60.000 de exemplare de CD-uri vândute în România timp de două luni. De fapt, un interpret primeşte discul de aur după ce vinde 30.000 de mii de exemplare. Nu mi-au dat după ce s-au vândut primele 30.000 de mii, pentru că s-a întâmplat foarte repede, şi au lăsat să treacă două luni. Vreau să spun că al treilea album s-a vândut mai bine decât primul. Primul cu hitul "Eu beu" s-a vândut în 50.000 de exemplare.
- Tot săptămâna asta ai lansat şi videoclipul piesei "Dudu". Unde şic u cine l-ai realizat?
- Videoclipul piesei "Dudu" l-am realizat tot în colaborare cu Dragoş Buftea, în studiourile de la Buftea. Mie mi-a plăcut videoclipul, e ceva deosebit. Trebuie să fii foarte atent şi să urmăreşti fiecare imagine din videoclip, deoarece fiecare imagine are un mesaj aparte, sunt mai multe metafore şi la prima vedere nu înţelegi prea multe, deoarece nu reuşeşti să asculţi şi cuvintele şi să prinzi mesajul imaginilor. Trebuie să-l vezi de câteva ori, ca să înţelegi ce rost are, spre exemplu, cântarul în acest videoclip. E ceva similar cu faptul că lucrurile par altfel de la o anumită distanţă decât atunci când te apropii de ele. Când te apropii, par cu totul altfel decât arătau la distanţă. Asta a fost ideea videoclipului.
- Ştiu că au fost tare frumoase spectacolele pe care le-ai avut la Bălţi şi Cahul. Tu şi înainte de a fi cunoscut în România şi apoi la Bucureşti erai apreciat în teritoriu. Ce a fost diferit data asta?
- Nu, diferenţa a fost enormă, ca între cer şi pământ. E adevărat că eram primit şi atunci foarte bine în localităţile din republică. Diferenţa e că atunci la spectacole veneau numai copii, adică, tineri şi adolescenţi. Acum au venit familii întregi la concerte. Cred că nouăzeci la sută erau numai părinţi în sală. Adică, părinţi şi copii. Erau mulţi maturi, oameni de vârsta a doua şi a treia.
- Păi asta e şi publicul tău din România.
- Da, aşa e.
- E regretabil că nu am avut încă ocazia să vedem şi noi lansarea albumului la Chişinău.
- Şi mie îmi pare rău că nu am reuşit să facem concertul pe 29 ianuarie, dar vom recupera în luna februarie. Sper că va fi un concert frumos.
- Mai ai concerte în România acum?
- Da, dar acuma m emoţii foarte mari pentru concertul de la Chişinău. ÃŽnainte de fiecare concert am nevoie de o zi ca să mă pregătesc, să am o stare de spirit specială pentru apariţia în scenă. Pentru concertul de la Chişinău mă pregătesc în special. Am avut emoţii mari şi înainte de concertul de la Bălţi, în special, au fost emoţii pentru Cleopatra, care a interpretat trei piese.
- Apropo de Cleopatra, s-a schimbat într-un fel după ce a început să aibă apariţii scenice?
- S-a schimbat, mai ales, are un comportament diferit când suntem acasă. Primul lucru pe care mi-l spune Cleopatra când mă trezesc dimineaţă este: "Hai să repetăm piesele!"
- Are responsabilitate de artist deja!
- Da, se simte responsabilă, mai ales că la Bălţi a primit flori după ce a cântat, a primi aplauze, are acum altă atitudine, altfel percepe chitara. Cum prinde un pic de timp liber, vine la mine: "Tata, hai să repetăm piesa asta!"
- Şi la grădiniţă cum se manifestă?
- Ea este un copil sociabil şi se împacă bine cu copii la grădiniţă. Colegii o iubesc mult. Şi când vine acasă îmi recită nu doar poeziile pe care le-a învăţat ea, ci şi toate poeziile colegilor, toate cântecele care au fost repartizate colegilor, ea e capabilă să-ţi prezinte de una singură un întreg concert.
- Seria "Amintiri din copilărie" va continua şi cu albumul patru?
- Normal că va fi.
- Ai început deja să lucrezi la el?
- Da, la ce etapă a lucrului mă aflu nu vă pot spune încă, dar acest proiect va continua. Mai am un proiect ale cărui amănunte nu vreau să le dezvălui acum. Despre ce este vorba veţi afla în primăvara. E o surpriză care, sper să vă placă, lucrez şi asupra acestui proiect acum.
- Sper să aflăm primii despre ce surpriză este vorba. Când revii la Chişinău?
- Săptămâna viitoare, pentru că trebuie să găsesc personajele pieselor, vor fi şi ele prezente la concert. Şi apoi mai trebuie să fac repetiţii cu trupa. Voi cânta acompaniat de formaţia Milleniu.
- ÃŽţi mulţumim că ai acceptat invitaţia noastră şi te aşteptăm cu nerăbdare acasă!
- Şi eu vă mulţumesc şi sper să ne revedem curând.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Alt „scandal cultural”: alte personaje, aceeaşi piesă

De obicei basarabenii sînt cam sub vremi - blestemul cronicarului - şi sub... puterea vecinilor, cumva, ba sub... fraţii ruşi, ba sub fraţii români, tot români, da, dar mai români decît fraţii lor de peste Prut, mai cu buletin, mai cu accent & aromă de pîrîul Dîmboviţa, în fine, mai mioritici. Acum, însă, se întîmplă ceva inedit – artiştii basarabeni le-au cam luat-o înainte, ruşilor – la poezie, poeţii ruşi fiind prea terorizaţi de celebra rimă rusească pentru a ne lua faţa, iar în cultura română artiştii basarabeni stau foarte bine la mai multe capitole. La muzică Pavel şi Cleopatra Stratan sînt autorii celor mai vîndute albume de pe piaţa muzicală, Zdob şi Zdub e cea mai tare trupă rock de limbă română, iar în ultima vreme pe scena românească au intrat cu multă hotărîre şi Gîndul Mîţei, şi Alternosfera, şi Millenium, iar Ozone au fost multă vreme cei mai populari cîntăreţi pop, de fapt – cea mai cunoscută trupă de limbă română din toate timpurile, vrem-nu vrem, acesta este adevărul, aşa s-a întîmplat. [...]
M. VAKULOVSKI


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
In ospetie la SorTV ...
A devenit o traditie ca studioul nostru sa invite in cadrul emisiunii "In ospetie la SorTV..." interpreti de valoare. I-am
gazduit pe Gheorghe Topa,
Vitalie Dani, Ion Suruceanu,
fratii Bivol si Fuego.
Cine va fi urmatorul
decide-ti DVS.
Va propunem sa votati
pentru cel care merita sa
fie adus la Soroca:
Pavel Stratan
Adrian Ursu
Olga Ciolacu
Mihai Ciobanu
Alexandru Lozanciuc
Daca aveti alte sugestii,
scrieti-ne pe adresa


SOROCA TV


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
DJ PRO RADIOPrima editie a premiilor Romanian Top Hits, desfasurata la Bacau, s-a incheiat iar castigatorii s-au intors acasa mandri ca au mai adaugat inca un trofeu in palmares. Toata lumea buna a muzicii romanesti a pasit vineri, 4 august, pe covorul rosu amplasat in piata din centrul orasului Bacau, plina de bucuria ca, daca nu se va lasa cu vreun premiu, cel putin va asista la concertul binecunoscutei trupe Pachanga.
[...]De asemenea, au mai fost acordate cateva premii speciale: “Cel mai bun debut” - premiu adjudecat de Cristina Rus, “Premiul special” din partea Primariei Bacau - acordat lui Pavel Stratan si “Premiul special al comunitatii bacauane de la Torino” - care a mers la fetele de la Heaven. Trupa anului, in versiunea "Mix FM", a fost desemnata Hi-Q.

alte articole pro radioprima editie premiilor romanian top hits, bacau, s-a incheiat iar s-au intors

6.2KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan se căleşte cu ceai rusesc

Pavel Stratan (foto), revelaţia anului 2004, lansează în curînd videoclipul la piesa „Du-Du“. Acesta este cel de-al patrulea clip din cariera sa, dar primul de pe albumul „Amintiri din copilărie vol. 3“ lansat la sfîrşitul lunii noiembrie. La filmări, Stratan n-a scăpat nici de această dată de frigul care l-a mai încercat şi în alte ocazii. La o temperatură de numai 2 grade Celsius, artistul a fost nevoit să filmeze o zi întreagă la bustul gol. Singura soluţie pe care a găsit-o pentru a-şi menţine tonusul a fost să consume cîţiva litri de ceaiuri fierbinţi. Este a treia încercare reuşită de a ţine piept răcelii, după ce, la lucrul pentru clipul piesei „Eu beu“, Stratan filmase într-o piscină cu apă foarte rece, iar pentru cel al cîntecului „M-am născut de ziua mea“ s-a lucrat la temperaturi mult sub 0 grade Celsius. Şi atunci, ca şi acum, solistul originar din Republica Moldova filmase tot la bustul gol şi se „călise“ tot cu ceai rusesc.

de: ME
18.02.2006
MONITOR EXPRES

alte articole pavel stratan ceai stratan (foto), anului 2004, în curînd piesa acesta este cel

11KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
In 24 Fun- afisul cu concertul!!!!!!!!!!!!!
Prietenii mei care vin la concert sint asigurati, ca am luat un snop de reviste!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan - medaliat cu aur!
Pavel Stratan a avut surpriza ca inaintea unui spectacol la Bistrita sa fie abordat de doi sportivi si... medaliat cu aur! Mihail Sargu si fiul acestuia, Mihai, basarabeni la origine, jucatori de tenis de masa, i-au oferit lui Pavel medalia de aur cucerita de juniorul Sargu la Campionatul National. Gestul vine in semn de pretuire fata de ascensiunea solistului originar din Republica Moldova! (B.B.)
Atac-16.03.2005


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan nu se lasa intimidat de presa
Autor: ATAC (Postat la 24-11-2006)    Add-to-Google
Add to My Yahoo!
Subscribe in NewsGator Online
Cu toate ca urmeaza sa intre in Guinness Book ca fiind cea mai tanara solista ce activeaza la scena deschisa, „cariera“ Cleopatrei Stratan se apropie de sfarsit. Asta deoarece, peste tot, au aparut voci care sustin ca tatal ei nu face altceva decat sa profite de pe urma ei. Multe publicatii internationale au scris despre mica interpreta cu admiratie, dar in Romania, Pavel Stratan a fost pus la zid si acuzat ca isi exploateaza copilul. Adevarul e ca fiica sa ar putea castiga, daca tatal ei ar da curs cererilor, pana la 2.000 de euro, suma deloc de neglijat, mai ales ca sunt artisti consacrati care nu reusesc sa castige atat. Probabil ca de aici au pornit si acuzele. Acest lucru l-a deranjat teribil pe artist si a decis ca este cazul sa puna capat acestor acuzatii, odata pentru totdeauna, mai ales ca dragostea ce i-o poarta Cleopatrei nu se compara cu nimic in lumea asta, dupa cum afirma. Hotarat sa-si protejeze copilul Pavel nu vrea inca sa marturiseasca despre ce e vorba, refuzand cu stoicism orice declaratie cu privire la ceea ce va intreprinde, dar avand grija sa precizeze ca va face un pas decisiv, cu privire la vorbele neadeva- rate, in viitorul apropiat. In viziunea lui, nici presa, nici altcineva nu il invata cum sa-si educe copilul si, in ciuda tuturor rautatilor ce au aparut in ziare, pana acum, el nu considera ca ar fi gresit in vreun fel, in clipa in care a ales sa ii ofere ocazia fiicei sale de a canta, mai ales ca acesta era lucrul pe care Cleopatra si-l dorea cel mai mult, la vremea respectiva. Mai multe detalii nu se cunosc si, trebuie sa recunoastem, Stratan a reusit sa ne trezeasca interesul cu privire la ceea ce va infaptui pentru a-si proteja atat copilul, cat si imaginea, dar sunt multe presoane care spun ca Stratan nu va face altceva decat sa ii mai produca un album. Pana la proba contrarie, Stratan ne tine in suspans...
ATAC


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Si comentarii pe forumul ziarului Atac:

Talent - Ardeal (25-11-2006, 9:03)
Aparitia lui Pavel Stratan a fost ca o mana cereasca pentru urechea ascultatorului roman , fortata sa asculte ruginile si zomotele, declarate drept muzica, de marii nostri nonprofesionist de piata.S-a produs o revenire ,s-a dat o speranta ca se mai nasc artisti care nu trebuie sa faca exchibitionism ca sa fie luati in seama.Micuta Cleopatra demonstreaza ca talentul e transmis genetic.Daca scrie un descreierat ceva de rau nu e nici o scofala pentru ca PUBLICUL IL ADORA PE STRATAN! nu paiatzele de carton .Fa-le o cintare la toti nemernicii astia Stratane!.Daca vei avea in vedere ca micuta Cleopatra sa nu aiba nimic de suferit (privind sanatatea)MERGI INAINTE.Cred ca te-ar vota o tara intreaga.Doamne ajuta!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Cronica Romana


