Pavel Stratan pentru inimile tuturor
Inregistreazate si lasa parerea ta.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pavel Stratan pentru inimile tuturor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PAVEL STRATAN PENTRU INIMILE TUTUROR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jasmmyne
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 34 ani
Pavel Stratan pentru inimile tuturor / Articole din presa / alte articole Moderat de Fan(atic), dana, lulutza92, pavel stratan
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Interviu Cu Pavel Stratan: Cantaretul Sinceritatii

Saturday 2 September 2006     

Motto: “Ma consider cel mai fericit barbat din lume, pentru ca am o sotie cu care am inteles ca in viata nu trebuie sa te gandesti ce trebuie sa faci pentru a trai bine, dar trebuie doar sa te simti bine de la cum traiesti.”

Pavel Stratan


De Gabriel Teodor Gherasim, New-York

De cativa ani deja, Maestrul Pavel Stratan este cel mai bine vandut cantautor din Romania. Cele trei albume ale sale, “Amintiri din Copilarie” 1, 2 si 3, sunt ascultate cu egal entuziasm in discotecile tarii, cat si in satele romanesti. Am auzit refrene din cantecele sale fredonate cu aceasi dedicatie de catre oameni care conduceau Mercedesuri, autobuze, sau care coseau la camp, cat si de catre…copiii de gradinita. Ce-l face pe acest veritabil Ion Creanga al zilelor noastre asa de popular in toate paturile sociale si cu toate varstele ? L-am rugat sa ne raspunda la urmatoarele intrebari.

Gabriel Gherasim: Maestre Stratan, va rog dati-ne cateva date biografice.

Pavel Stratan: Sunt nascut la 11 noiembrie 1970, in satul Niscani – zona Calarasi, Republica Moldova, intr-o familie de muncitori, carora le placea orice, in afara de muzica.

G.G.: In piesele dumneavoastra din toate albumele, ascultatorii au impresia ca parca dialogati cu ei. Mai mult, atipic pieselor muzicale in general, unde ascultatorilor li se transmite pasiv un mesaj, la dumneavoastra impresia generala este ca parca va sfatuiti cu publicul, adica il faceti parte din mesaj.
Ca sa vorbim de primul album al ‘Amintirilor’ (2002), de unde vine acest ton sfatos si de umor bland, unde vicii omenesti si concepte filozofice universale se intalnesc la cetateanul turmentat din Eu Beu (Eu beu, putin cate putin/ pan’ capul meu pe umeri nu mai pot sa-l tin) , la liricismul pitoresc al carutasului din Luluta (Uite-o cioara care zboara/de-amu’i in ceaun), sau la pudicitatea descrierii primei intalniri de dragoste din In Sara Asta (Numa-n cercei/si restul nica)?

P.S.: Daca cineva m-ar intreba de ce nu asi canta intr-o tara straina, sau mai corect spus in alta limba decat in romana, indiferent de teritoriu, raspunsul ar fi simplu: pentru ca nu asi avea cu cine dialoga. Iar de unde-mi apare acest ton bland si sfatos, si plin de umor? - Doar din suflet.

G.G.: Cum au primit consatenii dumneavoastra ‘publicizarea’ propriului univers satesc (de fapt un univers in care s-au regasit si multi alti sateni din Moldova/Romania), mai ales cei care s-ar fii simtit cu ‘musca pe caciula’? V-au ostracizat sau v-au incurajat ca sa mergeti inainte?

P.S.: Nimeni dintre straini nu m-a incurajat nicodata sa merg inainte, si pana la un moment dat, nici eu singur nu am avut aceasta intentie. Daca imi spunea cineva ca macar o piesa de-a mea merita sa fie cantata la vre-un post de radio sau de televiziune, nu mi-ar fii venit sa-l cred. De aceea si acum, cand cant la spectacole sau cand fac inregistrari, o fac din tot sufletul si cu toata recunostiinta pentru spectatorii si ascultatorii mei.

G.G.: In ce masura sprijinul familiei a facut posibila aparitia primului album?

P.S.: Un rol foarte important a jucat sotia mea in acest inceput de poveste, pe ea cunoscand-o intr-o seara, la aniversarea unei zile de nastere, unde pentru prima oara am cantat la chitara piesa “In satul nostru”. Deci si simbolic si la nivel practic de mai tarziu, sotia mea a devenit muza mea.

G.G.: Dupa succesul fenomenal cu primul album, a aparut o continuare a dialogului dumneavoastra cu ascultatorii. In albumul ‘Amintiri din Copilarie 2’ (2003), se noteaza depanarea altor vicii si probleme omenesti descrise din lumea Niscanilor, cu adictia jocurilor de noroc din Seca (Ma uit la Ghita, cum langa bani se da alaturi/ganduri grele ii ascut dintii, ochii ii fug in laturi), resemnarea in fata multelor vicisitudini din Viata Moldovana (in viata-i mai interesant/decat ar trebui sa fie) si optimismul increderii de sine din M-am Nascut de Ziua Mea ( De fapt ziua mea, mi-o fac in fiecare zi/Daca trebuie cate-o data, chiar de doua ori pe zi). Actionand nu numai ca si un observator al altora, dar si ca un bard al gandurilor introverse, v-a castigat titulatura de “cantaretul sinceritatii”. Multi admiratori de-ai dumneavoastra se intreaba ce muzicieni v-au servit dumneavoastra ca inspiratie muzicala?

P.S.: Sunt un om caruia ii plac toate genurile de muzica. Am fost crescut atat cu muzica celebrilor Beattles, ABBA, Boney M, cat si cu muzica lui Visotchi. Mai tarziu am devenit un admirator al cantaretului Toi. In prezent acasa cu sotia ascult muzica clasica, iar din artistii romani imi plac toate trupele care fac genul hip-hop. Tot cu aceeasi placere ascult folk, rock, dans, house, R.M.B., etno, muzica populara, precum si manele.

G.G.: Lansarea albumului “Amintiri din Copilarie 3” (2005), ati facut-o la Sala Palatului din Bucuresti, dupa revelatia de “cel mai bine vandut cantautor din Romania”. Aici, in premiera, a concertat la unul din cantecele dumneavoastra si micuta Cleopatra Stratan, care la numai trei anisori paseste pe urmele tatalui. Sala era arhiplina nu numai de adulti, dar si de copii, care fara sa inteleaga neaparat versurile cantecelor cu subecte mai..adulte, par sa va aprecieze melodiile fara nici o rezervatie. Cum explicati aceasta ‘invazie’ la spectacolele dumneavoastra, atat a adultilor cat si a micutilor?

P.S.: Datorita faptului ca mi-a fost inteles corect mesajul pieselor, parintii nu s-au sfiit sa-si aduca copiii de acasa, venind la vre-un concert de-al meu cu ei si transformand astfel spectacolele mele, intr-un eveniment de familie.

G.G.: In Amintiri 3, se vede o tranzitie de conceptie in repertoriu, de la ilarul personaj Dudu (Stau si numar fulgii de omat/Afara la lumina/Eu deseara vreau sa nu ma imbat/Dar nu gasesc pricina), la duetul duios cu Cleopatra din Mama (Cand noaptea intra in odai/si lumanarea se aprinde/Iar pe obraji din ochii tai/O lacrima se asfinte). Albumul il dedicati sotiei Rodica. Ce inseamna familia pentru dumenavoastra?

P.S.: Ma consider cel mai fericit barbat din lume, pentru ca am o sotie cu care am inteles ca in viata nu trebuie sa te gandesti ce trebuie sa faci pentru a trai bine, dar trebuie doar sa te simti bine de la cum traiesti.

G.G.: Printre multele spectacole la care participati, ati fost un interpret principal al Revelionului transmis de catre Televiziunea Romana. Cum evaluati dinamica dintre apartheidul vizelor instaurat de Bucuresti fata de etnicii romani din Moldova si Ucraina si apartheidul instaurat de Chisinau cu distinctia artificiala intre ‘popoarele’ roman/moldovean ?

P.S.: Desi ma abtin ca sa fac aprecieri politice, pot sa va spun ca sufleteste asi castiga orice concurs lansat sub egida: Romani Din Toate |arile uniti-va !

G.G.: Ce planuri de spectacole si de noi inregistrari aveti trasate mai departe?
P.S.: In vara acestui an pregatesc lansarea fiicei mele Cleopatra in varsta de 3 anisori la scara mare. Lansarea va avea loc la Sala Palatului, unde micuta mea va avea de interpretat 28 de piese, acompaniata de trupa Milenium, dintre care vor fii cantate 16 piese din albumele mele, interpretate tot de ea, si 12 piese din albumul ei de debut. Va dati bine seama ca acest proiect, -care vine si cu emotiile de rigoare-, este unicul la care lucrez si atunci cand dorm.

G.G.: Multi romani din SUA se ‘americanizeaza’ dupa cativa ani de emigrare, uitandu-si limba si cultura de bastina. De ce credeti ca-i important ca acestia sa-si mentina totusi aceste valori native si ca sa le impartaseasca mai departe si copiilor lor?

P.S.: Pentru ca limba si cultura nativa sunt tot asa de importante pentru romani cat si celelalte calitati ale lor - muncitori, gospodari, harnici, darnici, intelegatori, primitori, sufletisti, iubitori si buni la inima. Romanii n-au venit format frumos de aiurea. Au venit din aceeasi tara care le-a dat limba, parintii, educatia si cultura de bastina. Iar copiii nostri au nevoie si de asa ceva, nu numai de note bune la scoala si ca sa se imbogateasca material.

G.G.: Pe cand in turneu in Statele Unite?

P.S.: Ideea imi place, dar n-am facut nici un plan inca.

G.G.: Cum puteti fii contactat?

P.S.: Prin doamna Veronica Chirnoaga, agenta mea de reprezentanta. Tel: 4 0754.102.801;40742.772.550, sau, ,

G.G.: Va multumesc !

P.S.: si eu la randul meu !


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan: "Sotia a devenit muza mea"
"Ma consider cel mai fericit barbat din lume, pentru ca am o sotie cu care am inteles ca in viata nu trebuie sa te gandesti ce trebuie sa faci pentru a trai bine, dar trebuie doar sa te simti bine de la cum traiesti." (Pavel Stratan)

De cativa ani deja, maestrul Pavel Stratan este cel mai bine vandut cantautor din Romania. Cele trei albume ale sale, "Amintiri din Copilarie" 1, 2 si 3, sunt ascultate cu egal entuziasm in discotecile tarii si in satele romanesti. Am auzit refrene din cantecele sale fredonate cu aceeasi dedicatie de catre oameni care conduceau Mercedesuri, autobuze, sau care coseau la camp, dar si de catre... copiii de gradinita. Ce-l face pe acest veritabil Ion Creanga al zilelor noastre asa de popular in toate paturile sociale si pentru toate varstele? L-am rugat sa ne raspunda la intrebarile de mai jos.

Maestre Stratan, va rog dati-ne cateva date biografice.

Sunt nascut la 11 noiembrie 1970, in satul Niscani � zona Calarasi, Republica Moldova, intr-o familie de muncitori, carora le placea orice, in afara de muzica.

In piesele dumneavoastra din toate albumele ascultatorii au impresia ca parca dialogati cu ei. Mai mult, atipic pieselor muzicale in general, unde ascultatorilor li se transmite pasiv un mesaj, la dumneavoastra impresia generala este ca parca va sfatuiti cu publicul, adica il faceti parte din mesaj. Ca sa vorbim de primul album al "Amintirilor" (2002), de unde vine acest ton sfatos si de umor bland, unde vicii omenesti si concepte filosofice universale se intalnesc la cetateanul turmentat din Eu Beu (Eu beu, putin cate putin/ pana capul meu pe umeri nu mai pot sa-l tin), la lirismul pitoresc al carutasului din Luluta (Uite-o cioara care zboara/de-amu�i in ceaun), sau la pudicitatea descrierii primei intalniri de dragoste din In Sara Asta (Numa-n cercei/ Si restul nica)?

Daca cineva m-ar intreba de ce nu as canta intr-o tara straina, sau mai corect spus in alta limba decat in romana, indiferent de teritoriu, raspunsul ar fi simplu: pentru ca nu as avea cu cine dialoga. Iar de unde-mi apare acest ton bland si sfatos, si plin de umor? - Doar din suflet.

Cum au primit consatenii dumneavoastra "publicizarea" propriului univers satesc (de fapt un univers in care s-au regasit si multi alti sateni din Moldova/Romania), mai ales cei care s-ar fi simtit cu "musca pe caciula"? V-au blamat sau v-au incurajat sa mergeti inainte?

Nimeni dintre straini nu m-a incurajat nicodata sa merg inainte, si pana la un moment dat nici eu singur nu am avut aceasta intentie. Daca imi spunea cineva ca macar o piesa de-a mea merita sa fie cantata la vreun post de radio sau de televiziune, nu mi-ar fi venit sa-l cred. De aceea si acum cand cant la spectacole sau cand fac inregistrari, o fac din tot sufletul si cu toata recunostinta pentru spectatorii si ascultatorii mei.

In ce masura sprijinul familiei a facut posibila aparitia primului album?

Un rol foarte important a jucat sotia mea in acest inceput de poveste, pe ea cunoscand-o intr-o seara, la aniversarea unei zile de nastere, unde pentru prima oara am cantat la chitara piesa "In satul nostru". Deci si simbolic, si la nivelul practic de mai tarziu, sotia mea a devenit muza mea.

Dupa succesul fenomenal cu primul album a aparut o continuare a dialogului dumneavoastra cu ascultatorii. In albumul "Amintiri din Copilarie 2" (2003) se noteaza depanarea altor vicii si probleme omenesti descrise din lumea Niscanilor, cu referire la jocurilor de noroc din Seca (Ma uit la Ghita, cum langa bani se da alaturi/ganduri grele ii ascut dintii, ochii ii fug in laturi), resemnarea in fata multelor vicisitudini din viata moldoveneasca (In viata-i mai interesant/ decat ar trebui sa fie) si optimismul increderii de sine din M-am Nascut de Ziua Mea ( De fapt ziua mea, mi-o fac in fiecare zi/ Daca trebuie cate-o data, chiar de doua ori pe zi). Actionand nu numai ca observator al altora, dar si ca un bard al gandurilor introverse, v-ati castigat titulatura de "cantaretul sinceritatii". Multi admiratori de-ai dumneavoastra se intreaba ce muzicieni v-au servit ca inspiratie muzicala?

Sunt un om caruia ii plac toate genurile de muzica. Am fost crescut atat cu muzica celebrilor Beattles, ABBA, Boney M, cat si cu muzica lui Visotchi. Mai tarziu am devenit un admirator al cantaretului Toi. In prezent, acasa, cu sotia, ascult muzica clasica, iar dintre artistii romani imi plac toate trupele care fac genul hip-hop. Tot cu aceeasi placere ascult folk, rock, dans, house, R.M.B., etno, muzica populara, precum si manele.

Lansarea albumului "Amintiri din Copilarie 3" (2005) ati facut-o la Sala Palatului din Bucuresti, dupa ce ati fost catalogat drept "cel mai bine vandut cantautor din Romania". Aici, in premiera, a concertat la unul din cantecele dumneavoastra si micuta Cleopatra Stratan, care la numai trei anisori paseste pe urmele tatalui. Sala era arhiplina nu numai de adulti, dar si de copii, care fara sa inteleaga neaparat versurile cantecelor cu subiecte mai... adulte, par sa va aprecieze melodiile fara nici o rezerva. Cum explicati aceasta "invazie" la spectacolele dumneavoastra, atat a adultilor, cat si a micutilor?

Datorita faptului ca mi-a fost inteles corect mesajul pieselor, parintii nu s-au sfiit sa-si aduca copiii, transformand astfel spectacolele mele intr-un eveniment de familie.

In Amintiri 3 se vede o tranzitie de conceptie in repertoriu, de la ilarul personaj Dudu (Stau si numar fulgii de omat/ Afara la lumina/ Eu deseara vreau sa nu ma imbat/ Dar nu gasesc pricina), la duetul duios cu Cleopatra, din Mama (Cand noaptea intra in odai/ Si lumanarea se aprinde/ Iar pe obraji din ochii tai/ O lacrima se asfinte). Albumul il dedicati sotiei, Rodica. Ce inseamna familia pentru dvs.?

Ma consider cel mai fericit barbat din lume, pentru ca am o sotie cu care am inteles ca in viata nu trebuie sa te gandesti la ce trebuie sa faci pentru a trai bine, trebuie doar sa te simti bine de la cum traiesti.

Multi romani din SUA se "americanizeaza" dupa cativa ani de emigrare, uitandu-si limba si cultura de bastina. De ce credeti ca este important ca acestia sa-si mentina totusi aceste valori native si sa le impartaseasca mai departe copiilor lor?

Pentru ca limba si cultura sunt tot atat de importante pentru romani cat si celelalte calitati ale lor - muncitori, gospodari, harnici, darnici, intelegatori, primitori, sufletisti, iubitori si buni la inima. Romanii n-au venit de aiurea. Au venit din aceeasi tara care le-a dat limba, parintii, educatia si cultura de bastina. Iar copiii nostri au nevoie si de asa ceva, nu numai de note bune la scoala si bogatie materiala.

Pe cand un turneu in Statele Unite?

Ideea imi place, dar n-am facut nici un plan inca.
Gabriel GHERASIM

Zona Interzisa Dobrogea


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
CINE STIE...SA TRADUCA!!!!
Blos-Jáni Melinda
BESSZARÁB ZENEINVÁZIÓ
Pavel Stratan: dalok a 80 fokos alkoholról
[22.10.2004]        


Inni tudni: nap mint nap, kortyot korty után, míg a nyak nem bírja tartani a fejet – nem adatik meg bárkinek elmélyülni az alkohológia tudományába, de a pityókás hangulatba Pavel Stratan dalszövegei kitűnően bevezetnek.



Hogyan lett zenész Pavel Stratan? Színésznek tanult és zeneboltot vezetett Kisinyov központjában: a bejárat fölé erősített hangszórókból naphosszat bömbölt a zene. Mindenféle reklám nélkül saját muzsikáját is lejátszotta a járókelőknek, ezzel a módszerrel több mint 50 ezer hangszalagot sikerült eladnia. Zenéjét a bukaresti Prima tv és Mix FM humorista-műsorvezetői (Kötekedők krónikája)


   
Pavel Stratan lemezei az eladási
toplistákat döntögetik Moldova
Köztársaságban

   
kezdték el sztárolni,

így a Zdob si Zdub és a nemzetközi toplistákat vezető O-Zon moldvai bandák után Pavel Stratan ironikus szövegekkel megspékelt bluesos zenéje is a hazai toplistákon kötött ki.

A bluesos jelzőt nem kell félreérteni: semmi köze a vastagajkú, rekedthangú négerek muzsikájához. Pavel Stratan zenéjében legalább ugyanekkora aránnyal van jelen a szintetizátorral hangszerelt lakodalmas zene alkoholmámora és a tangóharmónika sármja is (talán ne lepődjünk meg, ha Cseh Tamás is eszünkbe jut). De Stratan zenéje valójában


nem a moldvai fülekre hangolt

bluesra épít, hanem az ízes tájszólásban előadott nyelvi poénokra. Az énekes bevallása szerint a szövegírásban Vlagyimir Viszockij a legendás, rekedtes hangú moszkvai énekes (lásd keretes írásunkat) volt rá hatással.

Évekig volt szenvedélyes hazárdjátékos: a kártyapartik szüneteiben játékpartnereinek beköpéseit figyelte, a Viszockijtól sem hallott szójátékokat gyűjteni kezdte. A Gyermekkorom emlékei című albumán emlékiratait ebben az utcai szókincsben fogalmazza meg a kisinyovii énekes.

Az album címéről a gimnáziumban orrvérzésig tanított Ion Creangă örökzöld (mese)szövege ugrik be. Kérdéses, hogy a moldvai énekelt variánsban mit fed a gyermekkor fogalma: a szerző falusi gyerekkorát vállalja, az ártatlan csínytevéseket? A dalszövegek cirka egyötöde valóban klasszikus téma: milyen háztetőre dobni egy macskát, meddig bírja a kutya a víz alatt, milyen volt az első csók stb.


   
Eu beu
Putin... Putin cate putin
Pan' cand capu meu
Pe umeri nu mai pot sa'l tzin
Si am sa beau
Atata pan' cand o sa aflu
cine poate sa'mi spuie
Cat sa beau sa'mi fie numai bine.

Cand dau incet sa ma indrept
Genunchii cad pe langa piept
Eu n'am stiut ca daca esti bat
Te faci deodata acrobat
Sa shada toti cum eu am shes
Sa vada toti ce eu invat
Sa'si unga toti cum eu mi'am uns
Cu grija gatu'ndeajuns.
Ma tin de tot ce sta in bar
Dar cel mai tare de pahar
Eu inca nimeresc sa torn
Cu toate ca aproape dorm
Pavel Straran: Eu beu (Iszok-nyelek)
   
A többi négyötöd azonban

az alkoholról szól: "Egy évben négyszer iszom, mint a moldvaiak: karácsonykor, újévkor, húsvétkor és mindennap" – énekeli Stratan A születésnapomon születtem c. dalban.

Innen nézve a gyermekkorról szóló dalok inkább a vidéki kocsma levegőjén nevelkedtek: az iszákosságot kedélyeskedő hangvétel és humor lengi körül, mintha az holmi csínytevés vagy kedélyes férfiszórakozás lenne.

Az akrobataként csetlő-botló, mindenbe (főleg poharába) belekapaszkodó alkoholista alakja a főszereplő, akinek minuciózus visszaemlékezései önnön – persze szerencsésen elmúlt – szenvedéseiről különös kielégüléssel hatnak.

Elképzelhető, hogy a moldvai hallgatónak nagyon is életközeliek a dalok vagy ismerősek azok a viccek, melyek komikum által pozitív képet festenek a részeg emberről. Az otthonosság érzete az oroszok és az alkohol sztereotípiákból ismerős igen szoros kapcsolatából is származhat.


Eszerint a dalszövegek a szeszről,

mint az orosz férfiidentitás integráns részéről szólnak: így a mulatás, a duhajkodás, a belevalóság fontos férfi-attribútumok. Olyan kultúra ez, mely nem tette fel a „miért iszom, miért iszunk” kérdést, az alkohol fogyasztása társadalmilag nem korlátozott.

A vodka történetét tanulmányozók szerint ez az ital nem csekély szerepet játszott az oroszok területszerző politikájában. (A gyarmatosított államokban, így a mai Moldva Köztársaságban is, az alkoholtartalmú italok elnevezése cár vize, cári víz, ami szintén orosz eredetükre utal.)


A román hallgatóknak

inkább a hangzás egzotikuma lehet vonzó Pavel Stratan nótáiban, mely a román popzenei dömpingben frissítő avantgárdként hat. A sajátos moldvai nyelvjárás volt a siker kulcsa a Planeta Moldova nevű együttes esetében is: elég volt a zöldségek, befőttek és alapélelmiszerek nevét a szaftos moldáv akcentussal egyszerűen csak felsorolni az Alimentara (Élelmiszerüzlet) című számukban, hogy a hazai toplisták élére kerüljenek.

Pavel Stratan zenéjét is a moldáv nyelv dallama teszi dögössé. Hogy mit hallhat ki ebből egy román fül? Körülbelül azt, amit egy budapesti szaftos székely nyelvjárásban eldanolt tangómuzsikából megérthet. A nyelvi abszurd itt valósággá válik.

   
Vlagyimir Viszockij

A hatvanas-hetvenes években alakja fogalommá vált nemcsak Moszkvában, hanem az egykori szocialista országok értelmiségi köreiben is. Több mint hatszáz verset írt, ezeknek többségét megzenésítette és elénekelte. Énekelt klubokban, színházban, szabadtéren, utcán és sokszor lakásokban – ahol lehetett. Szövegei, dallamai amolyan utcai dalok. Előadásmódjával iskolát teremtett, melyet azóta is utánoznak: pl. a Hamletet tíz éven át telt ház előtt alakította, az előadás előtt a bejáratnál várta a közönséget, gitárral a kezében, fekete nadrágban és garbóban. Brezsnyev idején botrányhős volt, ma szobra van. Költészete mára klasszikusnak számít, költeményeit az iskolákban Puskin és Lermontov műveivel együtt elemzik.

alte articole cine stie...sa stratan: dalok fokos         inni tudni: nap mint

2.7KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
FOTOGRAFIA ATASATA ARTICOLULUI DE MAI SUS ERA DE FAPT:

alte articole fotografia atasata mai sus era fapt:

12.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
11.11.2004
evenimente: " Fenomenul" Pavel Stratan in showbiz-ul romanesc      11.11.2004
Mai mult despre:
Stratan Pavel
Pavel Stratan s-a nascut pe 11 noiembrie 1970 in satul Niscani, Calarasi, Basarabia. In 1977, la varsta de 7 ani a pasit pentru prima data pe scena scolii cu chitara in mana.

Pe atunci canta despre mama, patrie s.a. In 1983 a inceput sa compuna primele versuri, iar in 1996 a avut prima experienta scenica in calitate de scamator. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau. Iar in 2002 a lansat primul sau album - "Amintiri din copilarie". Spre deosebire de scena, in realitate este foarte timid. A avut norocul ca unul dintre volumele lui sa ajunga in mainile lui Serban Huidu, realizatorul emisiunii de satira "Cronica Carcotasilor", care a inceput sa-l promoveze la radio Kiss FM si care l-a prezentat celor de la "Media Services". Are actualmente un cotract pentru doi ani cu acestia. Stratan spune ca "in prima zi s-au vandut 7.000 de discuri si oamenii stateau la coada. In doua luni, s-au vandut aproape 50.000 de unitati". Este casatorit de patru ani si are o fetita, Cleopatra, de doi ani. Sotia este inginer-constructor si o cheama Rodica.

Muzica pe care o face nu o poate fi catalogata. Este un amestec de stiluri. Nu stie exact cat la suta este inspiratie si cat la suta muzica originala. De fapt, aceasta pare a fi noutatea pe care o aduce pe piata. Se remarca crampeie din folk, dar si din motivele traditionale. Trebuie precizat ca inaintea "valului moldovenilor" in Romania, a mai existat in Moldova (si exista inca) un grup – Graieste moldoveneste – care faceau acelasi lucru. Ei au cateva volume si au aparut odata cu lansarea unei emisiuni la radio "d'Or". Pavel Stratan a avut amabilitatea sa raspunda, dupa concertul sustinut la Sala Palatului in seara zilei de 7 noiembrie, catorva intrebari puse de redactorul Romanian Global News prezent la concert. Pentru ca este o persoana timida si nu prea vorbareata, redactorul Valentina Basiul a realizat un fel de reportaj pe baza celor declarate si intamplate la concert. Iata ce a iesit.

"Cat de putin ii trebuie omului sa fie fericit, cat de mult ii trebuie sa inteleaga acest lucru."

(Despre fetita lui) „Are un an de cand a implinit un an."

(Intrebat fiind daca exista diferente intre publicul de aici si cel de acolo) "Nu exista. Toti bat din palme pur si simplu."

De cateva luni s-a impamantenit la Bucuresti, dar si-n intreaga tara, ideea „invaziei moldovenesti in Romania" care se regaseste pe mai multe forumuri de discutie. Unii isi explica acest fenomen prin suflul nou pe care il aduc basarabenii, altii il privesc cu scepticism. Unii inshep sa vorbeasca moldovineste, altii sustin ca „sunt si la noi in tara indivizi care canta la fel, dar nu au fost promovati. Se vede ca are pe cineva in spate" si „nu cred ca trebuie sa-i aducem pe moldoveni, caci avem si noi valorile noaste nedescoperite". Acestea din urma, dar si multi altii care nu au inca o pozitie, sustin ca accentul lor moldovenesc este prea fortat.

Din acest suflu nou face parte si Pavel Stratan, numit si „revelatia sezonului", cel care si-a sustinut unul dintre primele sale concerte in Romania intr-o duminica de toamna friguroasa. Oamenii, cu mic cu mare, au venit sa asculte „Amintirele din copilarie" ale lui Stratan. Mai intai si-au facut aparitia adolescentii, pe a caror chipuri se citea nerabdarea. Apoi au intrat in sala si cei "mai copti" si chiar unii cu copiii. In hol doua standuri cu CD-uri si casete, din ambele volume. Oamenii cumpara. Oare cat se va mai adauga numarului total de vanzari si CD-urile vandute in seara aceasta? Oricum Pavel Stratan, de mai bine de o luna, se afla in topul celor mai vandute albume (pentru cei care se indoiesc vedeti Carrefour sau)

Frigul de afara patrunde si in sala. Oamenii se scutura mai des ca sa se incalzeasca. Mai este inca vreo jumatate de ora pana la inceperea concertului. Fumatorii isi fac rezerva de fum de pe acum. Ceilalti – provizii in materie de suc si de-ale gurii. In mijlocul lor gardienii verzi pana la urechi urmaresc linistea publica. Oare nu-i cineva pe aici prea moldovean sau vreun trimis de-a lui Voronin? Cineva incearca sa anime frigul glumind. Urca treptele si uite-l in sala.

In vanzoleala de aici un tip din a doua tinerete pare sa fi coborat din „amintirele" lui Stratan. Poarta o geaca rosie de piele, iar pe cap un chipiu de stofa verde-militara cu insigna de octombrel in frunte. Daca-l vede un basarabean cu siguranta ca-l va face sa transpire si sa se innece in vremurile de demult.

Isi face aparitia si „artistul" (sensul basarabean de smecher). Vorbeste cu emotii si spune: „Daca ma intreba cineva acum unde-mi bate inima, eu o sa raspund – nu stiu sa raspund la asa intrebare!" Parca vorbeste serios dar publicul se amuza. Intr-un colt al salii un grup de tineri il sustine mai tare.

Incepe „amintirele" cu piesa „Eu beu", dar mai intai considera necesar sa faca o precizare – i-a placut din totdeauna sa faca ironie la tema bautului. Dupa ce-si termina primul cantec bea dintr-un pahar apa si vede ca este urmarit de toti cei 2500-3000 de spectatori si considera necesar sa intrebe „ati crezut ca-i votca?" Canta despre toate bazaconiile pe care le-a facut acasa in copilarie sau cand era mai maricel. Muzica este fie vesela, fie trista si melancolica. Versurile, ce au o valoare sociala care merita a fi urmarite, curg si uneori te intrebi cum reuseste sa respire. „Jocurile de cuvinte, muzica cantata aproape fara refren si versurile" sunt noutatea si atuul lui, cel putin asa crede el. La unele cantece se emotioneaza mai tare, traieste si pe scena de la Bucuresti fiecare moment despre care canta. Uneori emotia-i blocheaza respiratia, dar publicul este alaturi de el. Primeste flori de la copiii, mai intai de la fete caci le-a cantat mai mult, dar si de la baieti, si se blocheaza pentru cateva clipe cu ele in mana nestiind unde sa le puna. Isi sterge energic mainile transpirate de blugi in momentele de respiro si-i da zor mai departe. Anunta de fiecare data cantecul care urmeaza si face comentarii. De multe ori este intrerupt de cineva care striga „e super piesa! e cunoscuta!". La care el - „piesa sau motivul" (si in cazul „Liliecii".

Pe la mijlocul concertului canta piesa scrisa in memoria tatalui sau, cel care-i domina amintirele. Canta si plange, mai nu se inneaca. Ochii-i sunt inchisi. Plange si vecina mea. Termina si-si sterge lacrimile cu amandoua palmele. Intrebat fiind cum reuseste sa cante asa despre tatal sau, spune ca „sa fi luat si tu atata bataie de la tata cat am luat eu." Trece repede peste aceste momente si se apuca sa cante piese si mai vesele decat in prima parte (S-o-nsurat baietii, Luluta s.a.). Tot mai multi oameni se identifica cu el. De fapt, asa poate fi explicat si succesul lui in Republica Moldova. Acolo a vandut cca. 50.000 de casete in doi ani fara sa fi fost promovat in vreun fel. Vestea se ducea din om in om.

In interviu Pavel Stratan sustine ca ii este foarte greu sa faca lucruri simple. Ii place toata muzica iar trupa Parazitii sunt cei care-l intereseaza mai mult. Are un frate si o sora care se ocupa cu case de discuri si care l-au ajutat la Chisinau.