Pavel Stratan - alte �amintiri din copilarie�

M. Andrei Motto: �Cu cat mai mult mai putin ramane, cu atat putin e tot mai mult� Pavel Stratan a revenit in circuitul muzical romanesc cu un nou album - al treilea din seria �Amintirilor din copilarie�. Un disc de autor, sa-i spunem, tinand cont ca basarabeanul care s-a impus pe piata cu �Eu beu� semneaza aici textele si se ocupa si de muzica si de orchestratie. Cuprinzand 12 piese, �Amintiri din copilarie - vol. 3� a aparut la Cat Music, cu sprijinul Radio 21 si ramane pe linia precedentelor doua ca motive muzicale. Chiar daca nu pare sa aiba un megahit de tipul celui amintit mai sus, albumul se constituie intr-o prezenta binevenita, mult peste media �cantautorilor� romani de genul M. Moga, care ar avea ce sa invete ca sensibilitate si inspiratie - macar lirica - de la Stratan cel nascut acum 35 de ani in Niscani - Republica Moldova. Dar, bine, cu sensibilitatea si inspiratia de obicei te nasti, deci... Comparat si el adeseori cu marele Vladimir Vasotki, Pavel Stratan este de fapt un talent original, care reuseste sa imbine traditia ruseasca si farmecul folclorului romanesc sub aparenta unor piese de pahar si inima albastra. Cei pe care-i simte aproape muzicianul - si carora le dedica, multumindu-le, acest disc - sunt sotia Rodica si fiica lor, Cleopatra, Dan Popi - de la Cat Music, Viorel Tiganas - colaborator la partea orchestrala, Viorica Chirnoaga - managerul cantaretului si nu in ultimul rand cei de la Casa de Productie Trimedial Music din Chisinau. �Multi canta pentru toti, eu cant pentru fiecare�, afirma Stratan, care se intoarce prin piesele sale la viata rurala, la tema tatalui, a fericirii, calatoriei, la realitati precum banii, armata, scoala, birtul; la fenomene si sentimente (de)sacralizate: nunta, fericirea, timpul (�copacul vietii�. �Du-du�, prima piesa din album este o continuare la alt nivel a lui �Eu beu�, ironica si cu sanse mari sa ajunga hit: �Ori c-am baut peste masura/ ori poate n-am baut de-ajuns�. Glumet este cantautorul si in piesa 2, �Armata�, unde aceeasi �bautura� este leitmotiv - dar alcoolul este doar un pretext tematic la Stratan pentru lucruri mult mai profunde, iar umorul sau are mereu ceva trist, ca al clovnilor ori menestrelilor. �Tatal meu� (piesa 3) se leaga de piesa 6, �Mama� - si, cum bine spune folkistul, de parinti mai intai ii era frica, apoi i-a fost rusine iar acum ii este doar dor. Sunt anumite stari in viata pe care le percepem tardiv, le intelegem cand cumva e prea tarziu - �fericirea� (piesa 4) e una dintre ele: �atat de putin ne trebuie pentru o fericire noua, da� cat de mult ne trebu� sa-ntelegem asa lucru sfant!�. O amintire tragicomica din copilarie este despre furtul banilor tatei (piesa 5), alta despre �spargerea� vinului din beci (�Vasile, toarna� - piesa 7), ori despre prima zi de scoala. Tot tatal �nervos� este personajul din �Cureaua� - piesa 10 - cand fiul se intoarce acasa beat. O piesa mai �erotica� este �Liza� (9), cu un hatru inceput a la Toparceanu: �Odata i-a placut lu� Liza de-un barbat. Barbatu-i Ghita. Da. Da� Ghita-i insurat�. De la calcatul stramb al fetei pana la maritatul alteia in sat e un pas: �Canta, lautare, tare� ar fi refrenul preferat al celor care-si petrec viata intre camp si carciuma, celebrand atat Marea Trecere cat si Nunta (piesa 11, si ea un potential hit!). Ultima melodie din acest album al unui Creanga postmodern, este si cea mai filosofica (desi in fiecare piesa exista samburi de intelepciune populara): �Traim azi prima zi din restul vietii noastre� poate insemna si un nou inceput. Dupa ce pare ca a epuizat registrul in aceste trei albume unde maturul se joaca de-a copilaria, il asteptam pe Pavel Stratan cu unul al maturitatii sale depline artistice (similar cu ceea ce a venit in 2005 Chilian prin �Poruncile� sale). Pana atunci, merita sa ascultati acest VOLUM 3 al unor basme cu sare si piper, care farmeca in concert sali pline. Stratan are deja publicul lui si e normal pentru ca este un ARTIST ce a simtit ca �in viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi ci lucruri pe care trebuie sa le intelegi�.

Autor : cultura

2006-01-09


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
fragment din Jurnal de Chisinau:

•autor: Constantin Cheianu

Dacă pentru un rus, trăitor într-un imperiu plin de naţiuni, nu conta foarte mult modul în care îi rosteai limba, la fel cum lucrul acesta nu-l prea deranjează nici pe un american (în SUA, îmi spunea cineva, auzi mai multă engleză alterată decât curată, românul a fost întotdeauna mai sensibil la dicţiune.

Cunoaşteţi vreo emisiune de umor, la ruşi, care ar fi axată, în principal, pe ridiculizarea bâlbelor comise de crainici, reporteri sau politicieni? Jumătate din “Cronica cârcotaşilor” de la “Prima TV”, în schimb, pe care, de altfel, o privesc cu multă plăcere, ia în derâdere tocmai proasta dicţiune şi inadvertenţele gramaticale de care se fac vinovaţi prezentatorii şi invitaţii numeroaselor posturi de televiziune din România.[...]
O altă întrebuinţare a accentului basarabean este aceea de a indica persoana unui rus în general, nu neapărat a unui moldovean, cum se mai întâmplă. Am fost amuzat să văd o scenetă în care doi actori români îi întruchipau pe Bush şi pe Putin, primul vorbind într-o română cu accent englezesc, al doilea în basarabeana noastră cea plină de rusisme.
Dar există şi o percepţie oarecum mai pozitivă a accentului basarabean. Urechea românului pare să se obişnuiască cu anumite lucruri cu care noi înşine, acasă, ne-am obişnuit mai greu, cum ar fi, de pildă, accentul rusesc ori calchierile din rusă ale celor de la “Zdob şi Zdub”, inadvertenţele lexicale şi gramaticale din cântecele “O-Zonilor”, limba macaronică, dialectalo-rusească a celor de la “Grăieşte moldoveneşte” ori din “Planeta Moldova” (vă amintiţi - “Avem di tăti”?…), ori savuroasele cântece în dialect curat ale unui Pavel Stratan. Apropo de ultimul, nici unul din posturile noastre de radio nu a avut curajul să-i difuzeze piesele până nu a făcut-o unul românesc, Kiss FM. Prin Pavel Stratan se afirmă, de fapt, un fel de underground cultural provenit din substratul moldovenesc al limbii române, o tendinţă promovată în unele din piesele sale şi de formaţia “Fără zahăr” din România. Dincolo de rostirea moldovenească, însă, textele lui Stratan sunt valoroase şi prin sensurile şi imaginile neaşteptat de vii şi sugestive care se conţin uneori în ele. Iată când un accent poate să inducă într-un text, un cântec, o undă vie de autenticitate, pitoresc, umor, dar şi melancolie!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
fragment din Timpul:

Arhiva:       MARTI, 14 IUNIE 2005, NR.235

MOLDSTAR

O alegere surprinzătoare a publicului



Cel de-al doilea show MOLDSTAR, un proiect al companiei de telefonie mobilă “Moldcell”, desfăşurat duminică, a avut un program diferit de primul. De această dată, piesele interpretate de concurenţi au fost alese din repertoriul muzicii româneşti, de la noi şi de peste Prut. Şi de data aceasta concurenţii au cântat live, prestaţia lor fiind îndelung aplaudată de public. Spre deosebire de data trecută, aprecierile din partea juriului au vădit mai multă obiectivitate, de aceea puţini dintre concurenţi au fost lăudaţi. Trei dintre membrii juriului sunt deja cunoscuţi de toată lumea, ei fiind şi profesorii viitoarelor vedete, ceilalţi doi membri invitaţi ai juriului au fost Svetlana Bivol - directorul Filarmonicii Naţionale din R. Moldova „Serghei Lunchevici” şi bine cunoscutul interpret Pavel Stratan.

ÃŽn timpul concertului, abonaţii “Moldcell” au avut puţin de lucru, şi anume să voteze pentru cel sau cea care merită să intre în finală. Până să se afle rezultatul SMSvoting-ului, pe scenă au cântat băieţii de la “Alternosfera”, încercând să-i facă pe cei şapte concurenţi, dar şi pe susţinătorii acestora să uite de emoţii. Spiritele din sală şi cele din Orange Room s-au încins când SMSvoting-ul s-a lăsat aşteptat. ÃŽntr-un sfârşit, s-au aflat şi cei patru favoriţi ai publicului - Elena Matei şi Andrei Liubineţchi (18%), Rodica Stegărescu (16%) şi Sorin Stratu (15%). Sergiu Cuzencov a primit votul din partea juriului, pentru a rămâne în continuare în concurs. De altfel, juriul, după spusele Valentinei Radcenko, a fost surprins de alegerea publicului, ca şi mulţi spectatori din sală şi din faţa micilor ecrane.

Sergiu Cojocaru şi Dana Marchitan au fost cei care au trecut din nou prin emoţiile unui SMSvoting, în urma căruia publicul trebuia să aleagă pe unul dintre cei doi. ÃŽn timpul celui de-al doilea SMSvoting, Pavel Stratan a urcat în scenă pentru a interpreta patru piese, dar şi pentru a le ura succese tuturor participanţilor din acest proiect.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Mihai Marginean vrea sa-i ia fata lui Pavel Stratan
   
   

Pe piata muzicala autohtona si-a facut aparitia Mihai Marginean, primul cantaret care descrie in strofele cantecelor sale viata mahalalelor bucurestene. Interpretul a fost descoperit de Mihai Gainusa si Serban Huidu care au promovat la emisiunea “Cronica carcotasilor” hit-ul acestuia -“Gore din Chitila”. Impactul melodiei a fost atat de puternic incat a fost adoptat imediat de posturile de radio. Producatorii vor ca Mihai Marginean sa fie o replica autohtona a lui Pavel Stratan, celebrul moldovean descoperit tot de cei doi carcotasi.

Simona Tudorache /


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Cred ca in Romania lipsesc trupele pop-rock si prea putini artisti sunt ne-prefabricati. Imi plac mult Puya - e viu, e autentic, Pavel Stratan, care chiar are sound, nu e un produs.
(interviu cu Keo-fragment)

alte articole cred romania lipsesc trupele pop-rock prea putini artisti sunt imi plac mult puya viu,

9.2KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan,  Father of Cleopatra Stratan

Monday, November 13, 2006
Pavel Stratan father of Cleopatra Stratan
Pavel Stratan (b 11 November 1970) is a Moldovan rock singer born in the village of Nişcani, Raionul Călăraşi, Moldova.
Pavel Stratan

In 1977, he played the guitar for the first time on stage, at school. In 1983, he wrote his first lyrics, while in 1996 he had his first real show-business experience as a sleight-of-hand artist.

He graduated from the Academy of Music, Theatre and Plastic Arts in Chişinău, Moldova.

In 2002, he launched his first album, Amintiri din copilărie (Memories of Childhood), in Moldova. In 2004, it was released in Romania, where it sold "like hotcakes" and where Stratan became widely known. Stratan currently lives in Romania with his wife Rodica, an engineer, and daughter Cleopatra Stratan (b. 2003), who already released an album of her own in 2006.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
In sectiunea rezervata barbatilor, Marius Tuca incearca sa faca diferenta intre femeia de pe sticla si cea de la cratita. In final, moldoveanul Pavel Stratan a fost provocat la un pictorial pe gustul femeilor. Stratan vorbeste despre pasiunea pentru scamatorii si dezvaluie cheia succesului muzicii sale.
Tabu 2005



Cind apare oare Tabu pe decembrie 2006?!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
“Daca ar trebui sa aduca si profit, pretul real al biletului ar fi in jur de 100 de euro. Preturile noastre sunt cele mai mici pe care le-am putut scoate pentru cele 6.500 de bilete”, ne-a declarat primarul Marian Vanghelie. Cei care se incumeta sa infrunte coada la bilete trebuie sa stie ca vor avea la masa aperitive, salate traditionale, peste, muschi de porc, dulciuri, vin, bere si racoritoare. Vedeta spectacolului va fi artistul italian Zucchero, iar trupele Fragma (Germania) si Narcotic Thrust (Marea Britanie) vor sustine recitaluri. Dintre vedetele autohtone nu vor lipsi Holograf, Proconsul, Voltaj, Ro-Mania, Class, Anda Adam, Nicola, Marcel Pavel, 3 Sud Est, Pavel Stratan si Directia 5.
2005!!!!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

6.5KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
[...]pe 7 noiembrie, cind e ziua subprefectului Negrut, cadoul va fi melodia “Ghita”, interpretata de Cleopatra Stratan[...]
Monitorul de Alba


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Concertul live sustinut de “cea mai tanara artista din lume”- Cleopatra Stratan, apar in paginile ”Meridianului Romanesc” [...]
(forum TVR)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
[...]cel mai bine vandut cantaret roman de anul trecut a fost Pavel Stratan, caruia iubitorii de muzica i-au cumparat aproape 250.000 de albume.
Capital


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Tot din Capital:
Cele mai bine vandute PRODUSE PE INTERNET
• Pavel Stratan – cca 250 CD-uri
-• 2004 este anul care a stat sub „dominatia“ triunghiului moldovenesc: O-Zone, Pavel Stratan, Zdob si Zdub.
-• In topul vanzarilor de muzica romaneasca se afla O-Zone, Holograf, Costi Ionita, Pavel Stratan, BUG Mafia, Pepe, Parazitii.


..................................Dulcele grai moldovenesc

    sifonat din aceasta intalnire. Unii l-au numit revelatia anului 2004. Insa ce inseamna revelatie? Daca ar fi sa folosim acest cuvant la fiecare aparitie in contextul artistic, ar insemna sa il scriem de zeci de ori. Nu este insa mai putin adevarat ca Pavel Stratan a reusit sa faca valva imediat ce a ajuns si la urechile publicului romanesc, inca o data muzica moldoveneasca dovedindu-se pe gustul nostru. Exemplele O-Zone si Zdob si Zdub sunt mult prea rulate pentru a le mai mentiona si aici, dar le stim cu totii.Primul album semnat Pavel Stratan, "Amintiri din copilarie", a fost bine primit de public, aducandu-i in cele din urma si un contract cu casa de discuri Media Services. Lansarea a avut loc mai intai la Chisinau, acum doi ani, iar faptul ca a avut cronici pozitive l-a determinat sa incerce sa-l "aduca" si aici. De altfel, concertul de pe 7 noiembrie, intr-o locatie de marimea Salii Palatului, nu face decat sa raspunda la cererea existenta.Linia melodica curata, uniforma, fara inflexiuni, tinde sa devina un loc comun pentru artistii moldoveni, fiind si dublata de versuri. Accentul moldovenesc este deosebit de puternic, poate chiar putin deranjant. Cu o constitutie generoasa de la natura, dar si intretinuta intens de sala (alta decat a Palatului), Pavel creeaza impresia unui om cu un talent nativ, dar nu neaparat scolit. Artistul a absolvit insa Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
16/12/2005

Interviu - Pavel Stratan
Sursa:Cotidianul

Esti unul dintre putinii artisti care plang, firesc, pe scena. Care este alchimia emotiilor tale? Fac ele parte din spectacol?

Dimpotriva, as spune ca scena este unicul loc unde rezist sa-mi stapanesc cel mai bine lacrimile. De-as plange pe scena la atatea piese la care plang acasa cand sunt singur, sincer nici n-as mai iesi in fata publicului. Cred ca v-ati dat bine seama de ce niciodata, ori foarte rar, pe scena se aud piesele "Peste ani 50", "Cind eram mitel", "Tatal meu", "Cucul", "Copacul vietii", "Scoala si Visul".

Daca poti sa plangi in fata miilor de oameni inseamna ca te simti in comuniune totala cu publicul. La randul lui, publicul ce emotii iti ofera?

Ca sa te simti in comuniune totala cu publicul, in primul rand publicul trebuie sa te cunoasca, sa te iubeasca si sa te creada. Iar eu, la randul meu, trebuie sa fiu sincer si sa fiu numai cel ce sunt. Pentru ca publicul te simte foarte bine si face diferenta cand canti pentru toti si cand canti pentru fiecare. Iar daca mai esti in stare sa le scoti un zambet pe buze, e aproape totul. Nu mai zic de ultimul si cel mai greu lucru pe care poti sa il obtii, dar numai prin emotii si suflet: sa fii rasplatit cu o lacrima. Asta ofer eu publicului: amintire, bucurie, fericire, zambet si lacrimi. Tot cu asta sunt si rasplatit.

Cum s-a petrecut, pana acum, adaptarea la Romania? Nu te-a schimbat viltoarea afacerilor muzicale de la noi?

Din fericire, inca nu am aflat ce ar insemna sau care ar fi valoarea afacerii muzicale. Poate ca exista si muzica vanduta la metru sau la kilogram. Muzica mea poti doar sa o cumperi. Dar sa o vinzi, niciodata.

Ritmul tau de viata acum este foarte alert. Cum gasesti resurse pentru a trai in continuare momente de emotie, de gratie?

Cine isi permite dimineata sa se scoale la 7.00 si seara sa se culce la 23.00, iar intre 7.00 si 23.00 se ocupa numai de lucrul care ii face placere, iar pentru toate acestea mai este si bine platit, este un om caruia toate visele i-au fost indeplinite. Sa ajung unde am ajuns la varsta de 34 de ani mi-a trebuit sa muncesc 34 de ani. Iar sa ajung unde am ajuns la varsta de 35 de ani, am avut nevoie doar de un an. Inseamna ca am un an de cand ma trezesc la 7.00 si ma culc la 23.00. Ceea ce nu am putut sa inving in viata au fost, sunt si cred ca vor ramane emotiile.

E o diferenta intre publicul romanesc si cel basarabean? Plang basarabenii mai usor decat romanii?

Cat de peste Prut se afla Basarabia fata de Romania, tot atat de peste Prut se afla si Romania fata de Basarabia. Nu as crede ca de-a lungul acestui rau exista vreun loc unde apa ar curge invers. Toti avem acelasi suflet. Doar unica diferenta care multora li se pare ca ar fi, este ca din Romania pana in Basarabia drumul e cu mult mai scurt decat invers.

Ce loc iti place cel mai mult in Bucuresti? Un loc in care, "printre frunze, cu cat mai multe cad, cu-atat mai clar se vede luna...".

In Bucuresti, daca ai bani, din orice loc poti sa admiri luna, si ziua in amiaza mare. Nu stiu, pentru aceeasi valoare de bani, cine ne-ar fi admirat pe noi din alt loc.

Te emotioneaza foarte tare amintirea tatalui tau, a familiei dragi. Nu ti se intampla sa mai oftezi si la amintirea unei Lulute...?

"Eu nu stiu bine pentru altii ce inseamna/ Dar eu stiu/ Cind beau ce vreau, maninc ce vreau/ Ma culc cu cine vreau si-s viu/ Si daca-mi spune cineva/ Unde ar putea sa fie mai bine/ Ma las de toate, ma duc acolo/ Ma-ntorc inapoi, ma iau si pe mine". (Eu beu). Pana atunci, ma aflu acolo unde sunt.

Ai apucat sa citesti (cunosti) in Romania alti poeti interesanti in afara de Eminescu, pe care stim ca il iubesti?

Sigur ca da. Multe Lulute mi-a trebuit sa cunosc pana cand m-am indragostit de sotia mea. De altfel cum si multi poeti am citit pina cind am inteles ca Eminescu e unicul dintre cei mai iubiti poeti ai mei. Numai prin comparatie poti afla diferenta.

Cartea ta (pe care am auzit ca o pregatesti) va avea aceleasi personaje si intamplari ca si cele trei albume? Te simti frate cu Creanga?

Fiecare om in viata ar trebui sa sadeasca un pom, indiferent de fruct. M-as bucura mult ca, acestui pom sadit de mine sa-i corespunda fructul. Cat despre cat de frate ma simt cu Creanga, eu multe pot sa spun. Iar sa simta adevarul, pot numai cei care s-au infruptat din acel fruct al simplitatii numai o data, dar aroma lui le-a ramas si le va ramane inca mult timp. Cat este de simplu in fiecare zi sa mananci cate un fruct pentru a fi mai sanatos! Din nefericire, in viata noastra pe cat este de simplu sa faci un lucru simplu, tot pe atat de simplu este sa nu-l faci.

Ai aprofundat, la noi, si limbajul de cartier al baietilor buni (rai)? Ca si limba satului moldovenesc, nu ti-ar inspira si vorbele astea un album?

Putin inseamna a locui in Bucuresti. Trebuie sa si traiesti aici. Nu toate lucrurile care sunt vazute de ochii mei sunt si privite in acelasi timp. Pentru a te inspira din cele auzite nu este suficient sa le asculti. Ci trebuie sa le si intelegi.

Ai spus, la un moment dat, ca ai vrea sa faci hip-hop. Va fi un hip-hop romanesc modern sau unul al betiilor si snoavelor moldovenesti?

Nu am nici o piesa despre betie. Cant doar despre ironia bauturii iar ce tine de stilul hip-hop pe care il voi aborda, spun din start: nu va contine nici un cuvant vulgar. Iar tema principala va fi: daca vrei sa fii auzit - striga incet, daca vrei sa fii inteles - vorbeste clar, daca vrei sa amuzi pe cineva - fii ironic, daca vrei ca lumea sa te creada - fii sincer, daca nu stii cum sa fii - fii corect. As putea continua la nesfarsit, dar daca ar trebui sa inchei cu vreun mesaj, acela ar fi: daca le vrei pe toate - fii OM.

Faci scamatorii cu degetele, dar si cu cuvintele. Povesteste unele care ti s-au parut cele mai reusite.

Scamatoria care mi-a reusit cel mai bine este tema principala a stilului care la prima ascultare pare a fi una despre betiile petrecute intr-un sat, scrise si interpretate de cineva deloc treaz. Sa dovedesc in toate acestea ca exista o arta. Dovada ca am reusit este faptul ca inca ma aflu aici, in Romania. Altfel si acum cred ca eram vecin cu Vasile Mangu.

Ai fost deja la cateva emisiuni televizate. Crezi ca ziaristii romani te percep cu adevarat, sau speculeaza aspectul special al lumii traditionale in care te plasezi?

Raman fidel pentru totdeauna cuvantului "merit". Oricare ziarist care ma intelege, mai mult sau mai putin, si ar spune ori ar scrie vreun cuvant de bine ori de rau la adresa mea, intotdeauna o sa spun ca merit. Nimic pe lumea asta nu se intampla pur si simplu. Exista cineva acolo care ne da fiecaruia dupa merit.

Gia Maria Iova


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
LUNI, 13 NOIEMBRIE 2006, NR.522      TIMPUL MD
interviu

Cristofor Aldea-Teodorovici:

„Astăzi, muzica este într-o căutare disperată...”
[...]
Ce părere ai despre muzica aflată astăzi în topuri[...]?
ÃŽn ceea ce-l priveşte pe Pavel Stratan, el a adus un suflu nou. A fost primit mai bine în România, decât acasă, deoarece dincolo de Prut lipseau compoziţii în stilul lui Ţoi sau Vîsoţki. Apropo, în versurile lui Stratan, eu am descoperit nişte găselniţe foarte originale.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Liliana JIGHIRA

Ca in fiecare an, la PRO TV a reinceput emisiunea "Daruiesti si castigi". Din 5 decembrie, in fiecare seara Cristian Tabara aduce in casele romanilor povesti emotionante cu oameni curajosi, dar care au nevoie de ajutor.
Cazul celor 10 fetite orfane de la Manastirea Marcus, descoperit de vedeta stirilor PRO TV Mihaela Gros, a fost primul prezentat in cadrul campaniei "Daruiesti si castigi". PRO TV Brasov a aflat ca in comuna Teliu, o calugarita a luat in ingrijire 10 micute, cu varste cuprinse intre 2 si 4 ani. Maica Serafima s-a calugarit de la 17 ani si a avut un singur vis: sa ingrijeasca sufletele pe care Cel De Sus i le aduce in cale. Asa ca, din 2003, a luat din spitale zece copile, majoritatea pline de boli, care fusesera abandonate de parinti. De-atunci, se straduieste ca orfanelor sa nu le lipseasca nimic. Mihaela Gros, vedeta PRO TV, declara: "Maica Serafima vrea sa aiba grija de fetite pana termina studiile superioare. Se vede ca toate fetitele sunt crescute cu iubire, sunt copii fericiti, nu au nimic din aerul unui copil institutionalizat".
Ca sa reuseasca sa le ingrijeasca, maica stareta face eforturi supraomenesti. De la stat primeste cate un milion pe luna pentru fiecare fetita, in conditiile in care masinile de spalat merg incontinuu, iar hrana si utilitatile costa pe putin 80 de milioane de lei vechi lunar. Dar nici macar asta nu o face sa renunte la visul de a le creste pe cele 10 micute. Stie ca in permanenta suflete miloase si cu frica de Dumnezeu ii vor sari in ajutor.
Cea mai mare dorinta a ei este sa reuseasca sa faca rost de un microbuz cu care micutele sa poata ajunge mai repede la gradinita, care este la cativa kilometri departare de manastire. Cu ajutorul masinii orfanele ar merge apoi la scoala, iar duminica ar putea sa mearga in parc sau la teatrul de papusi.
Mihaela Gros spune ca si-a dorit din toata inima ca acest caz sa-i impresioneze pe colegii de la emisiunea "Daruiesti si castigi", si a avut dreptate. Orfanele, impreuna cu maica Serafima, pe care o numesc "mami", au fost primite de Cristian Tabara in platoul emisiunii, unde au primit o multime de cadouri, jucarii si ajutor banesc din partea companiei RomTelecom (7000 de euro) si Pavel Stratan (300 milioane lei) ca sa le ajute la implinirea visului.
TRANSILVANIA EXPRESS