Ultimele doua piese sunt de pe volumul trei care va aparea curand. Acestea sunt mai mult o improvizatie, dar parca nu ar fi. Concertul se termina, dar publicul ii mai cere inca ceva. Se striga din sala "cucul" sau "barbatelul meu", cei mai multi insa bat pur si simplu din palme chemandu-l la bis. Stratan se lasa mai greu convins, probabil nu a gustat inca acest sfarsit. Astfel "amintirele" lui Stratan vor continua.

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

alte articole " pavel stratan showbiz-ul     mult despre: stratan pavelpavel stratan

34.8KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
IMAGINI CERBUL DE AUR:

alte articole imagini cerbul aur:

34.2KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

40KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201

BATAIE PE AUTOGRAFE...

alte articole bataie

3KB

Modificat de Fan(atic) (acum 17 ani)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

1.9KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

2.3KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

12.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
interviuri: Pavel Stratan: "Mulţi aud, puţini ascultă, dar şi mai puţini înţeleg"      27.05.2004
Mai mult despre:
Stratan Pavel
Cantautorul Pavel Stratan face parte din categoria acelor interpreţi, care au pornit în viaţă pe jos, de unul singur, fără a fi susţinut de cineva. Este el însuşi o companie de promovare a propriilor creaţii şi, luând în considerare succesul pe care I- a înregistrat după primele două albume, se promovează cu succes. Considerat de unii drept promotor al vulgarităţii şi moldovenismului provincial, Pavel este, concomitent, adorat de cei care îşi retrăiesc, prin creaţia lui, propria viaţă şi văd un mod umoristic, dar şi filosofic de interpretare a unor realităţi - un fel de Kant al nostru, de la ţară, dacă doriţi.

- Pentru a mă conforma stilului tău, „să începem cu începutul": ce te-a apucat de ai început să interpretezi anume acest gen de muzică?

- Nu m-am trezit într-o dimineaţă şi mi-am zis: ia' să în cep să scriu ceva. Deloc. ÃŽncă de prin clasa întâi mi-a plăcut foarte mult să improvizez. Ţin minte că noi, copiii, ne lăudam care şi în ce zi s-a născut: care de ziua lui Gagarin, care de ziua nu mai ştiu a cui şi când a ajuns rândul meu, am zic că m-am născut de ziua mea. ÃŽn plus, m-am născut atunci când trebuia, pentru că fiecare om are ziua sa de naştere, care nu este deloc întâmplătoare. Sunt nişte subiecte la care mă gândesc mereu şi pe care le-am inclus în piesele mele. Fiecare vorbă, îmbina re sau joc de cuvinte, pe care le auzeam şi îmi plăceau, le notam într-un caieţel. M-au impresionat foarte mult „Amintirile din copilărie" ale lui Creangă şi cum amintirile din copilăria mea nu erau mai puţin impresionante pentru mine, a venit timpul când am deschis caietul şi am început să fac uz de expresiile care mi-au plăcut cândva. Tot despre ce cânt mi s-a întâmplat cândva - nişte amintiri frumoase legate de tata, spre exemplu...

- Care "a schimbat la beci lăcata"?

- Anume. Apoi, noi trăiam într-o mahala, în care se adunau cam toţi băieţii din Nişcani (satul meu de baştină şi unde se întâmplau multe chestii interesante, astfel că bagajul de amintiri mi-e plin. Cât despre cântatul la chitară, cred că am început de pe la vreo patru ani, prima mea apariţie pe scena şcolii mi s-a întâmplat la şapte ani, iar în clasa a doua am ocupat locul doi la festivalul raional „Voci de argint" din Călăraşi. Mai târziu am decis să valorific bagajul acumulat, şi aşa au apărut cele două volume din seria „Amintiri din copilărie".
M-am gândit mult cum şi în ce stil să încep, până într-o dimineaţă, când mi-am zis: cum a ieşi - aşa să fie. Ulterior se pot face unele schimbări, corectări: începutul contează cât despre limbajul folosit, nu am putut să redau viaţa, copilăria mea prin expresii literare, corecte din punct de vedere lingvistic, pentru că anume prin cuvintele şi accentul folosite am conceput cele două albume ale mele -altfel nu ar fi ieşit nimic din ce am planificat, iar un „ce" în locul unui „şi" ar fi stricat tot compotul.

- Dar rusismele?

- Nu le accept în creaţia mea. Am folosit doar două asemenea cuvinte: „gherb" şi „curcioc". Pentru mai mult nu am avut chef.

- Dar „şlang" de unde vine?

- Şi ăsta e tot de acolo, dar nu puteam spune că scot „jinul" cu furtunul. Ar fi fost absolut contrar stilului adoptat de mine.

- ÃŽn cazul în care vei ieşi pe piaţa românească, bănuiesc că vei umbla pe la accent, limbaj...

- Absolut deloc. Voi revizui doar aranjamentul muzical, prestaţia tobelor, chitarelor - totul, în afară de text. Altfel, publicul din România nu ar fi manifestat nici un interes pentru piesele mele. Ar fi exact la fel cum aş monta un film despre evenimente din anii '60 cu maşini de 300 de cai putere din timpurile noastre. Vreau să-ţi spun că modul în care sunt concepute piesele aici, în Republica Moldova, şi în România este absolut diferit. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar acolo au înţeles unde bat eu şi ce doresc să spun, spre exemplu, prin expresia „...când mă-mbăt îs bat" sau prin „eu m-am născut de ziua mea". Toate versurile mele se axează pe jocuri de cuvinte şi pe muzicalitatea cuvintelor („noi de-o vorbă, fără de vorbă, dintr-o vorbă ne-nţelegem", „fix la 12 fix". Unul şi acelaşi cuvânt are mai multe interpretări semantice. Unora le par simple versurile mele şi cred că le fac într-o clipă, dar asta e o eroare. Lucrez asupra lor uneori chiar zile în şir, până ajung la o combinaţie reuşită...

- Mie nu mi s-au părut simple, mai ales povestea cucului şi a semnului „X"...

- Păcat că în versiunea pregătită pentru România această piesă nu va fi inclusă. De fapt, "cucul a murit" este o filosofie întreagă. Toată povestea a pornit de la o bătrână, maca Liza, care depăşise vârsta de optzeci de ani, dar care niciodată nu s-a plâns de sănătate. La o vreme oarecare, grămădită de timp, când se vedea că sfârşitul i se apropie, am întâlnit-o şi am în trebat-o dacă nu se teme de moarte, la care ea mi-a răspuns că îi place viaţa, dar a obosit să trăiască, aşa că ar vrea să vină momentul ăsta ca să se liniştească. Filosofia cântecului este că nimic nu-i veşnic şi, odată şi odată, şi cucului îi cântă cucul.

- Te-ai gândit cândva că pasiunea ta, chitara, poate să-ţi aducă şi nişte bani?

- Nu. Ştiu că sună banal, dar fac ceea ce fac anume pentru că doresc să fac aşa. Nu suport ideea să cânt după indicaţiile cuiva pentru că aşa cer rigorile timpului sau a genului. Dacă iese şi un ban din toată treaba asta - e bine. Nu am încercat să fac niciodată şlagăre...

- Asta cum vine: două note în cruce şi trei cuvinte fără cuvinte cu „la-la-lei" la. Nu am făcut piese dansante, poate, cu excepţia a două-trei. Cântecele mele sunt construite pe cuvinte care exprimă nişte gânduri. Muzica e tristă, dar este înviorată de text, de procedeele la care m-am referit mai sus.

- Se poate spune că piesele tale sunt nişte parodii?

- Niciodată nu am făcut parodii pe seama nimănui, mai ales pe seama celor care au copilărit împreună cu mine. Am redat viaţa mea, trăirile mele. Bineînţeles că am mai înflorit pe alocuri, pentru a-i da textului o culoare mai vie, cum ar fi în cazul ciorii care fierbe în ceaun. Dacă te uiţi la mine, poţi să-ţi dai seama că nu mai sunt eu beţivul naţiunii doar pentru că majoritatea cântecelor sunt despre băutură: beau şi fumez doar de la ocazie la alta.

- Exact. De patru ori pe an: de Crăciun, de Paşti, de Hram şi în fiecare zi.

- Aşa cânt eu. De fapt, duc un mod sănătos de viaţă, am sală de forţă acasă. Fac şi scamatorii, iluzionism, ce mai - băiat de băiat. Mai sunt si „modest", pe lângă toate.

- Sunt sigur că ţi s-a recultura şi moldovenismul provincial. Ţi-a zis vreun prieten sau cunoscut din lumea muzicii că faci anticultură?

- Au fost şi asemenea opinii. Ştii cum e: mulţi aud, puţini ascultă, iar înţeleg vreo doi-trei. Pentru mine este important ca muzica mea să fie solicitată, ceea ce se întâmplă.

- Poate cineva se consideră mare intelectual şi îi e ruşine să recunoască cum scotea vin din beciul părinţilor?

- Probabil. Cei care mă apreciază sunt oameni cu umor, care înţeleg viaţa. Am primit numeroase telefoane de la diferite categorii sociale, prin care am fost felicitat pentru ceea ce fac, iar faptul că s-au realizat 50 de mii de casete cu piesele mele, spune despre ceva. La reproşuri sunt vulnerabil pentru că s-au întâmplat cazuri când am muncit o lună la o piesă. Când după un asemenea efort auzi fel de fel de porcării - nu e bine.

- Cum au ajuns piesele tale în România? Ai vreun agent care te promovează, mai ales la posturile de radio şi televiziune?

- Deloc. Cântecele mele au ajuns în România din mână în mână, de pe piaţa noastră, pentru ca mai apoi să fie trase, piratereşte, pe casete şi CD-uri. Aşa s-a întâmplat că prezenta toarea de ştiri de la „Kiss FM", Alina Vancea, a adus caseta mea la emisiunea de dimineaţă a cârcotaşilor, pentru ca mai apoi să apar pe post mai în fiecare zi. Au urmat emisiunea lui Andrei Gheorghe şi „Cronica Cârcotaşilor*'...

- Speri să cucereşti şi piaţa din România?

- Este o realitate. Stilul adoptat de mine nu este cunoscut peste Prut - este ceva nou şi interesant pentru România. Am primit câteva oferte de la mai multe case de discuri de peste Prut, pe care trebuie să le analizez cu atenţie înainte de a le accepta. Acum finalizez varianta albumului pregătit special pentru publicul din această ţară şi sper să realizez şi un videoclip.

- Mulţumesc pentru interviu, îţi doresc cât mai mulţi ascultători, care să te admire, dar să şi te înţeleagă.

Sursa: Ziarul "Vitraliu", Autor: Marcel TOMA


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Flaviu, stii, n-am promis ca ma fac ordonata...am zis doar ca incerc!
Dar...cum sa te las fara obiectul muncii?!
De cita curatenie faci pe aici...o sa fii tocmai bun de-nsuratoare!!! (De gatit stii?!)
Deci viitoarea ta sotie va avea de ce sa-mi multumeasca!
...Ideea e...cred c-am mai pus articolul acesta...ca si altele...dar ce sa fac?! Nu ma pot abtine: cum gasesc un articol, cum: hai cu el pe forum!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Muzeul unui pensionar - Loghin si Mutu, in curtea lui Dumitru Musel

02 Iulie 2006 | de Dana Cobuz
[...]PLEIADA. Din ceramica cruda, lemn, alabastru, chiar piatra de rau, Musel a facut pana acum peste 400 de sculpturi, statui si masti. Este un artist fara patalama si a fost atras, dintotdeauna, de frumos. A inceput ca model la Belle Arte, a pozat ca model chiar si pentru Corneliu Baba, a fost actor amator in tinerete, scrie poezii, picteaza, sculpteaza. Este bucurestean get-beget, dar s-a retras la Valenii de Munte dupa ce a iesit la pensie. Si-a amenajat un mic atelier, unde si-a pus si un pat, sa aiba unde trage un pui de somn cand sta sa lucreze sau sa scrie noaptea.
Pe langa stau agatate pe pereti zeci de masti si statui, chipuri de personalitati din cele mai diverse, in alaturari neasteptate. Laura Stoica, George Bush, Galileo Galilei, Paulo Coelho, Stelian Tanase, Cristian Tudor Popescu, Cristian Tabara, Ion Tiriac, Adrian Paunescu, Adi Mutu, Gigi Becali, Alexandru Paleologu, Teodor Melescanu, Mitica Dragomir, Goethe, Catalin Stefanescu, Andreea Marin, Monica Anghel, Traian Basescu, Maia Morgenstern, Nichita Stanescu, Pavel Stratan, Tudor Gheorghe, Stela Popescu, Irina Loghin, Dan Spataru, Teo Peter, Leonard Doroftei, Sorin Oprescu, Nea Marin, Nicolae Iorga in mai multe variante.
J.NATIONAL


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
STRATAN SI FIICA. Si Stratan a reusit sa emotioneze sala. A urcat pe scena alaturi de fiica sa, Cleopatra, in varsta de 3 ani. Micuta vedeta a smuls salii ropote de aplauze, pentru ca, de fapt, ea a cantat, tatal ei multumindu-se s-o acompanieze.
J.NATIONAL- DESPRE OM BUN


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Vedetele si-ar dori sa fie… alte vedete

09 Noiebrie 2004

Stelei Popescu i-ar fi placut sa fie… Stela Popescu. Andreea Marin isi doreste sa fie Andreea Marin. Lui Pavel Stratan i-ar placea sa fie cel care este, iar Andreea Raicu se simte bine in pielea ei. Monica Anghel vrea sa fie Monica Anghel. Logic, nu? Ei bine, mai sunt si VIP-uri care isi doresc sa fie altcineva.
CATALINA IANCU


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan: “Cea mai frumoasa floare este femeia“

21 Octombrie 2004

ROXANA I. ANCUTA

In fiecare saptamana, vedetele show-biz-ului autohton sunt supuse unui tir de intrebari, cunoscute si sub numele de “Chestionarul lui Proust“. Pentru multi cititori, aceste intrebari sunt un mod de a afla detalii amuzante si inedite, de regula omise in articolele, despre celebritati. Scriitorul francez Marcel Proust considera ca o persoana trebuie sa se cunoasca si sa se inteleaga pe sine inainte de a-i intelege pe altii. Intrebarile sale au menirea de a dezvalui adevarata personalitate, cu conditia ca subiectii sa fie sinceri.

# Jurnalul National: Ce anume te-ar face sa suferi cel mai tare?

Pavel Stratan: Daca m-as insela singur pe mine.

# Care este calitatea pe care o apreciezi cel mai mult la un barbat?

Simplitatea.

# Dar la o femeie?

Feminitatea?

# Ce apreciezi cel mai mult la un prieten?

Increderea.

# Care consideri ca este cea mai mare calitate pe care o ai?

Respectul fata de mine.

# Care este cel mai mare defect al tau?

Acela ca mi se pare ca intotdeauna sunt perfect.

# Care este visul tau despre fericire?

Sa raman acel ce sunt.

# Care este trasatura ta cea mai puternica?

Sinceritatea.

# In ce tara ti-ar placea sa traiesti?

In tara mea natala, Republica Moldova.

# Ce nume iti place cel mai mult?

Luluta (n.r. – Luluta este fiica solistului).

# Ce iti displace cel mai mult?

Minciuna.

# Cine ti-ar fi placut sa fii?

Numai cel ce sunt!

# Ce greseli ierti cel mai usor?

In afara de minciuna, orisice. Dar niciodata nu uit.

# Cand si unde ai simtit acut fericirea?

De fiecare data cand i-am facut pe ceilalti sa se simta fericiti.

# De ce te temi cel mai tare?

De mine insumi.

# Ce regreti cel mai mult?

Regret lucrurile pe care le-am facut in viata, neomeneste. De exemplu, atunci cand am vrut sa demonstrez cuiva ca is mai cineva decat cineva.

# Care este averea la care tii cel mai mult?

Copilul meu si prietenii adevarati. Din pacate, prieteni adevarati am numai unul: sotia.

# Care este floarea preferata?

Femeia.

# Care sunt eroii tai, in viata?

Din pacate, n-am cunoscut nici un erou viu.

# Cum ti-ai dori sa mori?

Niciodata nu mi-am dorit sa traiesc vesnic si niciodata nu m-am gandit sa mor. Cred ca numai timpul poate sa-mi faca placerea de a ma gandi cand trebuie si cum trebuie sa mor. Pana cand nu am cand si nici dorinta sa ma gandesc la asa dorinta.