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
TRANSILVANIA EXPRESS

CINE V-AR PLACEA SA VA ADUCA MICUL DEJUN LA PAT?
Ionela SOLOMON
[...]
(SONDAJ IN RINDUL FETELOR!)
...Cat despre personalitatile autohtone, au fost amintite Pavel Stratan, care poate veni insotit si de micuta Cleopatra, Arsenie si Stefan Banica Jr.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
CARCOBAND SI KISSFM IN TURNEU
"Foaie verde trei marmote/ Cronica-i acum pe…note" si-n acest week-end va fi chiar si pe roti, indreptandu-se in mare viteza spre Brasov (astazi, 11 noiembrie) si Ploiesti (12 noiembrie). CD-ul "Cronica Carcotasilor" contine 14 piese de exceptie in interpretari de senzatie, cateva dintre ele fiind hit-uri lansate in premiera in cadrul "Cronicii cu Huidu si Gainusa" de la KissFM: Pavel Stratan cu "Eu beu", Margineanu
si-al lui "Gore din Chitila".
Toti melomanii cu simtul umorului sunt asteptati astazi de la orele 17.00, in Piata Sfatului, la Galeriile Comerciale Corona, sa dea nas in nas cu Echipa Carcotasilor in formula completa: Serban, Misu, Dezbracatu´, Pustiu, Mistretu´ si, evident, Bebelusele.
Stati cu ochii pe ei! Mintenas ajung si la voi in oras!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
TRANSILVANIA EXPRESS
MOLDOVENII AU ARATAT CA STIU SA PETREACA PE CINSTE
Olivia BULZAN

Muzica si dansul par a fi in sangele interpretilor de peste Prut
[...]Asa cum a fost introdus si pe scena, Pavel Stratan este artistul care in urma cu un an nu stia ce succes il asteapta. A incantat publicul cu melodiile deja cunoscute, momentul cel mai emotionant fiind cel al interpretarii piesei "Visul". Cantecul compus in amintirea tatalui sau a adus pe chipul artistului moldovean o ploaie de lacrimi. A aparut de putin timp pe piata muzicala romaneasca, insa atmosfera pe care a creat-o in Piata Sfatului a demonstrat ca a reusit deja sa-si castige o multime de fani.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
TRANSILVANIA EXPRESS,22.09.2005

MOLDOVENII FAC SHOW IN CEA DE-A DOUA SEARA A FESTIVALULUI
"Stilul" Stratan...
Mai recent lansat, fiind "revelatia" anului 2004 pe piata muzicala romaneasca, atat in privinta succesului la public (a stabilit recorduri de vanzari greu de egalat), cat si a aprecierii criticilor si a presei, Pavel Stratan va continua petrecerea. Muzica pe care o compune nu poate fi catalogata cu precizie, fiind un amestec de stiluri si influente - "stilul" Stratan. De altfel, CD-ul lansat pe piata ("Amintiri din copilarie" este deosebit tocmai prin stilul aparte de muzica pe care-l abordeaza moldoveanul. Actuala formatie "Millenium" este la cea de-a treia componenta. A fost infiintata in anul 1997, de atunci si pana in prezent devenind laureata a multor concursuri nationale si internationale, castigand premii cum ar fi: Locul I la Concursul Cantecului Francez (Chisinau, 1997); Locul II la constelatia tinerelor talente (Minsk, 1998); Locul I la concursul "Slaveanskii Bazar" (Vitebsil, 1999). In aceasta seara, formatia va canta special pentru publicul prezent in Piata Sfatului, dar si pentru cei care urmaresc festivalul de acasa. Membrii "Millenium" au sustinut concerte in Moldova si Romania, apreciate atat de tineret, cat si de persoanele de varsta a treia. Repertoriul formatiei este foarte variat: doine, balade, colinde, impletite intr-un aranjament modern si cantate pe mai multe voci.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan face cadou 300 de milioane de lei, de Mos Nicolae

Sarbatorile de iarna sunt un prilej de bucurie mai ales pentru copiii care ii asteapta pe Mos Nicolae si Mos Craciun, informeaza cotidianul Atac. Este luna cadourilor, a surprizelor si a faptelor bune. Astfel, tatal inimoasei Cleopatra, Pavel Stratan, a luat locul lui Mos Nicolae si a daruit 300 de milioane de lei unor fetite parasite de parintii lor si crescute, pana nu de mult, la o casa de copii din judetul Brasov. Copilele, care au varsta apropiata de cea a Cleopatrei, traiesc in munti intr-o manastire si sunt ingrijite de o maicuta. Cele zece copile, traiesc intr-o manastire in creierii muntilor, la mare distanta de primul sat. Intrucat nu exista niciun mijloc de transport, copilele erau nevoite sa mearga pe jos, atat la cumparaturi pentru aprovizionare, cat si la scoala.
Suceava News
(am mai pus o data articolul asta, nu?!)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pe (Revista pentru patrie), un articol : "Sint norocos ca m-am nascut de ziua mea" + o fotografie (care nu e-n galerie!!!!!!!!!!!!!!!), dar e-n nu stiu ce format de n-o pot copia ! Va rog faceti voi acest lucru, copii destepti!

_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
marius
Fan Adevarat

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 375
PENTRU PATRIE August  2006 50

Prin originalitatea care îi marcheazã destinul muzical, fiind un artist care cautã, si reuseste sã transmitã prin fiecare cuvânt, efect si muzicalitate, Pavel Stratan este un veritabil folkist. Venit din Republica Moldova, se bucurã de notorietate si apreciere din partea publicului român, care l-a descoperit si propulsat în mijlocul celor mai iubiti cantareti.
Solistul Pavel Stratan surprinde prin timiditatea inofensivã si simplitatea dezarmantã. În cazul invitatului acestei rubrici, succesul si idolatrizarea de cãtre fani nu au reusit sã-i perverteascã sufletul. Nu se sfieste sã arate chiar o indiferenta pentru celebritate.
Ochii, care îi par tot timpul mâhniti se lumineazã doar când vorbeste despre jumãtatea inimii lui, Rodica si despre rodul iubirii lor, Cleopatra (foto) care, desi are trei ani, îi calcã deja pe urme. Extrem de tânãra cântãreata si-a lansat albumul de debut „La vârsta de trei ani”, care cuprinde 28 de piese, chiar zilele acestea. La eveniment, au asistat si cei de la „Guiness Book „ pentru posibilitatea de a o introduce pe micuta în Cartea Recordurilor la urmãtoarele categorii: “Cea mai tânãrã artistã”, “Cea mai tânãrã cântãreata care lanseaza un  album”, “Cea mai tânãrã cântãreata care prezintã singurã un concert de o ora si jumãtate”.
Pentru cantautorul Pavel Stratan, sârguinta muncii de aproape doi ani la albumul „Amintiri din copilãrie”, de pe care au fost extrase melodii ce se aflã în fruntea clasamentelor din topurile interne si internationale “Eu beu”, “Du-du”, “Armata”, “Tatãl meu”, “Fericirea” si “Banii”, a fost rãsplãtitã în România. Cheia succesului? „Norocul de mã fi nãscut de ziua mea”, povesteste zâmbind, artistul.
Îl întreb dacã, odatã stabilit în România, a gãsit în metropola bucuresteanã confortul si starea de spirit de care are nevoie sã se dezvolte ca muzician. Îmi povesteste cã acest lucru i s-a confirmat, nu doar în cazul propriei sale cariere. Totul a început cu volumul IV pentru albumul „Amintiri din copilãrie”: „Pot sã spun cã m-a frapat dezinvoltura cu care Cleopatra memora piesele pe care eu le studiam acasã. Atunci, mi-am zis cã dacã tot este atât de dornicã de a învata si sã cânte, fãrã ca acest lucru sã fie impus de cineva, de ce sã nu aibã propriul album? De altfel, la acest lucru am sperat foarte mult, încã de pe vremea când nu se nãscuse. Obisnuiam cu Rodica, sotia mea, sa ne facem planuri, în sensul acesta. Pot sã spun cã din aspiratiile noastre si din «buzunãrasul» sufletului, unde erau îngrãmãdite aceste dorinte, am creat-o pe Cleopatra”.
Dat fiind profilul revistei „Pentru Patrie”, l-am rugat sã povesteascã despre relatia sa cu Politia Romana. Pavel Stratan s-a ”confesat” la fel de deschis: „Sunt sofer de aproape 15 ani. Într-adevãr, o întâmplare hazlie s-a petrecut toamna anului trecut, când mã grãbeam sã ajung la un concert. Desi rulam cu o vitezã regulamentarã, am fost oprit de un politist care…m-a recunoscut. Tot ceea ce dorea sã-mi «impute» era un autograf pentru fiul sãu. I l-am oferit imediat, si m-am urcat în masinã, pentru cã eram deja în întârziere. Nu mare mi-a fost mirarea când, un alt politist de la Rutierã mi-a fãcut semn sã opresc. La fel, pentru un autograf. Atunci, am fost nevoit sã-l rog sã nu mai transmitã prin statie«incidentul», ca sã pot ajunge la spectacol, la timp. Ceea ce s-a si întâmplat.
În altã ordine de idei, desi în piesele mele licoarea bahicã este des întâlnitã, mie nu îmi place bãutura, si, ca atare, la volan nu m-am urcat nici mãcar ametit. Si dacã ar fi sã completez acest rãspuns, as mai adãuga câteva cuvinte care pot avea puterea unui slogan volanul sã nu «simtã» niciodatã un sofer beat!”
Ce le transmite, la final, artistul Pavel Stratan cititorilor nostri?
„Le urez cititorilor revistei „Pentru Patrie” ceea ce încerc sã reactivez în mintea mea, în fiecare zi: sã nu uite cât de putin ii trebuie unui om sa fie fericit, dar câtde mult îi trebuie sã înteleaga acest lucru” !
Geanina Serban
Foto: Mircea Dragos

alte articole pentru patrie 2006 prin care îi destinul muzical, fiind artist care cautã,

45.2KB


_______________________________________
Trebuie-n viata sa te grabesti incet
De vrei la timp sa intarzii

pus acum 17 ani
   
marius
Fan Adevarat

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 375
si pozele

alte articole pozele

15.3KB


_______________________________________
Trebuie-n viata sa te grabesti incet
De vrei la timp sa intarzii

pus acum 17 ani
   
marius
Fan Adevarat

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 375
2

alte articole

28.3KB


_______________________________________
Trebuie-n viata sa te grabesti incet
De vrei la timp sa intarzii

pus acum 17 ani
   
marius
Fan Adevarat

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 375
3

alte articole

27.5KB


_______________________________________
Trebuie-n viata sa te grabesti incet
De vrei la timp sa intarzii

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
In Reader's Digest pe decembrie- e prezentata la inceput sarbatorirea unui an de aparitie: un afis URIAAAAAS cu Cleo&Pavel (coperta editiei trecute)!

_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Viata mondena
Cum petrec vedetele Sarbatorile de iarna?
23 decembrie 2006


Pavel Stratan: "Voi incerca sa-mi petrec Sarbatorile atat alaturi de fanii mei, cat si impreuna cu familia. Azi plec la Piatra Neamt, impreuna cu sotia si fiica mea, unde voi sustine un concert. Apoi ma intorc in Bucuresti, unde voi avea din nou un spectacol intr-una dintre Pietele din oras. Tot aici imi voi petrece si Revelionul. De fapt, eu petrec sarbatorile de iarna de doua ori. La inceputulu lunii ianuarie voi merge la familia mea, la Chisinau, pentru ca acolo, Craciunul si Revelionul se sarbatoresc dupa calendarul vechi."