STRAIE
Pavel Statan canta, tot canta si parca nu se mai opreste. Nu mai are timp de nimic, doar de cantari. In Bucuresti, prin cluburi, prin tara, basarabeanul care i-a cucerit pe romani prin originalitatea sa artistica o tine numai in concerte. Acasa ajunge numai dupa miezul noptii. Pana si interviurile pentru presa a ajuns sa le dea cu greu, din criza de timp. De-acum, pare-se ca a devenit vedeta. O altfel de vedeta, chemata in stanga si in dreapta de toata lumea. Cum spunea cineva odata, aici, la Bucuresti, unde se invarte magiunul, e loc de-un trai mai bun. De-asta si-a facut si Stratan bagajele, si-a luat nevasa si copilul si s-a mutat in Capitala. Trebuie sa faca fata situatiei. Toti vor sa-l vada si sa-l auda cantand. Are un succes neasteptat. Am vrea sa-i vina bine haina de vedeta, sa i se potriveasca, sa o poarte cu decenta si sa nu ne trezim, la un moment dat, ba ca-l strange, ba ca nu mai are loc in ea. Sa o poarte cu aceeasi modestie cu care i-a obisnuit inca de la inceput pe romani.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Sensibil - Stratan a plans si a facut scamatorii

18 Octombrie 2004

ZUMZAIALA. Vineri seara, aproape 600 de oameni au trait revelatia “Amintirilor din copilarie“ de peste Prut, la concertul sustinut de moldovean in clubul Stuf – Vama Veche din Bucuresti. In fata unei sali ticsite de lume si de fum, Stratan nu a cerut decat liniste. Romanii sunt mai galagiosi din fire, lucru care l-a deranjat vizibil pe cantaret, nevoit sa ceara, inainte de fiecare piesa, sa inceteze zumzaiala. “Eu beu putin cati putin / Pani cand capu’ mieu / Pi umeri nu mai pot sa-l tan“ a fost “alfa si omega“ concertului sau, la final fiind servita si varianta (partial in rusa, partial in romana) a de-acum celebrei piese.

SCAMATORIE. Timp de o ora, Stratan a cantat melodii de pe cele trei volume ale “Amintirilor din copilarie“, prezentand cate o mica poveste legata de fiecare dintre ele. In pauza, n-a lasat publicul sa se “raceasca“ si si-a demonstrat talentul de scamator. A invitat pe scena o domnisoara, care i-a fost asistenta in numarul cu taiatul sforilor si “lipitul“ lor la loc. Dupa care a pus mana pe chitara si s-a pus la dispozitia fanilor, cantand tot ce i s-a cerut. Galagia l-a facut sa intrerupa piesa “Liliecii“, pe care a reluat-o, dupa minute bune de tacere, plangand. Unul dintre spectatori il rugase sa cante pentru “noi, cei care te iubim si vrem sa te ascultam“. Si a cantat, in lacrimi si aplauze. (Dana Ciobanu)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Prima pagina » Monden » MONDEN/Intamplari adevarate – 14 octombrie 2004

Preferinte
Adauga comentariu

Vezi comentarii

Trimite pe email

Varianta print

Din aceeasi sectiune




Monden

    * Vedete pe poante
    * Si ei sunt... blonde
    * MONDEN/Intamplari adevarate – 14 octombrie 2004
    * MONDEN/Podium – 14 octombrie 2004
    * MONDEN/Patru intrebari pentru Alexandra Ungureanu – 14 octombrie 2004
    * MONDEN/Suete – 14 octombrie 2004
    * MONDEN/Declaratia zilei – 14 octombrie 2004




Toata arhiva - Monden
MONDEN/Intamplari adevarate – 14 octombrie 2004

14 Octombrie 2004


"Eram un baiat tare zglobiu. Erau zile cand faceam de dimineata pana seara numai tampenii. Eram satul de cearta parintilor, asa ca intr-o zi m-am hotarat sa fug de acasa. Tatal meu era atunci o persoana foarte severa. De cate ori greseam cu ceva ma batea cu cureaua. Ma saturasem de atata bataie. Tocmai din acest motiv m-am sfatuit cu un prieten sa fugim de la parinti. Credeam ca, daca plecam, le dam o lectie si nu or sa ne mai bata. Ne-am facut bagajele, ne-am luat doar cateva lucruri, ce-i drept, dar eram extrem de bucurosi. Am fost doar o noapte plecati. Si, cum nu aveam unde ne duce, ne-am ascuns in curtea parintilor mei. Tatal meu nu a dormit toata noaptea asteptandu-ma. A doua zi, bineinteles, am incasat cea mai mare bataie de pana atunci", ne-a marturisit Stratan. (Cristiana Mitroi)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan cantaret, scriitor si scamator

13 Septembrie 2004

Pavel Stratan va scrie “Amintiri din copilarie“
Are 30 de ani si canta despre bautura si copilaria lui. A venit din Chisinau si ce a cucerit acolo in doi ani, in Romania a cucerit doar intr-o luna. Este Pavel Stratan, iar romanii il plac pur si simplu.
ROXANA I. ANCUTA

# Jurnalul National: Se pare ca va trebui sa te muti in Romania...

Pavel Stratan: Da, am foarte multa treaba – concerte, interviuri, emisiuni – si voi veni, dar nu chiar definitiv. Chiar ma gandesc sa-mi dau copilul la gradinita aici. Am o fetita, Cleopatra, de doi ani, si sunt casatorit de patru ani. Pe sotia mea o cheama Rodica si este inginer constructor.

# Stiai ca esti foarte indragit in Romania?

Am auzit si eu cate ceva. Chiar au inceput oamenii sa ma analizeze, lucruri care nu prea s-au intamplat la noi, in Republica Moldova. Insa nu m-am oprit niciodata, am continuat stiind ca cineva o sa-mi bata la usa. Ceea ce s-a si intamplat.

# Ai avut noroc. Primii care ti-au batut la usa au fost carcotasii...

Asa este. Albumul meu a ajuns in posesia lor. L-au ascultat, le-a placut si au inceput sa difuzeze piesa “Eu beu“. Dupa care au inceput oamenii sa se intereseze: “cine-i asta“, “de unde-i“. Apoi au inceput sa sune mai multi de la casele de discuri, mai ales dupa ce am aparut la Antena 1, la emisiunea pe care o prezenta Andrei Gheorghe.

# Despre ce canti?

Nu iau nimic in batjocura. Pur si simplu cant amintirile copilariei mele intr-un fel ironic.

Ii place sa se ameteasca

# Piesa “Eu beu“ nu cred ca se identifica nu-i asa cu amintirile tale din copilarie ?

Trebuie sa adaug ca 80 de procente cant despre bautura. Imi place foarte mult sa descriu omul beat. Mie nu-mi place sa beau, ci sa ma simt putin ametit. Dar cui nu-i place sa bea? Pentru ca in timpul saptamanii ma ocup cu sportul, nu-mi permit sa beau nici o picatura, dar in week-end...

# Faci sport de performanta sau de intretinere?

Doar de intretinere. Ma ocup cu TaiQuanDo, e un fel de sport asemanator kickboxing-ului, si mai fac sala de forta, culturism.

# Revenind la carcotasi. Cum au luat legatura cu tine?

M-am mirat cand, intr-o zi, cineva mi-a spus ca muzica mea suna la Carcotasi. Mie nu mi-a venit a crede si am ascultat Kiss FM. Chiar discutau despre mine! Aud o zi, aud doua, aud trei pana cand mi-am dat seama ca discul a ajuns la ei fara numarul meu de telefon. Si in momentul acela i-am sunat eu. Am fost fericit pana la Dumnezeu!

# Esti cunoscut la Chisinau?

Da, daca de trei ani sunt pe piata muzicala de-acolo, ma recunosc oamenii. Am vandut foarte multe casete, cred ca peste 50.000, ceea ce, pentru un oras asa de mic, spune mult. Si inca o chestie... La Chisinau, albumele mele s-au vandut fara nici un fel de publicitate... doar din caseta in caseta, pentru ca nu m-a promovat nimeni. N-am participat la nici o emisiune, n-am aparut, cred, in nici un ziar.

# Succesul pe care ai il cunosti deja in Romania incepe sa il depaseasca pe cel din Moldova?

Da. Ce am cucerit acolo in doi ani aici am cucerit intr-o luna.

# Pregatesti un nou album?

Peste cateva zile se va lansa al doilea album, la Media Services, “Amintiri din copilarie“, care in Republica Moldova circula deja de un an. Gatim si al doilea videoclip. Urmeaza sa ne intalnim cu regizorul pentru a pune la cale scenariul.

# Muzica si versurile iti apartin?

Da. Muncesc foarte mult.

Pasionat de scamatorie

# In afara de muzica mai faci si altceva?

Scamatorii. Chiar si la concertele mele.

# Ii vrajesti pe spectatori cu muzica ta?

E foarte placut cand mai poti face ceva... A canta, cred eu, poate mai multa lume, dar tainele scamatoriei le cunosc putini oameni.

# Ce fel de scamatorii faci?

De toate genurile. Cu monedele, cartile de joc, cu funiile. Cea mai interesanta scamatorie, pe care o arat in concertele mele, este taierea funiei. Este o funie lunga, pe care o tai in doua, ii fac nod, apoi dispare, iar o tai, iar e intreaga. Orice-i fac, funia tot intreaga ramane. Am muncit peste cinci ani la aceste scamatorii.

# Ai invatat singur?

Din carti, l-am citit pe Iosefini...

# De ce-ti plac scamatoriile?

Imi place sa fac ceva ce nu pot face altii. In ceea ce fac eu se munceste foarte mult. Este valabil si pentru genul meu de muzica. Muncesc enorm chiar si pentru un vers. Daca as face muzica la metru sau la kilogram, nu ar fi aceeasi care este acum. Eu muncesc enorm si cred ca se observa in cantecele mele.

# Ai secretele tale in ceea ce priveste “magia“ pe care stii sa o faci?

Da, pentru ca nu este interesant sa copiezi ce face altul.

# Asadar, la fiecare concert pe care-l sustii exista si o astfel de reprezentatie?

Nu neaparat. Se intampla mai ales atunci cand la spectacol vin fani de-ai mei, care-mi cunosc bine biografia si spun: “Stiu ca te pricepi la scamatorii, arata-ne si noua una“.

# Mergi cu recuzita dupa tine?

A tine o bucata de funie dupa tine si o foarfeca nu este deloc greu. Le tin intotdeauna in cutia chitarei mele.

# O inveti si pe fiica ta arta scamatoriei?

Ii place si ei. Ia o moneda, o ascunde, uita unde a pus-o, se incurca... Reactioneaza la chestiile care apar si dispar. Cred ca o sa fie o mare scamatorita. Insa sotia nu ma roaga sa-i dezvalui secretele, deoarece, orice scamatorie descoperita isi pierde farmecul, nu mai este atat de interesanta.

Vanzari bune

# Ai semnat deja contract cu Media Services?

Da. Pentru doi ani. Merge bine treaba... De fiecare data cand ma suna, imi dau numai vesti bune. Numai in prima zi s-au vandut 7.000 de discuri si am aflat ca oamenii stateau deja la coada stiind ca va fi pus in vanzare albumul meu. In doua luni, aproape ca s-au vandut 50.000 de unitati.

# Pe unde ai concertat pana acum in Romania?

In Bucuresti, la Barlad, in Bacau, iar pentru luna aceasta, am programate multe alte concerte. Sunt solicitat in toate colturile tarii.

# Familia ta nu e cu tine?

Nu, sotia si fetita sunt la Chisinau si nu mai pot sa stau fara ele. Pentru mine, chiar si o zi e mult sa stau fara amandoua. De aceea vreau sa ma stabilesc aici. Vreau sa stea cu mine, seara sa ma intorc la ele. Le iubesc foarte mult!

Copilarie cu trasnai

# Daca tot canti si despre copilarie, cum erai tu in acele vremuri?

Copilaria mea a fost numai cu trasnai. Cred ca am facut cele mai multe trasnai din tot satul. Am trait intr-o mahala unde se nasteau trasnaile si am mancat multa bataie de la tata, dar niciodata nu incetam sa fac prostii. Era ca o deprindere... Tata sa ne certe, noi sa nu fim cuminti...

# Nu esti singur la parinti?

Nu, mai am un frate, mai mare cu cinci ani, si o sora, mai mare cu trei ani. Acum ma bucur ca am avut asa o copilarie, pentru ca am ce scrie. Cred ca si al patrulea album care va iesi va fi tot “Amintiri din copilarie“. Mai am multe mesaje de pus pe foaie. Deja m-am apucat sa scriu o carte, “Amintiri din copilarie“.

# L-ai citit pe Creanga?

L-am citit. Foarte putine amintiri din copilarie au fost scrise de la Ion Creanga si pana acum... De asta oamenii se regasesc in cantecele mele. Cred ca muzica pe care o fac nu prea are varsta, este ascultata de toata lumea.

# Crezi ca te vei adapta in Romania?

Intotdeauna m-am adaptat, indiferent unde m-am aflat. Daca reusesti sa privesti intr-un mod pozitiv lucrurile, oriunde e bine si poti gasi o limba comuna cu toti. Daca nu faci ceea ce trebuie, nici la tine acasa nu poti trai normal. Imi place foarte mult in Romania. Imi plac oamenii si muzica de aici... Ochii mei nu prea vad lucrurile urate. Ma straduiesc sa vad numai ceea ce este frumos. Nu iubesc sfada, cearta, invidia. Am o viata foarte linistita. Asa-mi place sa traiesc.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Stratan, in recital la Cerb

03 Septembrie 2005 | de Dana Ciobanu

Cea de-a doua seara a Festivalului Cerbul de Aur de la Brasov va fi dedicata muzicii din Republica Moldova. Chiar daca nu sunt puse la punct toate detaliile show-ului, am aflat ca prezentatorii serii cu pricina vor fi Anastasia Lazariuc si Cosmin Cernat (TVR) si ca in program sunt trecute formatia Millenium si trupa de balet condusa de Teodor Radulescu. Cap de afis va fi insa Pavel Stratan, care va sustine un recital si va fi acompaniat, cel mai probabil, de instrumentisti din Republica Moldova. Seara basarabeana vine sa aline suspinele pe care le va smulge, la 21 septembrie, Joe Cocker, invitat la Brasov pentru un recital de exceptie, care incheie turneul sau european. Cat priveste vedeta serii cu muzica de dincolo de Prut, Pavel Stratan, acesta a avut o vara plina de concerte si aparitii tv. Autorul "Amintirilor" a cantat in toate teatrele de vara de pe Litoral, a sustinut un minirecital la Festivalul de la Callatis, iar saptamana trecuta a participat la concursul de Slagare de la Festivalul Mamaia 2005 cu piesa "M-am nascut de ziua mea". In aceasta perioada, Stratan finiseaza piesele de pe cel de-al treilea volum al "Amintirilor din copilarie", pe care spera sa-l vada pe piata pana in noiembrie. (Dana Ciobanu)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
La rece

22 August 2005

STRATAN NU PREA ISI AJUTA FRATELE. Pavel Stratan (foto) nu se omoara sa-si ajute fratele sa se lanseze in Romania. Nelu Stratan este si el cantaret, dar de un alt gen de muzica. "Canta genul lui 3rei Sud Est, dance. E cunoscut in Moldova, dar ar fi bine daca ar intra si el in Romania." Stratan crede insa ca nu ar fi bine sa-si sprijine fratele. Fiecare sa izbandeasca pe cont propriu. "Daca-mi va cere, o sa-l ajut. Eu zic ca e mai bine sa nu bati tu la usi, ci sa-ti faci treaba si sa astepti sa ti se bata la usa." Un mod foarte pragmatic de a gandi. Sau, cum ar spune romanul, "frate, frate, da’ branza-i pe bani!". (Dana Ciobanu)

alte articole rece august 2005 stratan prea isi ajuta fratele. pavel stratan (foto) omoara sa-si

17.1KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Divertisment

16 August 2005


Stratan face naveta pentru sport
Deplasat cu spectacole pe Litoral, Pavel Stratan nu s-a lasat de sport. El s-a abonat la o sala de forta din Constanta, unde merge zilnic, chiar daca pierde mult timp cu drumul de la Eforie, unde este cazat. (D.C.)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
AU INTRAT LA APA. Pavel Stratan, revelatia acestei veri, a rupt gura targului cu clipul “Eu beu“. Filmarile au avut loc intr-un bazin cu apa, nicidecum nu a fost vorba de efecte speciale, cum se obisnuieste chiar si la case mai mari. Acest clip, care l-a costat pe Stratan cam 2.500 de euro, ne-a amintit de un altul, al Paulei Seling. Cu apa au avut multi regizori un fix. Si Petre Nastase, regizorul videoclipului “Numai iubirea“, care va reprezenta coloana sonora a telenovelei romanesti cu acelasi titlu, i-a pregatit lui Pepe o ploaie… artificiala. Pepe a fost nevoit sa traga mai multe duble ud pana la chiloti.