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
AHA....CARE FANI?!
NOI CE SINTEM?!
CITY MALL, DECI...
CARE PIETE?!

ADICA...FARA:! NUMAI:
TARE SUPARATA SINT!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
ROMPRESS:
Titlu : PAVEL STRATAN

Caption :
Actiune organizata de Asociatia P.A.V.E.L. ("Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa" cu prilejul Zilei Internationale a Copilului bolnav de Cancer. In imagine: Pavel Stratan, cantaret.

Keywords :
Pavel Stratan, Cantareti, Muzica

Autor : GRIGORE POPESCU
Credit : ROMPRES ARHIVA
Redactor : MARCELA MACSIM
Locatie : BUCURESTI - ROMANIA
ID fotografie: 125620
Data realizarii : 2005-02-15
Dimensiune : 1126 x 1407 pixeli

alte articole pavel :actiune organizata asociatia p.a.v.e.l. ajutor, viata este prilejul zilei

36.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
4 februarie 2005   
ZIUA
   

"Trenul vietii" plin cu barbati
"Trenul vietii" revine pe B1TV. "Barbatii si succesul" - aceasta este tema pe care se axeaza dialogul Lianei Stanciu (foto) cu invitatii ei, in aceasta editie a talkshow-ului "Trenul vietii". O tema generoasa si interesanta, cu atat mai mult cu cat printre invitatii Lianei se afla Virgil Iantu, Daniel Buzdugan, Ionut Iftimoaie, Andi Vasiloaie, Pavel Stratan si Catalin Botezatu.


(La aceasta emisiune Pavel a spus un lucru absolut uimitor- redau din memorie:''AM MUNCIT FOARTE MULT PENTRU A-MI CISTIGA TIMPUL LIBER- ASTFEL INCIT SA MA POT DEDICA INTRUTOTUL MUZICII"- sau cam asa ceva! Ce parere avetei de asta?)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Intrebarile adresate Vitaliei Pavlicenco in perioada de timp
    Vitalia Pavlicenco

16 mai 2006 – 5 iunie 2006
Stimata doamna, este adevarat zvonul ca dvs. impreuna cu un grup din AMN duceti negocieri cu conducera PSL pentru a parasi AMN si a deveni membri PSL.

Raspuns: 4. Am auzit si mai inainte asemenea zvonuri, de chiar vreo trei-patru ani in urma. Pina in clipa cind scriu aceste raspunsuri, fiind data de 7 iunie, personal nu am purtat nici un fel de negocieri cu nimeni. Si asa cum spune, se pare, artistul Pavel Stratan, pe care il ascult cu placere, ce a fost, am vazut, ce va fi, vom vedea.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Arhiva:       MIERCURI, 28 IULIE 2004, NR.138      Numar curent 
Vedete

BLITZ-INTERVIU

Pavel Stratan:

„Rostirea noastră, basarabeană,

le-a căzut tronc multora...”



Cum ai ajuns să faci un asemenea gen de creaţie?

- Toate piesele mele pornesc în baza amintirilor din copilărie. Şi cum în copilărie am vorbit în graiul nostru, moldovenesc, nu are rost să-mi cânt amintirile în română literară, deoarece nu ar fi credibile.

Ai urmărit un scop comercial sau muzica asta, într-adevăr, te reprezintă?

- Niciodată nu m-am gândit la profit. Tot ce fac, fac din suflet, deoarece îmi cânt viaţa. Dar dacă sunt şi bani, nu-i rău, pentru că ei sunt un mijloc necesar pentru creaţie.

Vei rămâne fidel stilului tău sau vei adopta vreo schimbare?

- Nu pot şti ce va fi mai târziu, dar acum mai am de cântat multe amintiri la care ţin mult.

Pentru care public e destinat produsul tău?

- Publicul meu e de la mic la mare. Cânt şi despre copil, şi despre tată. Şi cred că multă lume se regăseşte în piesele mele.

Ştii cumva ce reacţie au persoanele care sunt eroii cântecelor tale?

- Sunt încântate, iar uneori, pur şi simplu, măgulite. De ce? Fiindcă le-am luat în seamă, făcându-le o carte muzicală de vizită.

Cum ai fost primit de publicul din România?

- Precum era de aşteptat, şi acolo multă lume se recunoaşte în ceea ce cânt eu, pentru că în copilărie toţi facem năzbâtii. Şi să ştiţi că rostirea noastră, basarabeană, le-a căzut multora cu tronc la inimă, iar pe alţii îi amuză de-a binelea.

Apropo de grai. N-ai fost obligat să treci la normele limbii literare?

- Nu, convenisem chiar că Pavel Stratan va rămâne Pavel Stratan, fără nici o schimbare, deoarece eu cânt aşa cum am trăit şi din moment ce aş schimba ceva, nu mai poate fi vorba despre amintirile din copilărie ale lui Pavel Stratan.

Ce planuri ai pe viitor?

- Nu fac prognoze, pentru că nu ştiu ce-mi rezervă viitorul. Dar ştiu cu siguranţă că va urma şi volumul trei de „Amintiri din copilărie”, pentru că lumea îl solicită. Acum adun idei pentru următorul clip muzical, care va fi realizat fie pentru piesa „Seca”, fie pentru „ M-am născut de ziua mea”. ÃŽn rest, muncesc, pentru că asta am făcut întotdeauna şi-mi place la nebunie totul ce fac. Pot să zic că mi-am văzut realizat unul din vise.

Doina Cernavca,

stagiară la TIMPUL


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Arhiva:       VINERI, 3 SEPTEMBRIE 2004, NR.142     
TIMPUL

GÂNDURI POLEMICE DE SĂRBĂTOARE



Dumnezeu nu pierde timpul de pomană



PREDISLOVIE

În articolul de mai jos se iau în dezbatere o serie de

chestiuni serioase legate de situaţia actuală a

limbii române în R. Moldova, conjunctura politică

din pragul toamnei anului 2004, calitatea ierbii şi

a piesajelor din timpul nopţilor cu lună plină.

Pentru ca textul să fie cât mai accesibil, iar tezele

mele - cât mai convingătoare, am folosit mostre

din pietrăria lui Anatol Codru, cântecele

lui Pavel Stratan, unele fragmente mai relevante

din tăcerea primarului general al Chişinăului,

Serafim Urecheanu, precum şi un crâmpei din

privirea tristă a poetului Gr. Vieru. [...]

Cât priveşte Pavel Stratan, menţionat în capul acestui articol, citez din el doar o singură strofă: "Da, asta-i viaţa moldovană/Şi dacă nu-i aşa cum vreu,/Mă uit la mine cine-s eu/Şi înţăleg că Dumnezeu/Nu pierde timpul de pomană"... După ce ani de zile nimeni dintre cei deştepţi nu l-a luat în seamă la Chişinău, iar acum a fost descoperit şi îndrăgit de o Românie întreagă, aştept cârcotaşii noştri să-l acuze că ceea ce face Stratan e subculură. O cultură e adevărată şi mare atunci când ocupă toate etajele, inclusiv subsolul. La fel şi o societate e matură atunci când are imunitate la paraziţii patriotici.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
OVIDIU KOMORNIK SI ANGELA SIMILEA LA TIMPUL MD:
       VINERI, 29 OCTOMBRIE 2004, NR.158


Angela Similea, Ovidiu Komornyik:

“Românul are suficientă putere să-şi păstreze valorile”


[...]T: Un alt „fenomen” basarabean este Pavel Stratan, care cântă în grai moldovenesc şi e foarte popular în România, deşi mulţi spun că nu e decât un kitsch.

O. K.: Depinde cum vezi. N-aş spune că e kitsch...

T: Totuşi, simţim la un moment dat un soi de frustrare: chiar numai cu asta putem cuceri România?

A. S.: Pentru că trăiţi un complex al limbii. Şi pentru că, aşa cum a spus şi maestrul Vieru, un cretin a încercat să râdă de graiul basarabean. Limba vorbită aici are un parfum deosebit şi tocmai asta cred că a prins în România la Pavel Stratan. Am auzit un singur cântec de-al lui, acel în care spune „orice-aş face, eu beu”. Nu ştiu dacă ăsta este un mesaj pozitiv către tineri, dar un adult, un om echilibrat, în momentul în care ascultă acest cântec, rămâne impresionat. Am făcut abstracţie de mesaj, dar mi-a căzut bine graiul. Şi glasul răguşit mi-a amintit de fostul soţ al Marinei Vladi, Vîsoţki, artistul care a abordat aceeaşi manieră. Oamenii au nevoie de profunzime şi de adevăr. Or, el vine cu un adevăr într-o lume în care totul s-a dus în manea şi toate sunt date pe ţigănisme. Vine cu graiul românesc de dincolo de Prut, cu un parfum aparte. Românii au nevoie de el pentru că s-au săturat de englezisme, s-au săturat de romisme şi, când vine cineva cu acest parfum, cu atâta puritate şi cu atâta adevăr, nu poate să nu impresioneze. ÃŽn rest, rămâne de caracterul şi de coloana lui vertebrală unde va merge de aici încolo.

O. K.: Şi mie îmi place. A venit cu ceva nou, e haios şi a atras atenţia. Accentul nu e o problemă. Important să nu încerci să pari ceea ce nu eşti.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
INTERVIU CU STEFAN BANICA JR. TOT IN TIMPUL MD:- Care interpreţi din R. Moldova îţi plac?

- ÃŽmi place îndeosebi o trupă care a fost invitată la o emisiune tv şi cânta „Beatles”... „The Snails” - foarte buni băieţi. Dar şi Pavel Stratan îmi place, şi „Zdob şi Zdub”, şi copiii de la „Millenium”, fosta componenţă. ÃŽn general, există aici şi o luare în serios a profesiei şi a urcatului pe scenă, ceea ce e foarte important. Cel puţin, aşa văd eu lucrurile dintr-o parte.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
27 MAI 2005, NR.228        TIMPUL MD
Vedete

PETRECERE VIP

Revista „VIP Magazin” şi-a sărbătorit prima aniversare
[...]Punctul culminant al petrecerii a fost desemnarea a cinci cele mai importante personalităţi abordate în „VIP Magazin”, alese de către cei prezenţi. Aceştia sunt Marian Lupu, Ion Sturza, Halim Ateş, Mircea Snegur şi Pavel Stratan.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
TOT TIMPUL MD:
10 IUNIE 2005, NR.234     

MOLDSTAR
Silvia Ursu,

TIMPUL

Următorul concert MOLDSTAR va avea loc duminică, 12 iunie, în incinta Teatrului de Operă şi Balet şi în direct la PRO TV Chişinău de la orele 20:30. Tema de acasă a concertului de duminică va fi muzica uşoară românească. Show-ul ia amploare cu fiece etapă. La fiecare concert în juriu se schimbă doi membri, duminica aceasta vor ajuta să delibereze: interpretul Pavel Stratan, deţinător dublu disc platină din România şi titlul de cel mai bun debut al anului şi Svetlana Bivol, director general al Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici" a RM. Oaspeţi de onoare ai concertului de duminică vor fi interpretul Pavel Stratan şi trupa "Alternosfera".


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
VINERI, 15 IULIE 2005, NR.249, TIMPUL
-interviu cu Luminita Anghel


- ÃŽn ultimii ani, cântăreţii din R. Moldova sunt foarte bine primiţi în România. Ce crezi despre fenomenul Pavel Stratan?

- Prefer să nu răspund la această întrebare. Pavel Stratan este foarte bine primit în România, dar eu personal nu pot spune nimic despre el. Este pentru un anumit segment de gust muzical.


(bine ca macar unii, in loc sa arunce cuvinte, se abtin!)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
VINERI, 9 SEPTEMBRIE 2005, NR.259      TIMPUL
CE-I DE FĂCUT?

Ţara are nevoie de un alt Imn de stat


Constantin Tănase
[...]...Dacă Imnul de stat "Limba noastră" ne dezbină, dacă ne dezbină şi Sărbătoarea naţională "Limba noastră", există, totuşi, o sărbătoare care ne uneşte pe toţi, indiferent de naţionalitate, sex, culoare politică, religie, o sărbătoare la care preşedintele nostru participă activ, de dimineaţă până seara. Aceasta e Sărbătoarea Vinului. Pentru că anume vinul e "doina dorurilor noastre", vinul ne uneşte, în vin ne regăsim cu toţii, şi naţiunea titulară, şi minorităţile naţionale! Această realitate mă face să cred că actualul imn trebuie înlocuit cu "Bun e vinul ghiurghiuliu". Mă refer nu la varianta cântată de românca Ioana Radu, ci la cea cântată de mult regretata moldoveancă Maria Drăgan. Nu sunt categoric: s-ar putea discuta şi altă melodie, să zicem "Eu beu" de Pavel Stratan. Ambele cântece sunt bune, mobilizatoare, pe înţelesul tuturor. Chiar şi rusul sau găgăuzul care nu ştie un cuvânt în limba noastră înţelege-va cuvintele şi nu va întreba: "A cito takoe "ghiurghiuliu"? Acest imn poate fi adoptat în chiar toamna aceasta, în ajunul Sărbătorii Vinului. Sunt sigur că în parlamentul nostru s-ar găsi o majoritate care să-l voteze, mai ales acum, când între partidele parlamentare există un parteneriat politic în numele ţării. După adoptarea noului imn, imediat va creşte patriotismul, va spori vitejia în muncă, investitorii străini vor da buzna peste noi, economia naţională va da în floare, va fi reîntregită ţara...