_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
24/11/2005

Fenomenul Stratan
Sursa:Evenimentul Zilei

In mai putin de doi ani, solistul a vandut aproape 300.000 de albume.

Desi s-a lansat pe piata muzicala din Romania abia la inceputul anului trecut, Pavel Stratan s-a dovedit unul dintre cei mai prolifici artisti autohtoni. Potrivit informatiilor furnizate de Cat Music, casa de discuri a cantaretului, "Amintiri din copilarie vol 1" s-a vandut in 136.583 de exemplare, iar volumul al doilea, in 99.542 de exemplare. De asemenea, o compilatie cu piese de pe ambele discuri, oferita la pachet cu o revista de integrame, a facut ca numarul unitatilor vandute de Stratan sa se apropie de 300.000.

Cantaretul a lansat ieri, intr-un concert sustinut la Sala Palatului, cel de-al treilea volum al "Amintirilor din copilarie", dupa ce primele doua au fost premiate cu dublu disc de platina (in Romania, discul de platina se acorda pentru cel putin 100.000 de exemplare vandute). "Stratan reprezinta un fenomen pe piata muzicala romaneasca, fiind cel mai bine vandut artist de la Cat Music si cel mai bine vandut artist din Romania in ultimul an si jumatate", spune Dan Popi, managerul casei de discuri Cat Music/Mediaservices, care a mizat pe basarabean.

Descoperit si promovat de Carcotasi, Stratan a ajuns in scurt timp sub "aripa" lui Dan Popi. Condus de acelasi fler care l-a "ghidat" si in cazul trupei O-Zone, managerul Cat Music i-a propus un contract avantajos lui Pavel Stratan, spre deosebire de alte case de discuri din Romania, care l-au privit pe basarabean ca pe un artist debutant, in pofida succesului pe care acesta il avea in tara natala.

"Ceea ce m-a convins a fost maniera sa originala, am crezut in el ca artist si am avut convingerea ca acest proiect va fi unul de succes", explica Dan Popi.

"Numai ce-i cantat din suflet in suflet patrunde", este mottoul artistului, care a reusit sa cucereasca mai intai publicul din Republica Moldova (50.000 de casete vandute), fara a beneficia de nici o promovare. Succesul basarabeanului in Romania a fost total, iar albumul "Amintiri din copilarie vol 1", lansat in 2004, s-a vandut, doar in prima zi, in 7.000 de exemplare. In urmatoarele doua luni, Stratan si-a "depanat" amintirile cu 50.000 de cumparatori. Primul single promovat, "Eu beu", o piesa plina de umor, promovata printr-un videoclip filmat sub apa, a contribuit la succesul de piata al muzicianului. Si stilul muzical inedit al lui Stratan, un folk cu "nuante" basarabene, cu versuri ironice, dar si romantice, a fost apreciat de publicul roman.

Tot in 2004, cantaretul a continuat povestea eroilor de pe primul album, cu "Amintiri din copilarie vol 2". A sustinut primul sau concert mare, la Sala Palatului, si a continuat sa vanda. Solicitarile pentru concerte in tara au devenit din ce in ce mai numeroase, astfel ca, din toamna anului trecut, basarabeanul s-a mutat la Bucuresti, impreuna cu sotia, Rodica, si fetita lor, Cleopatra. "Cu Bucurestiul m-am acomodat din mers, insa ajung la Chisinau ori de cate ori am timp. Acolo imi sunt rudele, prietenii si amintirile, acolo am lasat o particica din sufletul nostru. Nu mai vorbesc de din cantecele mele: Ghita, Vasile Mangu, Cota, Luluta, Lida", povesteste Stratan. Si pentru ca nu terminase de spus aventurile copilariei sale, el a compus si cel de-al treilea volum al amintirilor, care continua povestea eroilor prezentati in albumele anterioare. Surpriza acestui disc este piesa "Mama", cantata de Cleopatra, fiica lui Pavel Stratan. "Este o melodie pe care am scris-o cu multi ani in urma. O cantam prin casa, iar Cleopatra o ingana dupa mine. Asa mi-a venit ideea sa o las pe ea sa o interpreteze, sa fie piesa ei", povesteste artistul. "Se simtea nevoia unui nou album, publicul l-a cerut. Eroii sunt aceiasi, povestile continua, insa piesele sunt diferite, au sound original", adauga Stratan, care nu a omis sa vorbeasca pe acest disc, in stilul caracteristic, despre "Armata", "Mama", "Nunta", "Tata".

alte articole zileiin mai putin doi ani, solistul vandut aproape 300.000 s-a lansat piata muzicala

3.6KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Viaţa anterioară a vip-uriloriaţa anterioară a vip-urilor
(VIP MAGAZIN)
Pavel Stratan – ofiţer britanic



alte articole viaţa vip-urilor (vip stratan – britanic

6.2KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
(continuare)Pavel Stratan a făcut parte din corpul de ofiţeri al Armatei Regale Britanice la puţin timp după ce James Cook a debarcat în Australia, păpat, ulterior, de aborigeni. Mai trebuiesc alte dovezi ca să ştim de ce interpretul a inclus în primul său album piesa „Cucul”, cântată atât de lacrimogen?

_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Amintiri din copilărie
l Cu Pavel Stratan
Luni, 6 decembrie, de la ora 20, la Sala Olimpia va avea loc un concert extraordinar cu Pavel Stratan, inclus în prima etapă de promovare a celui de-al doilea album al său, intitulat �Amintiri din copilărie� volumul 2. Solistul s-a născut pe 11 noiembrie 1970 în localitatea Niscani, din Republica Modova, şi a cântat pentru prima dată la chitară şapte ani mai târziu, la şcoală. Muzicianul ce s-a afirmat şi ca scamator a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi a lansat acum doi ani primul album �Amintiri din copilărie� în Republica Moldova. Prima etapă a turneului de promovare cuprinde şi un concert în premieră la Timişoara, iar actualmente Pavel pregăteşte melodiile pentru cel de-al treilea album şi un turneu internaţional pentru anul viitor. Biletele pentru spectacolul de la Sala Olimpia se găsesc la difuzorii volanţi şi la Sala Olimpia, la preţuri cuprinse între 150 000 şi 200 000 de lei.
ZOLTAN VARGA
,Agenda-Timisoara


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
OOOPS!!!Nascut in 1970 in satul Niscani, raionul Calarasi, Pavel Stratan nu filozofeaza la nesfarsit in legatura cu ce ar fi putut sau ar fi trebuit sa fie Basarabia astazi. Nu se intreaba nici macar cine ar fi putut fi el insusi. Nu se omoara sa dea un raspuns la intrebarea "persana" cum poate cineva sa fie basarabean. Cu o intuitie extraordinara, el merge direct la tinta, povestind cine este.

Asemeni celebrului personaj Forrest Gump, Stratan este cel mai bun Stratan ce poate rezulta din multele, iremediabilele lui handicapuri. "Daca" nu intra in ecuatia artistic-existentiala a acestui trubadur de o sinceritate dezarmanta. Si singura epidemie de care are nevoie Basarabia in acest moment este una de sinceritate, de asumare a propriei identitati.

Basarabia este ceasul nostru cu cuc. Doar Dumnezeu stie daca pasarea cu pricina e moarta ori nu. Dar, ce e valabil pentru vultur � "vulturul mort nu cade niciodata din cuib" � ar trebui sa fie adevarat si pentru cuc.

Cat priveste ceasul lui Stratan, intre doua strofe ale acestui pictor nu mai naiv ca Rousseau Vamesul si tragand cu ochiul la suprarealitatea diavoleasca a lui Dali ("Ceasul nu mai bate/ Oara�i douasprazas fix./ Doamne, ce inseamna/ Oare semnul X?" si "Mai canta o data./ Fix la douasprazas fix./ Cred ca oricum ceva inseamna/ Semnul ista X.

" uluitor ramane ca, pentru basarabeni, al doisprezecelea ceas pare sa nu (mai) aiba semnificatia pe care o are pentru cei la ale caror ispravi se uita cu jind.

"La vale, e�as vre sa marg numai la vale/ C�la vale oleaca-i mai usor da mars./ Si daca-i vorba de parale, eu vreau nu vorbe, da� parale!/ Si-n vale sa ma astapte-un Marsadas!", bolboroseste Stratan. Daca trebuie sa faci ce spune doctorul, nu ce face doctorul, basarabenii e bine sa asculte la ce canta Stratan, dar de mers sa incerce a merge s�olecuta la deal.

Nici macar populatia "tarisoarei" nu-i formata din 22 de milioane de ciobani Becali imbracati in Hugo Boss, pe care, in vale, ii asteapta 22 de milioane de "Marsadasuri" Maybach.

Jurnalul National, Dorin Tudoran, 01 apr 2005


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
LISTA "MARI ROMANI"-PROPUNERI:
.............
................
# SERGIU IONESCU
# ALEXANDRU OBREGIA
# SANDU CORNEL
# ANA MARIA NISTOR
# PAVEL STRATAN
# DIACONUL CORESI
# DANIEL MANTA
# ANDREI VOINEA
# DUMITRU COJOCARIU
# RODICA UNGUREANU
# CORNEL PALADE
..................
...............


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Folk, folk si iarasi folk - Pavel Stratan deschide festivalul 'Om bun'
VEDETE Folk, folk si iarasi folk - Pavel Stratan deschide festivalul 'Om bun'de Dana Andronie
Omul bun este binevenit la Teatrul Ion Creanga, intre 19 si 21 decembrie, de la ora 18:00. In acest an, invitatii care sustin recitaluri sunt nevoiti sa-si prezinte pasaportul la granita. Era si normal, atata timp cat ii cheama Margarita Drumeva si Krassimir Parvanov si vin din Bulgaria. Il Presidente Victor Socaciu a negociat si cu Jason Donovan pentru a canta la Festivalul Om bun . Initial, acesta a acceptat cu placere sa vina pentru 15.000 de euro, dar cum turneul sau european s-a anulat, Jason a renuntat la Romania. Cu alta ocazie va onora invitatia lui Socaciu.

RECITALURI DE 5 STELE. Eu beu va fi aperitivul pentru festivalul de folk. Mai precis, Pavel Stratan (foto) va deschide Om bun , cu amintirile care l-au transformat pe basarabean intr-un cantautor renumit. Dinu Olarasu, Florin Sasarman, Adrian Ivanitchi, Andrei Paunescu, Maria Gheorghiu, Vali Serban, Mircea Vintila, Victor Socaciu, Tatiana Stepa, Ecoul, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Marius Batu, Vasile Seicaru, Florian Pittis, Doru Stanculescu, Florin Chilian vor acoperi cele trei seri de Om bun cu cate un recital de suflet. Iar Ada Milea va fi cea care ii va introduce in scena pe folkistii de ieri, de azi si de maine.

PARTENERI. Biletele costa 200.000 de lei (pe seara), iar premiile sunt substantiale. Trofeul Om bun , acordat de Fundatia Phoenix, consta in editarea unui album, Premiul I – 20 de ore de inregistrari intr-un studio, oferite de Societatea Romana de Radio, Premiul II – 7 milioane de lei, plus o chitara, Premiul III – 5 milioane de lei plus o chitara. De asemenea, si Oficiul National pentru Cultul Eroilor va acorda un premiu-surpriza.

Atentie, folkisti din toata tara! Preselectia are loc la 18 decembrie, la Teatrul Ion Creanga – sediul administrativ (vizavi de Cinematograful Patria), la ora 10:00.

Sponsorii celei de-a 15-a editii Om bun sunt: Walmark SA, Eurolines, Angelis SA, Aquamontaj SA, Erbasu SA. Parteneri media: Radio Romania Actualitati, TVR si Jurnalul National.
Sursa:www.jurnalul.ro
Data inregistrarii: 2005-12-14 13:02:00


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

7.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
The best of POPCORN 2005

A
1. Blondy - dansez (Muzica /text: Laurentiu Duta)
2. 3 Sud Est - cu capu-n nori(Muzica si text Laurentiu Duta)
3. Direcţia 5 - si ce daca (Muzica si text: Marian lonescu/Florin Dumitrescu)
4. HI-Q - te-am iubit, dar...(Text: Florin Grozea, Dan Robert Badea, Nicoleta Dragan)
5. Voltaj- si ce? (Muzica si text: Voltaj)
6. M&G - sa dansam (Muzica si text: Mari, Co-g, Tataee)
7. Nicola - de ma vei chema (Muzica si text: Mihai Alexandru, Nicola)
8. Impact - babe (Muzica si text: Rores Timiş, Cristina Haios, Bogdan Popoiag)
9. Lina - te joci cu mine (Muzica si text: Octavian Coteţ

B
10. Dana - am nimic fara tine (Muzica: lonut Radu Text: Calin Goia)
11. Pavel Stratan - m-am născut de ziua mea (Muzica si text: Pavel Stratan)
12. LIL' LEE - aproape de tine (Muzica si text: lonut Radu, Radu Aurel)
13. Class - singura iubire (Muzica si text: Class)
14. Praf in ochi - 1000 de gânduri (Muzica si text: Praf in ochi)
15. Andreea Balan – evadez (Muzica: Teo Păcurar Text: Teo Păcurar, Andreea Bălan)
16. Bosquito - după furtuna (Muzica si text: Radu Almasan)
17. Escape - nu pot uita (Muzica si text: Octavian Coteţ
18. Alexandra Marta - nu te juca (Muzica si text: Alexandra Marta)

Distribuit exclusiv în R. Moldova de ÃŽI "Sălcioara Vascan".

alte articole the best popcorn 2005a1. blondy dansez (muzica /text: laurentiu duta)2. sud est capu-n

9KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
DRIVE PARTY

A
1. M&G - Să dansăm
2. Impact - Babe
3. O-Zone - Dragostea din tei(exclusiv DJ Ross radio rmx)
4. Voltaj - Şi ce?
5. Adler&MCA - ÃŽn culori
6. Class - Singura iubire
7. Andreea Balan - Evadez
8. Loredana - Lele
9. Andra - Doar o clipă
10. Demmo - Aşa vreau să trăiesc
11. Pavel Stratan - S-o-nsurat băieţii
12. Lina - Numai cu mine

B
13. Mihnea - Doar un sărut
14. Nicola - De mă vei chema
15. PIO - 1000 de gânduri
16. Refflex - Viteza luminii
17. Krypton - Lasă-mi speranţa
18. K1 - Pentru România
19. Anna Lesko feat. ALex - Nu mai am timp
20. Marfar - Las-o bă, că merge aşa(Părerea mea)
21. Alexandra Marta - Nu te juca
22. Escape - Mă gândesc la tine
23. DJ Project - Privirea ta
Bonus: Bianca Rus - Lacrimi

Distribuit exclusiv în R. Moldova de ÃŽI "Sălcioara Vascan".

Compilaţiile date, sub formă de de casete audio, le găsiţi în chioşcurile specializate din ţară.

alte articole drive partya1. m&g să impact babe3. o-zone dragostea din ross radio rmx)4.