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
TIMPUL
VINERI, 14 OCTOMBRIE 2005, NR.278     
Vedete

Pavel Stratan:

”Nu m-am schimbat absolut deloc”

Mi-a fost foarte greu să dau de Pavel Stratan pentru a-mi acorda acest interviu. Săptămâna trecută, interpretul a susţinut un recital la Chişinău, în cadrul concertului de debut al interpretei Alexa. Cum a fost să cânte pe scena Palatului Naţional şi cu ce gânduri se întoarce basarabeanul Stratan la Bucureşti, aflaţi din interviul ce urmează, acordat în exclusivitate pentru TIMPUL.



- Cum e să revii

în Moldova?

- ÃŽntotdeauna revin cu drag, pentru că vin acasă. Indiferent de programul meu încărcat, mă strădui, o dată pe lună, să ajung şi în Moldova. ÃŽmi vizitez mama şi prietenii. Acum, vin mai des, deoarece am şi câteva concerte.

- Recent, ai fost acasă,

la Nişcani. Ce-ai simţit,

revăzând locurile şi

personajele din piesele tale?

- ÃŽn copilărie, mă bucuram pentru fiecare frunză galbenă ce cădea toamna. Dealul de lângă casă era atât de mare, că iarna se strângea pe el toată mahalaua la săniuş. Acum, e o bucată de pământ, întretăiat de-o râpă. Drumurile sunt mai înguste, oamenii - mult prea bătrâni. Vasile Mangu, cel cu „şlangu”, e bucuros, de-altfel ca şi toţi eroii din cântecele mele.

- ÃŽn ce oraşe din România

ai avut concerte?

- Peste tot. Nu există localitate în care n-am fost măcar o dată. Ca să vă daţi seama, în Bacău şi Suceava, am concertat de opt ori, la Cluj - de patru, în Baia Mare şi Botoşani - de câte trei ori. Vara aceasta, în timp de-o lună, am susţinut pe litoral peste 60 de concerte.

- Cum te primeşte lumea ?

- Foarte bine. Dar e păcat faptul că nu le ajunge curaj să-mi vorbească. Poate să meargă un kilometru după mine, dar nu se apropie să-mi ceară un autograf sau să facem poze. Pe mine nu mă deranjează acest lucru. Chiar îmi place. Nu m-am schimbat absolut deloc. Am rămas acelaşi Stratan, atât sufleteşte, cât şi în relaţiile cu oamenii. ÃŽmi place când omul se apropie şi-mi zâmbeşte. Uite, atunci tare aş vrea să-i pot citi gândurile, să ştiu de ce zâmbeşte. Poate, a avut şi el o „Luluţă” sau a înecat câinele de coadă.

- Ce a însemnat pentru

tine să cânţi

la „Cerbul de Aur”?

- Şansa de a putea fi văzut de mai mulţi basarabeni. Concertele mele nu se prea difuzează la televizor, din care cauză cei de aici m-au văzut mai puţin. Tare aş vrea să se bucure pentru mine profesorii mei de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Aş fi împlinit ca artist, dacă cineva dintre ei ar fi mândru de mine, deoarece dumnealor, într-o mare măsură, le datorez multe.

- Ai cântat pe cele mai

mari scene ale României.

Abia după asta ai ajuns

şi pe scena Palatului

Naţional din Chişinău.

Au fost aceleaşi emoţii?

- Am intuit că va fi ceva altfel, dar nu într-atât. De cum am păşit pe scenă, am înţeles că lumea chiar mă aştepta. Nici pe-o altă scenă n-am plâns atât de tare ca aici. Doar am anunţat piesa “Visul” şi am izbucnit în plâns. Pe moment, am avut senzaţia că mă aflu în ogradă, unde erau mama, tata… Refrenul, practic nu l-am cântat, erau prea multe lacrimi…

- Ai observat vreo

diferenţă dintre publicul

basarabean şi român ?

- E o diferenţă minimă de tot. Publicul basarabean înţelege toate expresiile şi-i este mai uşor să pătrundă în esenţă. Românii nu ştiu ce înseamnă „şlang”, de exemplu. ÃŽn rest, sunt la fel de călduroşi şi primitori.

- Cu piesa “Visul”,

întotdeauna plângi.

Dacă ţi-e atât de greu,

de ce-o cânţi?

- Nu pot să n-o cânt. Face parte din amintirea mea, ca şi toate celelalte piese. Acest cântec mă face întotdeauna să plâng, indiferent dacă sunt în scenă, o aud la radio sau văd videoclipul la televizor. Am intuit că aşa va fi, şi ştiu că nu plâng numai eu. Suntem oameni şi avem sentimente. Mulţi se regăsesc în versuri, alţii trăiesc cu mine această durere.

- ÃŽn presa de peste Prut

au apărut ştiri despre

faptul că artiştii basarabeni

te învinuiesc de plagiat.

De ce crezi că o fac?

- Spun clar şi pentru toată lumea: n-am copiat, nu copii şi nu voi copia niciodată. Risc să nu fiu eu. Oamenii sunt diferiţi, au păreri şi preferinţe. ÃŽmi pare rău doar de un lucru - că cineva a lansat zvonul, presa a scris şi s-a pornit haosul. Dar nimeni nu ştie nimic concret şi nici nu încearcă să afle. Păcat că zvonul vine de la basarabeni… Dar eu nu mă supăr pe nimeni. Atât.

- E adevărat

că scrii o carte?

- Da. Aproape am terminat-o. Povestesc toate trăsnăile, toate boroboaţele pe care le-am făcut la viaţa mea. Descriu în detalii fiecare întâmplare din strofele pe care le compun singur şi istoria pieselor mele. Sper să placă tot atât de mult ca şi cântecele mele.

- Pe când un concert

în Moldova doar

al lui Pavel Stratan?

- Foarte curând. Chiar mai degrabă decât mă aşteptam. După evoluţia de la Palatul Naţional, după ce-am trăit acea stare de împlinire, într-un fel, şi-am văzut că lumea mă aşteaptă în Moldova, ştiu că trebuie să fac ceva şi aici. Să poată veni oameni care vor să mă vadă şi să mă asculte pe viu. Nu promit că va fi ceva diferit de ce-aţi mai auzit, că nu prea mă pricep la surprize. Dar o seară doar cu Pavel Stratan e ca şi stabilită. Păi uite, ne întâlnim după concert, ca să pot împărtăşi tuturor din trăirile mele. Sper să fie totul bine.

- ÃŽţi urăm succese şi...

- Vă aştept. Sper să fiţi printre invitaţii mei. Atât voi, cât şi cititorii acestor rânduri.

Doina Cernavca,

pentru TIMPUL

P.S. Interviul a fost realizat graţie a doi oameni cu suflet mare: Ion Stratan şi Dj Tiganash. Le rămânem recunoscători pentru efortul depus.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Tot la Timpul am ramas...("Dar timpul, el pur si simplu..."


11 NOIEMBRIE 2005, NR.298     
Hiturile verii
Muzică autohtonă. De obicei, ascultătorii solicită interpreţi şi formaţii care şi-au făcut deja un nume peste hotare. Astfel, vara aceasta au fost audiate mai mult piesele lui Pavel Stratan („M-am născut de ziua mea”), a băieţilor de la „Zdob şi Zdub” (în special „Boonika bate doba”, care a avut succes în toată Europa) şi a lui Mahay, care împreună cu Radu (ex-„O-zone”), au lansat pe piaţa muzicală din România şi din R. Moldova un alt gen de piese de dragoste. Tot din hiturile autohtone, au fost solicitate şi piesele „Dragostea mea” („Gândul Mâţei”) şi „I’m begging you” („In Quadro”), care au participat la preselecţia naţională a Eurovisionului.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Dintr-un interviu (tot din Timpul), cu Gindul Mitei:




Noi ştim exact ce spunem şi ce vrem, spre deosebire de cei care nu ştiu cine sunt sau cum îi cheamă. Nu vrem să fim ca Pavel Stratan care, atunci când e întrebat dacă e român sau moldovean, zice: „Să trecem la altă întrebare”... Nu e normal când o persoană de 35 de ani care, pe deasupra, e şi idolul multor tineri, nu ştie cine e.


(chiar asa?!...trebuia sa trec citatul asta la sectiunea "HA-HA!"...LAS' CA STIM NOI CINE E PAVEL STRATAN !:hi


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
VINERI, 17 FEBRUARIE 2006, NR.357      TIMPUL
Cultură
Botgros reunifică Basarabia cu România
[...]
Succesele anume în România a etnorockului românesc basarabean, accentuăm, basarabean, de la “Zdob si Zdub” sau al celor de la „Millenium” (cât de excepţionali au fost în concertul de duminică al lui Pavel Stratan!), „Transbalcanica”, „Planeta Moldova” sau cele de la 1989-91 ale lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici demonstrează şi cât de universale sunt substraturile muzicii româneşti, dar şi cât de ale tuturor românilor sunt armoniile şi ritmurile basarabene. Iar verbele în dialect ale lui Pavel Stratan, aplaudate până la frenezie mai ales în România, unde a şi vândut cele mai multe CD-uri pe care le-a vândut vreodată un artist român, pun degetul nu numai pe rana sufletului basarabean, ci şi pe cea a întregului popor român. Fiindcă eroul liric al lui Pavel Stratan cântă nu doar prăpastia alcoolică sau de ignoranţă a Basarabiei, ci a întregii Românii, a acelei Românii care îşi ţopăie pe la televiziuni cântecul şi jocul popular cu fete goale şi cu pseudomuzicieni de manică. Fie că e vorba de necruţătorul „Eu beu”, în mrejele căruia au căzut nu doar ţăranii, ci şi academicienii, şi prezidenţii, şi oamenii de afaceri, sau de hamletianul „Asară l-am jisat pe tata”, sau de sublimul, după opinia noastră, „Copacul vieţii” („cad frunzele/ una câte una/ da printre frunze/ cu cât mai multe cad/ cu-atât/ mai clar se vede Luna”), Pavel Stratan este floarea din prăpastia în care poate să cadă întregul neam românesc. Iar despre această prăpastie orice artist este obligat să cânte anume cu vocea eroului timpului său până se va ilumina şi ultimul degenerat al satului, târgului şi României.


(frumos, nu?)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
19 MAI 2006, NR.411      Timpul
MĂSUŢA CU REVISTE

„VIP Magazin”



Dacă încă nu aţi văzut-o, vă spun eu. Pentru fanii lui Pavel Stratan, revista „VIP Magazin” a pregătit o surpriză: în curând, va avea loc lansarea micuţei Cleopatra în muzică. „Tati i-a scris 12 piese, i-a făcut un videoclip şi degrabă vom asista la primul concert live - de două ore - al Cleopatrei”! Dacă nu ştiţi cine este micuţa zână, vă îndemn să procuraţi cât mai curând revista „VIP Magazin”. Ei, acum ce mai spuneţi despre copertă?



(mamaaaaa, ce-mi vine sa ma laud in legatura cu revista asta! Prietenii stiu de ce!..)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
TIMPUL
JOI, 14 IUNIE 2006, NR.430     
Moldoveni pe şoptite?
[...]
Este Pavel Stratan mai puţin moldovean prin recunoaşterea sa în tot spaţiul românesc sau mai puţin român prin faptul că este moldovean din Republica Moldova?


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
TIMPUL
    VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2006, NR.488     

Nina Crulicovschi:

„O jumătate de viaţă am fost şomeră şi am dus foame”

CRONOS: Ce părere aveţi despre Pavel Stratan?

N. C.: Este o enigmă, un fenomen, dar eu citesc printre rânduri tot ce face el. E o enigmă, bine gândită de el. E tot ceva nepământesc, dar cel mai important în viaţa sa va fi fiica lui.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
TIMPUL
VINERI, 13 OCTOMBRIE 2006, NR.503     

MĂSUŢA CU REVISTE

„VIP Magazin”
Este Cleopatra Stratan un copil fericit? Concertul Cleopatrei, care l-a avut ca invitat de onoare pe tatăl său, Pavel Stratan, a stârnit valuri de entuziasm, dar şi semne de întrebare: avem de a face cu un fenomen ieşit din comun sau cu o exploatare a copilului? Citeşte în pagina 12 a revistei, ce cred mai mulţi lideri de opinie despre asta.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Aparut in: 2006-12-12 07:37:27 Scris de: Torok Dorina
Sursa:
Cleo a primit 'triplu disc de diamante'

Duminica seara, la Sala Palatului a avut loc o premiera in muzica romaneasca. La numai trei ani, Cleopatra Stratan a fost premiata de casa sa de discuri, Cat Music, cu un triplul disc cu diamante.