11.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
evenimente: Pavel Stratan: "Dorinţa mea, e să nu fiu judecat după clişee"      14.05.2004
Mai mult despre:
Stratan Pavel
Este născut pe 11 noiembrie 1970 în Nişcani, Călăraşi. în 1977 apare pentru prima dată cu chitara pe scena şcolii, dar începe să scrie versuri pentru cântecele sale în 1983.
La 16 ani debutează în scenă şi ca scamator. După îndeplinirea serviciului militar, devine student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, clasa regretatului Veniamin Apostol. Este pasionat de muzică, sport şi scamatorie.
ÃŽn 2002 îi apare primul album de muzică „Amintiri din copilărie", album care scandalizează opinia publică, obişnuită cu melodii interpretate româneşte, mai mult sau mai puţin intelectualiceşte, dar care album, culmea, în scurt timp atinge un record de vânzări pe piaţa muzicală moldovenească - 25.000 de exemplare. Cu cel de-al doilea album, „Amintiri din copilărie - 2", apărut în 2003, Pavel Stratan sporeşte recordul de vânzări şi ajunge la 40.000 de mii de exemplare vândute.

I se impută că, încăpăţânându-se să cânte în dulce şi curat grai moldovenesc, ar promova subcultura, deşi versurile lui sunt formulate corect, iar interpretarea este firească. Versurile sale, chiar şi cele cu tentă erotică „Să rămâi numa'n cercei/ Şi restul nică", sunt decente, nu foloseşte rusisme şi, aşa cum afirmă, în aceste melodii îşi cântă copilăria, adolescenţa, tinereţea, îşi cântă propriile trăiri şi întâmplări, care au fost anume aşa cum le cântă, iată de ce nu are de gând să le traducă. Afirmă că ceea ce cântă el nu are nimic comun cu dicţionarul lui Staţi, pentru că este perfect conştient de apartenenţa sa etnică.

Pavel Stratan îşi justifică creaţia în felul următor - „Acesta este stilul meu. Am şi versuri scrise în limba română literară, am încercat să le cânt, dar nu mă recunosc pe mine însumi interpretându-le. Eu mi-am găsit stilul şi cred că cel mai bine e să rămân eu însumi", spune Pavel.
„Ştiu că la Bucureşti se fac glume pe seama moldovenilor şi a felului în care vorbim şi poate din cauza asta unii colegi de breaslă, ziariştii din presă, de la radio şi TV ezită să difuzeze muzica mea, de teamă să nu fie şi ei acuzaţi de moldovenism. Insist, nu e vorba de moldovenismul din dicţionarul lui Staţi aici", subliniază interpretul.

Apropo de Bucureşti. Pavel Stratan este unul dintre puţinii basarabeni, după Zdob şi Zdub şi O-Zone care se bucură de succes la publicul român de dincolo de Prut şi a participat chiar la emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1, la programul matinal de la Kiss FM, realizat de cei doi cârcotaşi - Huidu şi Găinuşă (care difuzează, într-o veselie, aproape în fiecare dimineaţă, piesa „Eu beu" şi la „Cronica cârcotaşilor" de la Prima TV, realizată, de asemenea, de Huidu şi Găinuşă. Cei care au drum la Chişinău, sunt rugaţi să aducă în Ţară albume cu Pavel Stratan.

Indiferent de acest succes, Pavel spune că n-a făcut în viaţa sa şi nici nu intenţionează să facă muzică comercială, el fiind fan Ţoi şi Visoţki. „Dorinţa mea e să fiu înţeles corect şi să nu mă judece după clişee, pentru că atunci când spun în cântecele mele „Când mă îmbăt, îs bat" nu vreau să cânt sau să slăvesc băutura. Mi-ar plăcea să se înţeleagă sensul a ceea ce cânt şi, bineînţeles, să fiu înţeles corect, să fiu acceptat aşa cum sunt, acesta este mesajul meu", spune Pavel Stratan.

Fiecare om este o personalitate şi are dreptul la propria identitate. Şi, dacă poate, şi, la sigur poate, să înţeleagă că a devenit o persoană publică şi are admiratori, atunci, Pavel Stratan, de care vom mai auzi, trebuie să înţeleagă şi el corect că, o dată ce a trecut Prutul, ne reprezintă, cu sau fără voia noastră. Ne-ar bucura enorm să rămână la fel de sincer, de insistent şi de perfecţionist, că întotdeauna e loc şi de mai bine.

>>discuta noutatea in forum

Liliana Pоpuşoi, Flux

alte articole pavel stratan: mea, să fiu judecat după     mult despre: stratan

4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan canta azi in Arad si Timisoara

Pavel Stratan , originalul artist venit din Republica Moldova, a adunat deja numerosi fani in Romania. Compozitorul melodiei "Eu beu" este, in aceste zile, in plin turneu prin tara, de promovare a celui de-al doilea album "Amintiri din copilarie". Astazi el va delecta publicul din Arad, cu un concert ce va incepe la ora 17.00, urmand ca tot azi Stratan sa sustina un alt spectacol, de la ora 20.00, in Timisoara. Maine si joi, Pavel Stratan va concerta in Oradea, respectiv Baia Mare, ambele spectacole incepand de la ora 20.00.
(2004, cred!)  (nu cred, da asa si este)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
PAVEL STRATAN

Marti, 22 noiembrie 2005, cu incepere de la ora 19.30, va avea loc la Sala Palatului un concert de mare anvergura sustinut de PAVEL STRATAN.

Acest concert se desfasoara cu ocazia lansarii oficiale a celui de-al treilea album al solistului, „Amintiri din copilarie – vol. III”, editat de CAT MUSIC. Albumul contine 12 piese, in care povestea eroilor din albumele precedente continua: „Du-du”, „Armata”, „Tatal meu”, „Nunta”, „Copacul vietii” si altele interpretate in aceeasi maniera care l-a facut celebru!

« Amintiri din copilarie » ?! Este momentul sa descoperiti daca exista vreo legatura intre inegalabilul Ion Creanga si acest « povestitor » al vremurilor noastre! Ceva in plus fata de “dulcele grai moldovenesc” si felul in care toate piesele iti ramin “lipite” de suflet ?! Pavel Stratan se afla la cel de-al treilea volum din povestea vietii sale… pe note muzicale: un altfel de folk, sonoritati vesele din Basarabia imbinate cu succes cu romantism bine ascuns sub versuri pline de umor.

Pavel Stratan va sustine acest concert alaturi de Platonic Band, formula deja consacrata cand e vorba de evenimente speciale, de anvergura! Cei pentru care muzica lui Pavel Stratan inseamna cu adevarat ceva, vor raspunde negresit „Prezent!” la apel! Biletele se gasesc la Sala Palatului si magazinul MUZICA.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan, Desperado si Bosquito concerteaza la German Fest

In perioada 5-9 octombrie, in Piata Revolutiei va avea loc prima editie a festivalului German Fest. Timp de cinci zile, bucurestenii vor avea parte de atmosfera specifica burgurilor, de mancare traditionala, muzica specifica si de bere germana. Lansat in Romania pentru prima data anul acesta, German Fest isi propune sa fie o replica locala a celebrului festival al berii Oktober Fest de la Munchen, organizat in fiecare an in luna octombrie.

Manifestarile din cadrul German Fest reprezinta locul potrivit de intalnire a traditiei germane in prepararea mancarurilor, a muzicii interpretate live de formatii cunoscute din tara. Astfel, printre cei care vor concerta in cele cinci zile de festival se numara KarpatenShow, No.12 Band, Bosquito, Sfera, Pavel Stratan, Supermarket, No.13 Band, Jukebox, Accoustic Park, Desperado.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan in turneu prin Transilvania

Autorul marelui succes "Eu beau", Pavel Stratan va depana in acest weekend "Amintiri din copilarie", caci asa se numeste turneul si albumul sau prin cateva orase din Transilvania. El va concerta dupa cum urmeaza: Targu Mures (in aceasta seara, la Palatul de Cultura), Brasov (maine, la Teatrul Dramatic) si Sibiu (duminica, la Casa de Cultura). Toate spectacolele vor incepe dupa orele 20.00.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Eveniment - Spectacol pentru Opereta

Astazi, 28 februarie, de la orele 19:00, la Opera Nationala Bucuresti va avea loc un spectacol muzical-coregrafic in beneficiul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian".
Isi dau concursul: Pavel Stratan, Mihaela Mihai, Marcel Pavel, Madalina Manole, Nico, Silvia Dumitrescu, Marina Florea, D’ la Vegas, Doru Stanculescu, Indiggo, Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor. Corpul de balet al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" va sustine mai multe momente coregrafice. La spectacol participa numerosi cantareti de muzica populara printre care ii mentionam pe Ionut Dolanescu, Maria Ciobanu, Viorica Flintasu, Gheorghe Turda, Daniela Raduica. Prezentatorii galei vor fi Horia Moculescu si Iuliana Tudor.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Art.de mai sus sint vechi, dar cred ca nu existau!
Sint de pe.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
?Merg in fiecare zi la sala?
9 Octombrie 2005
Miruna Olteanu



Convins ca sportul este important atat pentru barbati, cat si pentru femei, solistul Pavel Stratan isi mentine conditia fizica pur si simplu din placere. ?Eu nu fac sport pentru a fi pregatit in situatiile de urgenta, ci pentru a-mi mentine tonusul si sanatatea?, spune artistul. Iar, daca sportul il ajuta si in momentele grele, atunci e cu atat mai bine pentru el. Insa pentru asta Pavel merge zilnic la sala, exceptie facand duminica. Desi ii plac toate sporturile, el prefera tae-kwan-do, pe care l-a si practicat vreme de doi ani. De asemenea, marturiseste ca mai iubeste fotbalul si tenisul de masa.

?Trebuie macar sa faci miscare, nu neaparat sport?

?Nu este neaparat sa mergi la sala ca sa ai un corp frumos, pentru ca depinde foarte mult de constitutia fizica a fiecaruia?, precizeaza solistul care ?s-a nascut de ziua lui?. El explica faptul ca pentru unii este suficient daca mai alearga din cand in cand prin parc, iar pentru altii nu-i nevoie nici macar de atat. Insa, daca nu te intereseaza doar aspectul fizic, ci doresti sa-ti mentii sanatatea, trebuie sa faci macar miscare, nu neaparat sport.

?Sa-si descopere fiecare dieta?

Cantaretul moldovean care fascineaza romanii atat cu piesele lui originale, ?amintirile din copilarie?, cat si prin corpul bine intretinut, marturiseste ca nu tine diete si nu este nici gurmand. ?Ba, dimpotriva, pentru ca, daca adaugam la faptul ca merg zilnic la sala si ca viata unui artist este destul de agitata, chiar sunt momente cand ma fortez sa mananc pentru a ma mentine la o greutate normala?, explica Pavel Stratan. El este de parere ca fiecare om trebuie sa-si descopere reteta proprie, pentru a nu lua kilograme in plus: ?Daca din 10 scriitori care respecta aceeasi reteta nu vor ajunge toti la succes, tot asa, din 10 oameni care respecta aceeasi reteta de slabit, nu vor ajunge toti la aceleasi rezultate. In cazul meu, reteta e natura care asa m-a facut?, precizeaza cunoscutul cantaret.

EV.ZILEI
Si uite ce poza...

alte articole ?merg fiecare sala?9 octombrie 2005miruna olteanu convins sportul este important atat

9.3KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Evenimentul Zilei Online     
   
    Marti, 10 Octombrie 2006, 07:48
   





Artistii moldoveni

Cintaretii si formatiile de peste Prut au reusit intr-un timp foarte scurt sa cucereasca nu doar piata muzicala autohtona, ci si pe cea straina. Baietilor de la O-Zone, in continuare numarul 1 in Billboard Eurocharts, li s-au adaugat si conationalii lor Planeta Moldova, Millenium, Pavel Stratan, The Snails si Alternosfera. Ultimul album al formatiei basarabene Zdob si Zdub a fost prima productie romaneasca lansata simultan in Germania, Austria si Elvetia.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Retete de compozitor
26 Martie 2006
Mihaela Dima, Liviu Serbanescu

“Eu beu” (Pavel Stratan)/  Pavel Stratan

“Aceasta melodie am compus-o in 2001, pe cand nici nu visam ca o piesa despre ironia bauturii sa aiba un ecou atat de lung. Un accent deosebit si, nu in ultimul rand, o munca elaborata, am pus in jocurile de cuvinte - filosofia de viata, si mai ales intamplarile unor persoane, stranse toate la un loc.

Iar ideea care m-a inspirat sa scriu “Eu beu” a fost un bar care, de la un moment dat, nu mai era vizitat de nimeni pentru ca intotdeauna era arhiplin si nu gaseai loc!

As vrea sa dezvolt si sa va dau detalii mai multe. Insa, fiecare persoana care a ascultat acest cantec l-a inteles asa cum a simtit, adica si-a facut o inchipuire anume despre locuri, personaje, motive, intamplarile in sine si despre tot ceea ce spun eu. Si acel ascultator are numai el viziunea aceasta si se simte bine cu ea.

In consecinta si din experienta proprie, nu vreau sa le stric oamenilor inchipuirile si viziunile asupra lumii sau lucrurilor pe care ei le-au inteles in mod individual si care i-au facut sa indrageasca acest cantec. Ar fi pacat”, spune Pavel.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pus pe glume
A ajuns la volumul III al "Amintirilor din Copilarie" si nu are de gand sa se opreasca aici. Pentru ca despre sotiile si amicii lui ar putea canta o viata. Pavel Stratan si-a lansat noua colectie de 12 piese pe scena Salii Palatului, acolo unde au rasunat in ultimii doi ani si precedentele sale volume. Si chiar daca publicul nu stia versurile la premiere precum "Du-du" sau "Nunta" le-a bisat pana a retinut. Una din cele mai sensibile piese de pe acest album - "Mama" a fost interpretata de Stratan alaturi fetita sa, Cleopatra, in varsta de trei ani. "Totdeauna m-am gandit ce ma fac daca imi da Dumnezeu un copil asa cum am fost eu..." - declara artistul spre amuzamentul general.
O alta tema de inspiratie predilecta este "Armata" si, bineinteles, "Tatal meu" - tangent si cu melodia "Cureaua"... Despre bani numai de bine, dar ca sa intelegeti pe deplin valoarea afirmatiei, ascultati melodia cu numarul cinci de pe album. Nu lipsesc din repertoriu amici precum "clasicul" Vasile sau mai proaspata Liza. Spre deosebire de celalte doua "Amintiri", versurile pieselor sunt moderat-hazlii, fara sa eclipseze cu nimic linia melodica, tot mai elaborata, a lui Stratan.

alte articole pus glumea ajuns volumul iii din are gand opreasca aici. pentru despre sotiile amicii

14.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan: Amintiri din copilarie - vol. III Produs de Cat Music Pret: 18 RON
"Autobiografia" muzicala a cantautorului basarabean care a cucerit publicul romanesc continua cu alte 12 piese savuroase: cand vesele, cand triste. Noul album este realizat in acelasi stil, cu radacini folk si nuante rock, care poarta marca inconfundabila a artistului. "Multi canta pentru toti, eu cant pentru fiecare�, spune Pavel Stratan fara falsa modestie.
AVANTAJE

alte articole pavel stratan: amintiri din copilarie vol. iii produs cat music pret: muzicala

7.8KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

11.8KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Lansare “Studio One” la Chisinau!
Dupa sesiunea de interviuri ocazionata de lansarea albumului sustinuta de trupa pe 30 august, la Club Dantes din Bucureşti, Studio One a lansat “Soarele şi dimineaţa” şi la Chişinau, in seara de 15 septembrie. Cu aceasta ocazie, ei au sustinut un concert integral LIVE cu invitaţi speciali din România, pentru toti iubitorii muzicii de calitate din Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc in clubul City, unde DJ Serge este rezident, iar ca invitati speciali trupa i-a avut alaturi pe scena pe DJ Tom Boxer si trupa Jamaica! Printre cei care au tinut neaparat sa fie de fata la acest eveniment important pentru muzica din Republica Moldova (dar nu numai!) s-au numarat: Pavel Stratan (de data aceasta fara Cleopatra), Arsenium, RadU, echipa Kiss Fm, echipa Pro TV si multi altii!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
" Fenomenul" Pavel Stratan in showbiz-ul romanesc    PDF     Print     E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :430
Monday, 08 November 2004

Pavel Stratan s-a nascut pe 11 noiembrie 1970 in satul Niscani, Calarasi, Basarabia. In 1977, la varsta de 7 ani a pasit pentru prima data pe scena scolii cu chitara in mana.