Premiul primit de Cleopatra este cea mai inalta distinctie oferita unui artist pe plan national. "Eu cred ca acest trofeu spune cu mult mai multe decat as putea spune eu, asa ca nu-mi ramane decat sa va multumesc", a fost reactia micutei. Succesul pe care fiica lui Pavel Stratan il are a fost demonstrat in repetate randuri. Pe parcursul celor patru melodii pe care le-a interpretat Cleopatra, scena a fost umpluta cu flori si cadouri de sutele de spectatori veniti special pentru ea.

Pavel Stratan (medalion) a profitat de aceasta ocazie pentru a-si spune punctul de vedere. El a declarat in fata publicului venit sa o vada pe fiica sa ca singurul om din lume in masura sa spuna cand, cum si unde poate canta Cleopatra este doar el, iar singura care il poate judeca peste ani pentru ceea ce face acum este numai Cleopatra.

alte articole aparut in: 2006-12-12 07:37:27 scris de: torok primit 'triplu disc diamante' duminica

12.8KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Noaptea magică în City Mall
Bucuresti - 19 Decembrie 2006 – Noaptea dinspre 22 spre 23 decembrie va ţine deschise magazinele în City Mall până la 3 dimineaţa, va aduce oferte promoţionale de excepţie, concerte cu Holograf şi Pavel Stratan şi o excursie la carnavalul de la Veneţia pentru câştigătorul tombolei
Mai multe comunicate din ARTA & ENTERTAINMENT
site CITY MALL


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
PAVEL CU O FANA;

_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Am tot cumparat ziare inainte/dupa Revelion in speranta ca o sa aflu unde cinta Pavel...
Si n-am gasit nimic.
Gasesc acum in schimb pe net, in Libertatea, cum ca ar fi cintat la Romexpo...
E adevarat, Pavel? La Tv n-am prea urmarit, ca m-a tinut copilu' mai mult la filme SF pe HBO !

Iata articolul:

"Vedeta spectacolului va fi artistul italian Zucchero, iar trupele Fragma (Germania) si Narcotic Thrust (Marea Britanie) vor sustine recitaluri. Dintre vedetele autohtone nu vor lipsi Holograf, Proconsul, Voltaj, Ro-Mania, Class, Anda Adam, Nicola, Marcel Pavel, 3 Sud Est, Pavel Stratan si Directia 5."
Libertatea


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Nu e din presa, e de pe un forum- dar uite ce frumos le zice "Agentu_Cooper":

A venit cu chitara atarnata de gat,sa ne cante. Noua, rokerilor batrani, rai si pacatosi, oameni care am uitat de viata simpla. A venit sa ne povesteasca despre lucruri vechi, despre betii pierdute, despre dorinte copilaresti. Si ne-a incantat, ne-a vrajit cu melodia si ritmul simplu, cu vorbele grave, vechi si curate. Pe noi, cei sclifositi la Sighisoara, cei "enteresanti" la StufstoK, cei uitati la Dumnezeu. Noi, cei care pierdusem bogatia limbii strabune si delicate si ne stalceam cu Pitis si Godoroja in englezisme de doi bani. Omul 'cesta. Pavel Stratan.

Am citat pe cineva ...

(planetamoldova/forum)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Alte prezenţe basarabene. Dacă anul trecut posturile de radio şi televiziune româneşti erau invadate de “O-Zone”, acum s-a întâmplat să-l auzim de câteva ori pe Pavel Stratan, iar suplimentul de joi al ziarului “Adevărul” îi dădea chipul pe copertă, titrând “Un erou venit de niciunde”. ÃŽntr-o tabletă dedicată cântăreţului, Diana Popescu scrie despre Republica Moldova: “Se petrece ceva ciudat cu locul ăsta: parcă produce artişti în cantităţi direct proporţionale cu nivelul sărăciei.”
JURNAL DE CHISINAU
•autor: Constantin Cheianu

Modificat de Fan(atic) (acum 17 ani)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
2005!

Stiri
CEL DE-AL TREILEA ALBUM AL LUI PAVEL STRATAN SE VA LANSA IN CADRUL UNUI CONCERT DE PROPORTII IN BUCURESTI!     [ 22.11.2005 ]

Marti, 22 noiembrie 2005, cu incepere de la ora 19.30, va avea loc la Sala Palatului un concert de mare anvergura sustinut de PAVEL STRATAN.

Acest concert se desfasoara cu ocazia lansarii oficiale a celui de-al treilea album al solistului, "Amintiri din copilarie - vol. III", editat de CAT MUSIC.

Albumul contine 12 piese, in care povestea eroilor din albumele precedente continua:
"Du-du", "Armata", "Tatal meu", "Nunta", "Copacul vietii" si altele interpretate in aceeasi maniera care l-a facut celebru!

" Amintiri din copilarie "... Este momentul sa descoperiti daca exista vreo legatura intre inegalabilul Ion Creanga si acest " povestitor " al vremurilor noastre!

Ceva in plus fata de "dulcele grai moldovenesc" si felul in care toate piesele iti ramin "lipite" de suflet !

Pavel Stratan se afla la cel de-al treilea volum din povestea vietii sale pe note muzicale: un altfel de folk, sonoritati vesele din Basarabia imbinate cu succes cu romantism bine ascuns sub versuri pline de umor.

Pavel Stratan va sustine acest concert alaturi de Platonic Band, formula deja consacrata cand e vorba de evenimente speciale, de anvergura!

Cei pentru care muzica lui Pavel Stratan inseamna cu adevarat ceva, vor raspunde negresit "Prezent!" la apel!

Biletele se gasesc la Sala Palatului si magazinul MUZICA.

alte articole 2005! stiricel de-al treilea album lui pavel stratan lansa cadrul unui concert

5KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
SPECTACOLUL CONTINUA

Romica Tociu si Doru Octavian Dumitru au suferit, vineri seara, o pierdere imensa. Mama lui Octavian a decedat. La fel si tatal lui Romica. Cu toate acestea, atat Doru, cat si Romica au tinut sa isi respecte angajamentele, asa ca Romica a jucat in spectacolul "Toata lumea danseaza", iar Doru Octavian in "Eu beu!" alaturi de Stratan.
Ziarul


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
In ziarul Compact de ieri, 8 ianuarie, la previziuni astrale pentru 2007, la Scorpion, era fotografia lui Pavel+ data nasterii...si nu mai zic ce previziuni frumoase, mai ales pe plan financiar!

_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Cele mai bine vandute PRODUSE PE INTERNET
MUZICA:
• Pavel Stratan – cca 250 CD-uri
• Alexandru Andries – cca 50 CD-uri


Capital


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Dulcele grai moldovenesc

     Unii l-au numit revelatia anului 2004. Insa ce inseamna revelatie? Daca ar fi sa folosim acest cuvant la fiecare aparitie in contextul artistic, ar insemna sa il scriem de zeci de ori. Nu este insa mai putin adevarat ca Pavel Stratan a reusit sa faca valva imediat ce a ajuns si la urechile publicului romanesc, inca o data muzica moldoveneasca dovedindu-se pe gustul nostru. Exemplele O-Zone si Zdob si Zdub sunt mult prea rulate pentru a le mai mentiona si aici, dar le stim cu totii.Primul album semnat Pavel Stratan, "Amintiri din copilarie", a fost bine primit de public, aducandu-i in cele din urma si un contract cu casa de discuri Media Services. Lansarea a avut loc mai intai la Chisinau, acum doi ani, iar faptul ca a avut cronici pozitive l-a determinat sa incerce sa-l "aduca" si aici. De altfel, concertul de pe 7 noiembrie, intr-o locatie de marimea Salii Palatului, nu face decat sa raspunda la cererea existenta.Linia melodica curata, uniforma, fara inflexiuni, tinde sa devina un loc comun pentru artistii moldoveni, fiind si dublata de versuri. Accentul moldovenesc este deosebit de puternic, poate chiar putin deranjant. Cu o constitutie generoasa de la natura, dar si intretinuta intens de sala (alta decat a Palatului), Pavel creeaza impresia unui om cu un talent nativ, dar nu neaparat scolit. Artistul a absolvit insa Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice.
Capital, 2004


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Hunedoreanul, 3 ian.2007:

3 Ianuarie 2007
Pe urmele lui Pavlik
Oana Buceag, Catalina Slujitoru



De cand a gustat succesul pe meleaguri romanesti, totul ii merge ca pe roate lui Pavel Stratan. La 36 de ani, are cam tot ce-si doreste un om: o cariera rodnica, o sotie iubitoare si o bomboana de fetita, talentata si cuminte foc. Cu toate acestea, dupa ce-i stai alaturi cateva minute, il poti creiona ca un tip posac, timid, aproape deloc obisnuit cu zambetul. Daca i-ai ascultat inainte albumele, ai putea sa juri ca e un alt om decat voiosul si guralivul din piesele sale. CLUJEANUL a reconstituit traseul lui Pavel - sau Pavlik, cum ii mai spun unii - Stratan, de la Niscani (Republica Moldova) la Bucuresti, cu toate bornele importante din cariera sa.

Satul Stratanilor

Niscaniul e plin de Stratani, de la primar pana la profesoarele de la scoala, de la Cota, prietenul din copilarie al artistului, pana la Balaban, alt tovaras de boroboate. Pavel, sau Pavlik, este insa unul, si asta poate sa va spuna pana si mucea cel mic al lui Ghita Banditu. Satul are peste 3.000 de case, doua scoli, o biserica si o discoteca. Magazine sunt mai multe, dar cel care merge cel mai bine este al lui Cota, unul dintre prietenii cei mai buni al lui Pavel. Rotofei, cu mustata, Cota isi aduce aminte cu placere de vremurile cand serile si le petrecea alaturi de Pavel, Vanea, Balaban, Mitea Fon, Ghita Banditu si altii la poarta lui Vasile Mangu.
Cel dintai rapsod al grupului a fost Costica Vrabiuta, care l-a invatat pe Vanea sa cante la chitara, iar de la Vanea a deprins si Pavel primele acorduri. Langa Mangu era casa lui Pavel, si de acolo se aprovizionau baietii. Cu o banca de jumari, un vin de Primae si o zdranganeala la chitara, prima parte a serii era pe terminate.

Seca

"La club deseara, cum se termina discoteca/ Fetele pleaca, raman baietii, sa joace seca./ Sub scari la club incepe jocul,/ Iar sponsor general in seara asta-i polobocul."
Pe Malai si pe Costea Mangu, doi dintre cei care participau la "seratele" in aer liber alaturi de Pavel, vinul i-a imbatranit mai tare decat timpul, chiar daca nu au depasit cu mult 40 de ani. In curtea plina de rable a lui Malai, cei doi repara de zor un camion, dar nu se dau in laturi sa explice ce si cum e cu seca. "La seca, se pun cartile pe masa. Se joaca de la doi la sapte oameni. Eu deschid. Pun parale. Care castiga, da cartile", spune Mangu. Lui Malai ii plac toate cantecele, dar parca mai mult acela cu banii, ca-i despre el. "Taman acela cu seca". "Numa' fimeile m-o despartit de jocul asta. Ehe, cate nopti pierdute…", ofteaza si Cota.

Mana destinului

"Da' tata/ N-o vrut deodata sa ne bata/ Pan' o gasit sarma in lacata/ Si-n fundul beciului pe toti/ Si-am incercat sa nu incerc/ Si nu mi s-o primit deodata/ Curea tatei cat o incerc".
Oamenii din Niscani sunt convinsi ca, pentru Pavel, muzica a fost mana destinului. "Pai imi aduc aminte cand era mic si de-abia isi tara chicioarele. Tara dupa el in tarna o chitara veche", se baga in vorba nea Ion Bocsa, fostul gropar al satului. Si mai are o amintire Bocsa, mai cruda, dar pe care o gaseste hazoasa: "Nu stiu ce facuse Pavel, ca a venit acasa taica-sau, de la treaba, si i-o zas: <Vino-ncoace la bataie. Mananci zece curele>. Si Paval, in sinea lui, a numarat. Si la a zecea, a strigat odata de a rasunat toata mahalaua: <Stai!>. Ii era frica sa nu cumva sa primeasca o curea in plus".