Pe atunci canta despre mama, patrie s.a. In 1983 a inceput sa compuna primele versuri, iar in 1996 a avut prima experienta scenica in calitate de scamator. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau. Iar in 2002 a lansat primul sau album - "Amintiri din copilarie". Spre deosebire de scena, in realitate este foarte timid. A avut norocul ca unul dintre volumele lui sa ajunga in mainile lui Serban Huidu, realizatorul emisiunii de satira "Cronica Carcotasilor", care a inceput sa-l promoveze la radio Kiss FM si care l-a prezentat celor de la "Media Services". Are actualmente un cotract pentru doi ani cu acestia. Stratan spune ca "in prima zi s-au vandut 7.000 de discuri si oamenii stateau la coada. In doua luni, s-au vandut aproape 50.000 de unitati". Este casatorit de patru ani si are o fetita, Cleopatra, de doi ani. Sotia este inginer-constructor si o cheama Rodica.

Muzica pe care o face nu o poate fi catalogata. Este un amestec de stiluri. Nu stie exact cat la suta este inspiratie si cat la suta muzica originala. De fapt, aceasta pare a fi noutatea pe care o aduce pe piata. Se remarca crampeie din folk, dar si din motivele traditionale. Trebuie precizat ca inaintea "valului moldovenilor" in Romania, a mai existat in Moldova (si exista inca) un grup � Graieste moldoveneste � care faceau acelasi lucru. Ei au cateva volume si au aparut odata cu lansarea unei emisiuni la radio "d'Or". Pavel Stratan a avut amabilitatea sa raspunda, dupa concertul sustinut la Sala Palatului in seara zilei de 7 noiembrie, catorva intrebari puse de redactorul Romanian Global News prezent la concert. Pentru ca este o persoana timida si nu prea vorbareata, redactorul Valentina Basiul a realizat un fel de reportaj pe baza celor declarate si intamplate la concert. Iata ce a iesit.

"Cat de putin ii trebuie omului sa fie fericit, cat de mult ii trebuie sa inteleaga acest lucru."

(Despre fetita lui) �Are un an de cand a implinit un an."

(Intrebat fiind daca exista diferente intre publicul de aici si cel de acolo) "Nu exista. Toti bat din palme pur si simplu."

De cateva luni s-a impamantenit la Bucuresti, dar si-n intreaga tara, ideea �invaziei moldovenesti in Romania" care se regaseste pe mai multe forumuri de discutie. Unii isi explica acest fenomen prin suflul nou pe care il aduc basarabenii, altii il privesc cu scepticism. Unii inshep sa vorbeasca moldovineste, altii sustin ca �sunt si la noi in tara indivizi care canta la fel, dar nu au fost promovati. Se vede ca are pe cineva in spate" si �nu cred ca trebuie sa-i aducem pe moldoveni, caci avem si noi valorile noaste nedescoperite". Acestea din urma, dar si multi altii care nu au inca o pozitie, sustin ca accentul lor moldovenesc este prea fortat.

Din acest suflu nou face parte si Pavel Stratan, numit si �revelatia sezonului", cel care si-a sustinut unul dintre primele sale concerte in Romania intr-o duminica de toamna friguroasa. Oamenii, cu mic cu mare, au venit sa asculte �Amintirele din copilarie" ale lui Stratan. Mai intai si-au facut aparitia adolescentii, pe a caror chipuri se citea nerabdarea. Apoi au intrat in sala si cei "mai copti" si chiar unii cu copiii. In hol doua standuri cu CD-uri si casete, din ambele volume. Oamenii cumpara. Oare cat se va mai adauga numarului total de vanzari si CD-urile vandute in seara aceasta? Oricum Pavel Stratan, de mai bine de o luna, se afla in topul celor mai vandute albume (pentru cei care se indoiesc vedeti Carrefour sau)

Frigul de afara patrunde si in sala. Oamenii se scutura mai des ca sa se incalzeasca. Mai este inca vreo jumatate de ora pana la inceperea concertului. Fumatorii isi fac rezerva de fum de pe acum. Ceilalti � provizii in materie de suc si de-ale gurii. In mijlocul lor gardienii verzi pana la urechi urmaresc linistea publica. Oare nu-i cineva pe aici prea moldovean sau vreun trimis de-a lui Voronin? Cineva incearca sa anime frigul glumind. Urca treptele si uite-l in sala.

In vanzoleala de aici un tip din a doua tinerete pare sa fi coborat din �amintirele" lui Stratan. Poarta o geaca rosie de piele, iar pe cap un chipiu de stofa verde-militara cu insigna de octombrel in frunte. Daca-l vede un basarabean cu siguranta ca-l va face sa transpire si sa se innece in vremurile de demult.

Isi face aparitia si �artistul" (sensul basarabean de smecher). Vorbeste cu emotii si spune: �Daca ma intreba cineva acum unde-mi bate inima, eu o sa raspund � nu stiu sa raspund la asa intrebare!" Parca vorbeste serios dar publicul se amuza. Intr-un colt al salii un grup de tineri il sustine mai tare.

Incepe �amintirele" cu piesa �Eu beu", dar mai intai considera necesar sa faca o precizare � i-a placut din totdeauna sa faca ironie la tema bautului. Dupa ce-si termina primul cantec bea dintr-un pahar apa si vede ca este urmarit de toti cei 2500-3000 de spectatori si considera necesar sa intrebe �ati crezut ca-i votca?" Canta despre toate bazaconiile pe care le-a facut acasa in copilarie sau cand era mai maricel. Muzica este fie vesela, fie trista si melancolica. Versurile, ce au o valoare sociala care merita a fi urmarite, curg si uneori te intrebi cum reuseste sa respire. �Jocurile de cuvinte, muzica cantata aproape fara refren si versurile" sunt noutatea si atuul lui, cel putin asa crede el. La unele cantece se emotioneaza mai tare, traieste si pe scena de la Bucuresti fiecare moment despre care canta. Uneori emotia-i blocheaza respiratia, dar publicul este alaturi de el. Primeste flori de la copiii, mai intai de la fete caci le-a cantat mai mult, dar si de la baieti, si se blocheaza pentru cateva clipe cu ele in mana nestiind unde sa le puna. Isi sterge energic mainile transpirate de blugi in momentele de respiro si-i da zor mai departe. Anunta de fiecare data cantecul care urmeaza si face comentarii. De multe ori este intrerupt de cineva care striga �e super piesa! e cunoscuta!". La care el - �piesa sau motivul" (si in cazul �Liliecii".

Pe la mijlocul concertului canta piesa scrisa in memoria tatalui sau, cel care-i domina amintirele. Canta si plange, mai nu se inneaca. Ochii-i sunt inchisi. Plange si vecina mea. Termina si-si sterge lacrimile cu amandoua palmele. Intrebat fiind cum reuseste sa cante asa despre tatal sau, spune ca �sa fi luat si tu atata bataie de la tata cat am luat eu." Trece repede peste aceste momente si se apuca sa cante piese si mai vesele decat in prima parte (S-o-nsurat baietii, Luluta s.a.). Tot mai multi oameni se identifica cu el. De fapt, asa poate fi explicat si succesul lui in Republica Moldova. Acolo a vandut cca. 50.000 de casete in doi ani fara sa fi fost promovat in vreun fel. Vestea se ducea din om in om.

In interviu Pavel Stratan sustine ca ii este foarte greu sa faca lucruri simple. Ii place toata muzica iar trupa Parazitii sunt cei care-l intereseaza mai mult. Are un frate si o sora care se ocupa cu case de discuri si care l-au ajutat la Chisinau.

Ultimele doua piese sunt de pe volumul trei care va aparea curand. Acestea sunt mai mult o improvizatie, dar parca nu ar fi. Concertul se termina, dar publicul ii mai cere inca ceva. Se striga din sala "cucul" sau "barbatelul meu", cei mai multi insa bat pur si simplu din palme chemandu-l la bis. Stratan se lasa mai greu convins, probabil nu a gustat inca acest sfarsit. Astfel "amintirele" lui Stratan vor continua.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Showbiz & Fun


Concert in dulce grai moldovenesc

"Numai ce-i cantat din suflet in suflet pătrunde", spune Pavel Stratan, cel care s-a ciocnit de remarca â��incă un moldovean la Bucureşti!â�� fără să iasă deloc şifonat din această intalnire.

Unii l-au numit revelaţia anului 2004. insă ce inseamnş revelaţie? Dacă ar fi folosim acest cuvant la fiecare apariţie in contextul artistic, ar insemna să il scriem de zeci de ori.

Nu este insă mai puţin adevărat că Pavel Stratan a reuşit să facă valvă imediat ce a ajuns şi la urechile publicului romanesc, incă o dată muzica moldovenească dovedindu-se pe gustul nostru. Exemplele O-Zone şi Zdob şi Zdub sunt mult prea rulate pentru a le mai menţiona şi aici, dar le ştim cu toţii.

Primul album semnat Pavel Stratan, â��Amintiri din copilăşrieâ��, a fost bine primit de public, aducandu-i in cele din urmă şi un contract cu casa de discuri Media Services. Lansarea a avut loc mai intai la Chişinău, acum doi ani, iar faptul că a avut cronici pozitive l-a determinat să incerce să-l â��aducăâ�� şi aici.

De altfel, concertul de pe 7 noiembrie, intr-o locaţie de mărimea Sălii Palatului, nu face decat să răspundă la cererea existentă.

Linia melodică curată, uniformă, fără inflexiuni, tinde să devină un loc comun pentru artiştii moldoveni, fiind şi dublată de versuri. Accentul moldovenesc este deosebit de puternic, poate chiar puţin deranjant.
Cu o constituţie generoasă de la natureă, dar şi intreţinută intens la sală (alta decat aceea a Palatului), Pavel creează impresia unui om cu un talent nativ, dar nu neapărat şcolit. Artistul a absolvit insă Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Pavel Stratan - Biografie

Pavel Stratan s-a născut pe 11 noiembrie 1970 in localitatea Niscani, raion Călăraşi din Republica Moldova. Prima sa experienţă scenică a avut loc in 1977, cind a prestat pe o scena şcolii cintind la chitară. In 1983 compune primele versuri, iar in 1996 debutează ca scamator.
A absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.
Primul său album, 'Amintiri din copilărie', a fost lansat in Republica Moldova incă din anul 2002.
Pavel Stratan este pasionat de muzică, versuri, scamatorii, sport şi norocul său este ca s-a născut de ziua sa, după spusele sale.

02 nov 2004


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

13.5KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
ATAC
Basarabeanul asculta numai muzica de cartier. BUG Mafia, Parazitii si Morometzii sunt preferatii lui
Pavel Stratan nu vrea sa se mute in Bucuresti
A DANA POPA Basarabeanul Pavel Stratan a rasturnat topurile de specialitate din Romania cu melo- dia „Eu beu“. Stratan s-a nascut pe 11 no- iembrie 1970 in localitatea Niscani, raion Ca- larasi, din Republica Moldova. E casatorit de patru ani si are o fetita de doi ani si jumatate, Cleopatra. Acum, artistul pregateste lansa- rea pe piata muzicala romaneasca a celui de-al doilea album al sau, „Amintiri din copi- larie“ si va sustine pe data de 7 noiembrie, la Sala Palatului, un concert in totalitate live. ATAC: Cum ai fost primit de publicul din Romania? Pavel Stratan: Publicul de aici m-a primit foarte bine si, pe oriunde am fost, in fiecare oras a fost super. Ai emotii pentru spectacolul live pe care il vei sustine pe data de 7 noiembrie, la Sala Palatului? Da, foarte mari, desi eu cant toata ziua. Cat am timp liber, atata repet, deoarece piesele mele sunt foarte grele si contin multe jocuri de cuvinte. „Carcotasii au fost primii care m-au impus“ De la ce varsta te-ai apucat de muzica? Cant de la 5 ani la chitara si voce. Unde crezi ca ai mai multi fani, in Roma- nia sau in Moldova? In Romania, normal. Ce-am putut face in doi ani in Moldova, am facut in doua luni in Romania. Daca nu existau Carcotasii sa te desco- pere aici, crezi ca ai fi reusit sa te impui pe piata muzicala romaneasca? Da, am avut invitatii si din alte parti, dar Carcotasii au fost primii care m-au impus pe un post de radio. Le-a placut muzica mea! Canti numai despre bautura si copilarie? Cine asculta muzica mea gaseste de toate in ea: in bautura - ironia, in copilarie - realitatea. Am mai scris si despre viata si dragoste. „Daca mi-e sete, beau un pahar de sampanie“ Ce vicii ai? Nu am deprinderi, dar la sfarsitul sapta- manii, mai precis duminica, daca mi-e sete, beau un pahar de sampanie. Tot sambata sau duminica, fumez. Nu te bate gandul sa te muti in Bucuresti definitiv? Niciodata in viata! Parintii mei, fratii si surorile sunt acasa. Nu mi-as inchipui cum ar fi sa ma mut in Bucuresti. Ce-ti place sa fii mai mult: cantaret, scriitor sau scamator? Eu le fac pe toate si imi plac, dar cantaret imi place sa fiu cel mai mult. Dintre artistii de la noi, cine-ti place cel mai mult si ce muzica asculti? Ascult si imi plac Parazitii, BUG Mafia, Morometzii... Te-ai gandit sa canti cu cineva de aici? Daca mi-ar face cineva o propunere, as colabora cu placere la vreun refren, cu un pic de accent moldovenesc. Lumea zice ca, de cand te-ai impus pe piata muzicala romaneasca, ti-ai luat fite de artist. Asa e? Cine a zis asa ceva despre mine? Chiar as vrea si eu s-aud asta. Niciodata n-am iubit oamenii cu fite.
A invatat scamatorii citindu-l pe Iosefini
Pavel Stratan este pasionat de scamatorie. Chiar si la concertele sale, imbina muzica cu magia. Face scamatorii de toate genurile: cu monedele, cartile de joc sau cu funiile. Dupa spusele sale, Stratan a invatat singur sa faca astfel de numere de iluzionism. A citit foarte multe carti si, in special, Iosefini, pentru a-si imbunatati performantele. Cea mai interesanta scamatorie pe care o arata in concertele sale este taierea funiei, la care a exersat aproximativ cinci ani, pentru a-i reusi. De obicei, umbla pe la concerte cu o bucata de funie si cu o foarfeca dupa el, pe care le doseste in cutia chitarei sale


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

9KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan cantaret, scriitor si scamator

Adaugat la 13 Septembrie, 2004 de catre [ administrator ]

Pavel Stratan se pregateste de lansarea pe piata muzicala romaneasca a celui de-al doilea album muzical: “Amintiri din copilarie“. In prezent, acesta este in focurile creatiei romanului de debut. Isi scrie amintirile din copilarie.
Pavel Stratan va scrie “Amintiri din copilarie“
Are 30 de ani si canta despre bautura si copilaria lui. A venit din Chisinau si ce a cucerit acolo in doi ani, in Romania a cucerit doar intr-o luna. Este Pavel Stratan, iar romanii il plac pur si simplu.

Se pare ca va trebui sa te muti in Romania...

Pavel Stratan: Da, am foarte multa treaba – concerte, interviuri, emisiuni – si voi veni, dar nu chiar definitiv. Chiar ma gandesc sa-mi dau copilul la gradinita aici. Am o fetita, Cleopatra, de doi ani, si sunt casatorit de patru ani. Pe sotia mea o cheama Rodica si este inginer constructor.

Stiai ca esti foarte indragit in Romania?

Am auzit si eu cate ceva. Chiar au inceput oamenii sa ma analizeze, lucruri care nu prea s-au intamplat la noi, in Republica Moldova. Insa nu m-am oprit niciodata, am continuat stiind ca cineva o sa-mi bata la usa. Ceea ce s-a si intamplat.

Ai avut noroc. Primii care ti-au batut la usa au fost carcotasii...

Asa este. Albumul meu a ajuns in posesia lor. L-au ascultat, le-a placut si au inceput sa difuzeze piesa “Eu beu“. Dupa care au inceput oamenii sa se intereseze: “cine-i asta“, “de unde-i“. Apoi au inceput sa sune mai multi de la casele de discuri, mai ales dupa ce am aparut la Antena 1, la emisiunea pe care o prezenta Andrei Gheorghe.

Despre ce canti?

Nu iau nimic in batjocura. Pur si simplu cant amintirile copilariei mele intr-un fel ironic.

Ii place sa se ameteasca

Piesa “Eu beu“ nu cred ca se identifica nu-i asa cu amintirile tale din copilarie ?