Gulica

"Odata i-a placut lu' Liza de-un barbat,/ Barbatu' Ghita, da, da' Ghita-i insurat/ De ciuda Liza bea pahar dupa pahar/ Ulcioru-i gol, da' ea cu vin il umple iar."
Ghita Banditu a fost o figura, odinioara, cel mai rau de seca si cel mai aprig fan al vinului de Primae, din beciul lui Pavel. Si fetele il iubeau, mai ales Liza, iar barbatii ii mai poarta si acum respectul de odinioara. "Paval era baiet simplu, nu era fudul. Tin minte cum ma duceam la el, la doua noaptea, si-l trezeam: <Paulica, hai sa jucam>. Si el se scula si jucam seca pana-n zori", rememoreaza Ghita.
Ca majoritatea prietenilor, Ghita nu a lipsit de la cele doua concerte pe care le-a avut Stratan la Chisinau. "Vad ca s-a ridicat tare". O singura dorinta are insa fostul tovaras de seca: "Sa faca un cantec si despre Gulica".
Povestea Gulicai o stie tot satul. "Paval avea o gaina, Gulica, care se tinea toata ziua dupa el. Unde era Paval, era si Gulica. O striga si ea venea repede la el, se urca pe umar si facea: <Crrr... Crrr....>. Ei, Vanea tocmai venise din armata. Si-ntr-o sara vrea sa mearga la o padruga (prietena - n.r). Da' la padruga nu te duci cu mana goala, ci cu o gaina. Si taman pe Gulica a luat-o. Dimineata, cand s-o trezat Paval, gaina nu mai era".

Mama Polixenia

Pavel mai are un frate si o sora mai mari, Nelu-Vanea si Liusea, ambii stabiliti la Chisinau. Tatal, care apare in multe dintre cantecele sale, era tractorist si a murit in 1992, intr-un accident, iar mama traieste si acum in vechea casa batraneasca. La 61 de ani, Polixenia Stratan arata bine si pastreaza pe chip un aer blajin, de bunica fericita. Si cum sa nu fie fericita cand "Cleopatra e o minune dumnezeiasca". Chiar daca are diabet si alte boli pe care le insiruie grabit, are destula putere cat sa tina casa si hectarul de pamant. Singurul semn ca fiul sau castiga sute de mii de euro, ca a ajuns prosper, este gardul nou, din lemn. In rest totul a ramas la fel, si casa cu cinci camarute, si zugraveala cu doi cerbi si o floare in mijloc, si beciul care adaposteste poloboacele si borcanele cu carne. A fost 25 de ani vanzatoare in sat. Isi aduce aminte de prima chitara pe care i-a luat-o lui Pavel, de la Chisinau, pe cand acesta avea 14 ani. Polixenia a lucrat mult si nu statea toata ziua cu copiii, insa nu a uitat de boroboatele facute in lipsa ei. "Au facut din doage de butoi schiuri si au taiat cojocul lui taica-sau sa-si faca manusi". Recunoaste ca fostul ei sot nu era de acord cu "zdranganeala" lui Pavel. "El voia ca baietu' sa se faca tractorist, ca si dansul".

Fratii cantareti

Si Nelu, si Liusea, fratii lui Pavel, locuiesc la Chisinau. Liusea (40 de ani) are un stand cu CD-uri si casete intr-un magazin de articole sportive din centrul orasului. Intamplator sau nu, a ajuns sa vanda chiar albumele celor doi frati ai sai, dar si ale nepoatei Cleo.
Liusea e in cap de admiratie pentru succesul lui Pavel si al Cleopatrei. "Cand vorbesc cu ea, ma minunez, pentru ca ea chiar judeca precum un om matur. E atata sens in tot ce spune, atata desteptaciune...".
Chiar daca are cu cinci ani mai mult decat Pavel si este si el cantaret, Nelu nu a cunoscut succesul fratelui. Are insa o explicatie: "Pavel mai cu silinta s-a aplecat peste chitara. Eu m-am luat mai mult cu fetisoarele, mai cu una, mai cu alta...". In Chisinau, insa, Nelu are o importanta casa de discuri, Trimedial Music, si a scos un album care, spune el, contine numai megahituri. De altfel, la Trimedial si-a scos Pavel cele trei albume in 2002 si a vandut, fara reclama, 50.000 de bucati. Melodiile lui Nelu nu au fost acceptate de casele de discuri in Romania "pentru ca nu-s in slang moldovenesc, nu se aseamana cu ale lui Pavel, is lirice".

Bataie profilactica

Nelu nu-i invidios ca fratele mai mic a dat lovitura in Romania. "Noi am fost uniti de mici. Acum eu sunt primul care-i asculta cantecele si imi cere parerea." Nelu sau Vanea, cum ii zic cei din sat, crede ca gasca se aduna in jurul lor pentru ca erau darnici si "totul era gustos la noi".
Distractiile se plateau insa de fiecare data. "Am dat foc si la fan, am inecat si cainele, am taiat si cojocul. Tata insa ne batea profilactic, fara obida. Cand venea acasa, vedea ce am facut si ne spunea ca o sa ne bata. Si nu se grabea, isi facea treburile in gospodarie, statea la masa, se spala, si treceau si trei ore pana sa scoata cureaua".
Acum, toti din Niscani se ingramadesc sa se laude cu Pavel al lor. Copilul care odinioara tara dupa el o chitara fara corzi, in colbul de pe drum, sau flacaul care juca seca, se imbata cu vin de Primae si "ametea" fetele cu cantecele patetice. Pana si fratii sai par coplesiti de notorietatea la care a ajuns Pavlic, cel care manca bataie de la tata mai abitir, fiind mezinul, iar despre Cleopatra cred, fara discutie, ca asa un copil nu mai exista in toata lumea.

Cariera

Pavel Stratan s-a nascut pe 11 noiembrie 1970, in localitatea Niscani, raionul Calarasi din Republica Moldova. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice.
*1977 - a cantat prima oara la chitara pe o scena, la scoala. Era in clasa I;
* 1983 - a compus primele versuri;
* 1996 - a avut o prima experienta scenica in calitate de scamator;
* 2002 - a lansat, in Republica Moldova, primul album, "Amintiri din copilarie" ;
* 2004 - s-a lansat pe piata din Romania. Scoate al doilea volum din "Amintiri din copilarie";
* 2005 - a scos pe piata "Amintiri din copilarie" volumul 3;
* 2006 - apare primul album al fiicei sale, Cleopatra - "La varsta de trei ani".

Amintiri din mahala

"In satul nostru/ Cum trece postul/ Mai is straini si de ai nostri/ In mahala la noi s-aduna la un loc..." - cu aceste versuri si-a inceput Stratan depanarea "Amintirilor din copilarie". "Era o zi onomastica, iar piesa a avut un succes mare la public in seara aceea, a fost fredonata de foarte multe ori", isi aminteste Pavel. Se intampla la Chisinau, in 2000, exact in seara in care - "cum s-au brodit lucrurile..." - a cunoscut-o pe Rodica, sotia sa. Au urmat doi ani si jumatate de "munca grea", pana a terminat de compus primul album. Si, surpriza de proportii: in numai cateva luni, a reusit sa vanda 50.000 de casete. Iar asta in conditii vitrege, fara niciun fel de promovare. "La radio si televiziuni mi se reprosa ca promovez atat subcultura, din cauza ca interpretam in limba moldoveneasca de la tara, cat si consumul de alcool. Insa eu aduc bautura in piesele mele doar pentru ironie", explica Pavel impactul pe care l-a avut albumul "Amintiri din copilarie" dincolo de Prut.

In topuri, dupa doar o luna

Muzica lui Stratan a ajuns in Romania prin "carcotasii" Huidu si Gainusa. Dupa ce casele de discuri au inceput sa se intrebe cine e artistul, prin primavara lui 2004, acesta si-a luat chitara in spate si a calcat pentru prima data pe pamant romanesc. O luna i-a fost de-ajuns sa ajunga in topuri. Prima lovitura, "Eu beu...", a fost urmata imediat de o alta, la fel de apreciata: "M-am nascut de ziua mea".

"O voi incuraja"

Despre Cleopatra, talentata sa fetita, Pavel Stratan povesteste cu oarecare sfiala. Ocoleste diplomatic tema viitorului in muzica al copilei, dar vorbeste cu pasiune de alte talente pe care le are micuta sa: desenul, povestile, scrisul si cititul... "O voi incuraja sa apuce drumul care ii place cel mai mult. Nu ii inteleg pe parintii care nu vor sa-si vada copiii imbratisand aceeasi cariera ca si ei. Inseamna ca ei insisi nu-si respecta munca", considera Pavel.

Un Ghita de 10.000 de euro

Fiica lui Pavel, Cleopatra, este, oficial, cea mai "scumpa" artista din Romania. Recordul de onorariu al micutei de 4 ani a fost stabilit in ziua de Craciun, cand fetita a fredonat, la Piatra-Neamt, la concertul organizat de municipalitate, o singura piesa - "Ghita" - si a primit de la organizatori 10.000 de euro. Banii au fost donati de familia Stratan unor nevoiasi prezentati la emisiunea "Daruiesti si castigi", de la PRO TV.
Cleopatra a debutat oficial in muzica la varsta de 3 ani si jumatate, odata cu lansarea videoclipului piesei "Ghita". Pe 20 august si-a lansat si primul album, "La varsta de trei ani". Succesul a venit imediat, iar in aceasta iarna, fetita a primit de la casa de discuri Cat Music triplul disc de diamant, pentru vanzari de peste 150.000 de exemplare din albumul sau de debut.

alte articole ian.2007: ianuarie 2007pe urmele lui pavlikoana buceag, catalina slujitoru cand gustat

9.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Arhiva:       VINERI, 10 NOIEMBRIE 2006, NR.521      Numar curent 
Actual

Pavel Stratan,

interpret



Studii:

Academia de Muzică,

Teatru şi Arte Plastice din Chişinău

(2000)



Pavel Stratan, s-a născut pe 11 noiembrie 1970, în satul Nişcani, r-l Călăraşi.

ÃŽn 1977 a cântat prima data la chitară pe scena şcolii. ÃŽn 1983 a compus primele versuri, iar în 1996 a avut o primă experienţă scenică în calitate de scamator, în satul Bahmut. ÃŽn 2002 a lansat, în R. Moldova, primul album „Amintiri din copilărie”, apărut şi în România doi ani mai târziu cu acelaşi nume. ÃŽn România a devenit cunoscut odată cu trupa „Planeta Moldova”, melodiile sale fiind cântate în programul matinal de la postul de radio „KissFM” de către Cârcotaşi datorită vocabularului, specific moldovenesc şi neobişnuit pentru români, utilizat în piese. Piesa „Eu beu”, deşi nedifuzată excesiv de radiourile româneşti, a câştigat câteva zeci de mii de fani pentru Pavel. ÃŽn 2003, Pavel lansează cel de-al doilea album intitulat „Amintiri din copilărie, vol. 2". ÃŽn aprilie 2005, casa de discuri cu care colaborează l-a premiat pe Pavel cu dublul Disc de platină, pentru vânzări de peste 200.000 de exemplare şi pentru albumul „Amintiri din copilărie”, vol. I, II. ÃŽn februarie 2006, Pavel Stratan a primit din partea casei de discuri „Cat Music” dublul Disc de aur, pentru vânzări de peste 60.000 de unităţi ale albumului „Amintiri din copilărie, vol. 3".

Cu ocazia zilei de naştere, TIMPUL îi doreşte sănătate, inspiraţie şi noi proiecte, inclusiv pentru fiica sa, Cleopatra.


timpul


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Ca sa nu ne scape nimic...chiar si cea mai mica referire la Pavel...=D
din J.National:


Recomandarile Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei sunt foarte clare: "schimbati buletinul de identitate in cazul in care vi s-au modificat (n.n – intre timp) data si locul nasterii!"... Vorba lui Pavel Stratan "noi suntem nascuti de ziua noastra". Sic!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
V-a placut articolul din Hunedoreanul?
Chiar nu stiam nimic despre sora lui Pavel!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Oare cind se intorc "copiii aia destepti" din vacanta?!

Sint niste articole in format pdf in Cronica Romana, Compact etc. pe care nu le pot copia. Ba mai mult, cind se lanseaza Adobe.../ Acrobat...mi se blocheaza de tot calculatorul!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Un articol de acum doi ani...
BANATEANUL

RECOMANDĂRILE SĂPTĂMÂNII

06 Decembrie 2004   
de Ildico ACHIMESCU
Concerte. Ne-a cucerit inimile cât ai clipi din ochi: are voce, talent, stil, bun-simţ, căldură; despre cantautorul Pavel Stratan este vorba. Artistul, comparat adesea cu regretatul Vladimir Vâsoţki (fostul soţ al Marinei Vlady...) va concerta, chiar de "Moş Nicolae", în Sala "Olimpia" (6 decembrie, ora 20).


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Pagini:  1 2 3  

Mergi la