Trebuie sa adaug ca 80 de procente cant despre bautura. Imi place foarte mult sa descriu omul beat. Mie nu-mi place sa beau, ci sa ma simt putin ametit. Dar cui nu-i place sa bea? Pentru ca in timpul saptamanii ma ocup cu sportul, nu-mi permit sa beau nici o picatura, dar in week-end...

Faci sport de performanta sau de intretinere?

Doar de intretinere. Ma ocup cu TaiQuanDo, e un fel de sport asemanator kickboxing-ului, si mai fac sala de forta, culturism.

Revenind la carcotasi. Cum au luat legatura cu tine?

M-am mirat cand, intr-o zi, cineva mi-a spus ca muzica mea suna la Carcotasi. Mie nu mi-a venit a crede si am ascultat Kiss FM. Chiar discutau despre mine! Aud o zi, aud doua, aud trei pana cand mi-am dat seama ca discul a ajuns la ei fara numarul meu de telefon. Si in momentul acela i-am sunat eu. Am fost fericit pana la Dumnezeu!

Esti cunoscut la Chisinau?

Da, daca de trei ani sunt pe piata muzicala de-acolo, ma recunosc oamenii. Am vandut foarte multe casete, cred ca peste 50.000, ceea ce, pentru un oras asa de mic, spune mult. Si inca o chestie... La Chisinau, albumele mele s-au vandut fara nici un fel de publicitate... doar din caseta in caseta, pentru ca nu m-a promovat nimeni. N-am participat la nici o emisiune, n-am aparut, cred, in nici un ziar.

Succesul pe care ai il cunosti deja in Romania incepe sa il depaseasca pe cel din Moldova?

Da. Ce am cucerit acolo in doi ani aici am cucerit intr-o luna.

Pregatesti un nou album?

Peste cateva zile se va lansa al doilea album, la Media Services, “Amintiri din copilarie“, care in Republica Moldova circula deja de un an. Gatim si al doilea videoclip. Urmeaza sa ne intalnim cu regizorul pentru a pune la cale scenariul.

Muzica si versurile iti apartin?

Da. Muncesc foarte mult.


Pasionat de scamatorie

In afara de muzica mai faci si altceva?

Scamatorii. Chiar si la concertele mele.

Ii vrajesti pe spectatori cu muzica ta?

E foarte placut cand mai poti face ceva... A canta, cred eu, poate mai multa lume, dar tainele scamatoriei le cunosc putini oameni.

Ce fel de scamatorii faci?

De toate genurile. Cu monedele, cartile de joc, cu funiile. Cea mai interesanta scamatorie, pe care o arat in concertele mele, este taierea funiei. Este o funie lunga, pe care o tai in doua, ii fac nod, apoi dispare, iar o tai, iar e intreaga. Orice-i fac, funia tot intreaga ramane. Am muncit peste cinci ani la aceste scamatorii.

Ai invatat singur?

Din carti, l-am citit pe Iosefini...

De ce-ti plac scamatoriile?

Imi place sa fac ceva ce nu pot face altii. In ceea ce fac eu se munceste foarte mult. Este valabil si pentru genul meu de muzica. Muncesc enorm chiar si pentru un vers. Daca as face muzica la metru sau la kilogram, nu ar fi aceeasi care este acum. Eu muncesc enorm si cred ca se observa in cantecele mele.

Ai secretele tale in ceea ce priveste “magia“ pe care stii sa o faci?

Da, pentru ca nu este interesant sa copiezi ce face altul.

Asadar, la fiecare concert pe care-l sustii exista si o astfel de reprezentatie?

Nu neaparat. Se intampla mai ales atunci cand la spectacol vin fani de-ai mei, care-mi cunosc bine biografia si spun: “Stiu ca te pricepi la scamatorii, arata-ne si noua una“.

Mergi cu recuzita dupa tine?

A tine o bucata de funie dupa tine si o foarfeca nu este deloc greu. Le tin intotdeauna in cutia chitarei mele.

O inveti si pe fiica ta arta scamatoriei?

Ii place si ei. Ia o moneda, o ascunde, uita unde a pus-o, se incurca... Reactioneaza la chestiile care apar si dispar. Cred ca o sa fie o mare scamatorita. Insa sotia nu ma roaga sa-i dezvalui secretele, deoarece, orice scamatorie descoperita isi pierde farmecul, nu mai este atat de interesanta.


Vanzari bune

Ai semnat deja contract cu Media Services?

Da. Pentru doi ani. Merge bine treaba... De fiecare data cand ma suna, imi dau numai vesti bune. Numai in prima zi s-au vandut 7.000 de discuri si am aflat ca oamenii stateau deja la coada stiind ca va fi pus in vanzare albumul meu. In doua luni, aproape ca s-au vandut 50.000 de unitati.

Pe unde ai concertat pana acum in Romania?

In Bucuresti, la Barlad, in Bacau, iar pentru luna aceasta, am programate multe alte concerte. Sunt solicitat in toate colturile tarii.

Familia ta nu e cu tine?

Nu, sotia si fetita sunt la Chisinau si nu mai pot sa stau fara ele. Pentru mine, chiar si o zi e mult sa stau fara amandoua. De aceea vreau sa ma stabilesc aici. Vreau sa stea cu mine, seara sa ma intorc la ele. Le iubesc foarte mult!


Copilarie cu trasnai

Daca tot canti si despre copilarie, cum erai tu in acele vremuri?

Copilaria mea a fost numai cu trasnai. Cred ca am facut cele mai multe trasnai din tot satul. Am trait intr-o mahala unde se nasteau trasnaile si am mancat multa bataie de la tata, dar niciodata nu incetam sa fac prostii. Era ca o deprindere... Tata sa ne certe, noi sa nu fim cuminti...

Nu esti singur la parinti?

Nu, mai am un frate, mai mare cu cinci ani, si o sora, mai mare cu trei ani. Acum ma bucur ca am avut asa o copilarie, pentru ca am ce scrie. Cred ca si al patrulea album care va iesi va fi tot “Amintiri din copilarie“. Mai am multe mesaje de pus pe foaie. Deja m-am apucat sa scriu o carte, “Amintiri din copilarie“.

L-ai citit pe Creanga?

L-am citit. Foarte putine amintiri din copilarie au fost scrise de la Ion Creanga si pana acum... De asta oamenii se regasesc in cantecele mele. Cred ca muzica pe care o fac nu prea are varsta, este ascultata de toata lumea.

Crezi ca te vei adapta in Romania?

Intotdeauna m-am adaptat, indiferent unde m-am aflat. Daca reusesti sa privesti intr-un mod pozitiv lucrurile, oriunde e bine si poti gasi o limba comuna cu toti. Daca nu faci ceea ce trebuie, nici la tine acasa nu poti trai normal. Imi place foarte mult in Romania. Imi plac oamenii si muzica de aici... Ochii mei nu prea vad lucrurile urate. Ma straduiesc sa vad numai ceea ce este frumos. Nu iubesc sfada, cearta, invidia. Am o viata foarte linistita. Asa-mi place sa traiesc.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
-Ai nostri pleaca mai des sa cante in Romania. Apropo, care dintre interpretii sau formatiile din Basarabia iti sunt pe plac?
Madalina Manole: - O intrebare cam dificila, pentru ca aveti formatii foarte bune, spre exemplu, „Zdob si Zdub”. Din cei care canta folk, in afara de Pavel Stratan, nu cunosc pe nimeni, deocamdata. Piesele lui Stratan au un mesaj interesant.

(dintr-un interviu cu Madalina Manole)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Duminică, 16 iulie 2006- Zale, Paraziţii, Pavel Stratan

alte articole iulie 2006- zale, pavel stratan

42KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Stratan - Du-du, eu beu!
de Gina Frîncu
   
           Dom'le, cine l-o fi descoperit pe Stratan asta…? Cum cine, Dan Popi. Cand e de descoperit, Dan n-o descopera numai pe Simona, marea speranta de la Super (dac-o mai fi existand revista, cu un asemenea redactor-sef extrem de capabil, n-ar fi de mirare sa se fi dus pe apa sambetei bunatate de idee a lui George Mihaita), ci mai are, din cand in cand, si alte… revelatii. Cum ar fi si acest Stratan, numit de presa de Dambovita Pavel-Eu-Beu. Pentru ca respectivului, in afara de macheala cea de toate zilele, despre care canta in toate noile sale "creatii", altceva nu prea pare sa-i mai treaca prin cap. Prin… ce? Exemplu de versuri: "Du-du, se-aude-n capul meu/ Du-du, cand beu si cand nu beu/ Du-du, raspunde unde te-ai ascuns,/ Du-du, pe tine somnul nu te fura/ Ori c-am baut peste masura/ Sau poate n-am baut de-ajuns…". Mai vreti? Da… "Du-du, stau si numar fulgii de omat afara la lumina/ Eu diseara vreu sa nu ma-mbat, da' nu gasesc pricina…/ Du-du, Du-du…". Dan Popi, vrem sa ne scrii un drept la replica, sa avem si noi ce citi, eventual sa fie in rime, pe care sa le gaseasca Radu Groza, managerul cel obraznic si gras… ca un ardei rosu umplut si infuriat. Du-Du!
       
Mai bea omu', da' se mai si opreste!

alte articole stratan du-du, beu!de gina             cine l-o

20.9KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Prima emisiune de crime care foloseste dansatori si vedete pop
21/03/2006

[Prima emisiune de crime care foloseste dansatori si vedete pop] Televiziunea publica lanseaza, astazi, "Povesti intunecate", o serie de emisiuni-ancheta despre unele dintre cele mai teribile crime comise in Romania. Adaptarea fiecarui caz se bazeaza pe reconstituirea faptelor dupa dosarele penale, pe baza marturiilor anchetatorilor si pe invitati/participanti surpriza - vedete pop care canta din propriul repertoriu - subliniindu-se astfel dramele si ororile care astazi sunt uitate sau, cel mult, fac subiectul unui film ori al unei carti.

Astazi, de la ora 23.10, va fi difuzat primul episod din seria de docudrame intitulata "Povesti intunecate", axat pe ororile petrecute intr-un loc blestemat de langa Vaslui, Moara Grecilor. Timp de doi ani, la acest han au avut loc patru crime. Prima a fost comisa de un coregraf din Ucraina, Vladimir Timosenko, care-si ucide iubita, dansatoare in trupa de balet a restaurantului. Timosenko marturisea ca s-a simtit "posedat" de spiritul lui Zobar, tiganul gelos din filmul "Satra" al lui Emil Loteanu, unde sustinea ca a si lucrat. Sase balerine vor dansa pe cunoscutele melodii din filmul "Satra".

Dupa doi ani de la oribila crima, in 1998, are loc o tripla crima in acelasi loc. Hanul Grecilor era patronat de Calin Mihociu, un interlop traficant de alcool. Doi bodyguarzi ai acestuia vor ucide trei moldoveni, carora "nasul" le datora bani. Cadavrele au fost "zidite" intr-o hazna dezafectata si au fost descoperite dupa doi ani. Pavel Stratan si muzica lui introduc telespectatorul in atmosfera tipic moldoveneasca, cantand la barul hanului. Stratan si muzica lui vor deveni, practic, personaje secundare.

Cazurile tineau candva prima pagina a ziarelor

Fiecare episod are o poveste de sine-statatoare, realizatorii incercand sa prezinte saga unor dosare mai putin cunoscute sau peste care s-a asternut uitarea. Realizatorul Eugen Dumitru a adoptat diferite stiluri de abordare, specifice cinematografului (scenariul reconstituie faptele la fel ca intr-un policier, thriller sau intr-un film psihologic), insa interventiile unor personaje reale, precum politistii, procurorii, martorii sau psihologii reamintesc telespectatorului ca nimic din ce se povesteste nu este fictiune. Toate cazurile alese au fost candva stiri de prima pagina, dar acum au devenit povesti...

Reamintim ca seria "Povesti intunecate", programata in fiecare miercuri, la TVR 1, de la ora 23.10, are un alt invitat/invitati si - de la caz, la caz - o diferita abordare. In celelalte episoade vor aparea "Gore din Chitila" - Mihai Marginean sau Corul Operei Romane si alte personaje surpriza. Consultantii de specialitate sunt reporterii de investigatii Lidia Popeanga si Alecu Racoviceanu. (M. Golea)

Premiera in grila de programe TVR

Una dintre promisiunile lui Tudor Giurgiu, presedintele-director al Televiziunii Romane, prinde viata astazi, pe canalul TVR 1. Este vorba despre realizarea unor programe noi, in special documentare si reportaje proprii. Astazi, va debuta o serie de docudrame unice pentru televiziunea publica. Unice pentru ca ele sunt "ecranizari", adaptari ale unor dosare reale de crime si jafuri, comise in Romania.
Sursa: Gardianul

alte articole prima emisiune crime care foloseste dansatori vedete emisiune crime care foloseste

8.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
" Fenomenul" Pavel Stratan in showbiz-ul romanesc    PDF     Print     E-mail
Bucuresti, Romania/Romanian Global News
Accesari :430
Monday, 08 November 2004

Pavel Stratan s-a nascut pe 11 noiembrie 1970 in satul Niscani, Calarasi, Basarabia. In 1977, la varsta de 7 ani a pasit pentru prima data pe scena scolii cu chitara in mana.

Pe atunci canta despre mama, patrie s.a. In 1983 a inceput sa compuna primele versuri, iar in 1996 a avut prima experienta scenica in calitate de scamator. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau. Iar in 2002 a lansat primul sau album - "Amintiri din copilarie". Spre deosebire de scena, in realitate este foarte timid. A avut norocul ca unul dintre volumele lui sa ajunga in mainile lui Serban Huidu, realizatorul emisiunii de satira "Cronica Carcotasilor", care a inceput sa-l promoveze la radio Kiss FM si care l-a prezentat celor de la "Media Services". Are actualmente un cotract pentru doi ani cu acestia. Stratan spune ca "in prima zi s-au vandut 7.000 de discuri si oamenii stateau la coada. In doua luni, s-au vandut aproape 50.000 de unitati". Este casatorit de patru ani si are o fetita, Cleopatra, de doi ani. Sotia este inginer-constructor si o cheama Rodica.

Muzica pe care o face nu o poate fi catalogata. Este un amestec de stiluri. Nu stie exact cat la suta este inspiratie si cat la suta muzica originala. De fapt, aceasta pare a fi noutatea pe care o aduce pe piata. Se remarca crampeie din folk, dar si din motivele traditionale. Trebuie precizat ca inaintea "valului moldovenilor" in Romania, a mai existat in Moldova (si exista inca) un grup � Graieste moldoveneste � care faceau acelasi lucru. Ei au cateva volume si au aparut odata cu lansarea unei emisiuni la radio "d'Or". Pavel Stratan a avut amabilitatea sa raspunda, dupa concertul sustinut la Sala Palatului in seara zilei de 7 noiembrie, catorva intrebari puse de redactorul Romanian Global News prezent la concert. Pentru ca este o persoana timida si nu prea vorbareata, redactorul Valentina Basiul a realizat un fel de reportaj pe baza celor declarate si intamplate la concert. Iata ce a iesit.

"Cat de putin ii trebuie omului sa fie fericit, cat de mult ii trebuie sa inteleaga acest lucru."

(Despre fetita lui) �Are un an de cand a implinit un an."

(Intrebat fiind daca exista diferente intre publicul de aici si cel de acolo) "Nu exista. Toti bat din palme pur si simplu."

De cateva luni s-a impamantenit la Bucuresti, dar si-n intreaga tara, ideea �invaziei moldovenesti in Romania" care se regaseste pe mai multe forumuri de discutie. Unii isi explica acest fenomen prin suflul nou pe care il aduc basarabenii, altii il privesc cu scepticism. Unii inshep sa vorbeasca moldovineste, altii sustin ca �sunt si la noi in tara indivizi care canta la fel, dar nu au fost promovati. Se vede ca are pe cineva in spate" si �nu cred ca trebuie sa-i aducem pe moldoveni, caci avem si noi valorile noaste nedescoperite". Acestea din urma, dar si multi altii care nu au inca o pozitie, sustin ca accentul lor moldovenesc este prea fortat.

Din acest suflu nou face parte si Pavel Stratan, numit si �revelatia sezonului", cel care si-a sustinut unul dintre primele sale concerte in Romania intr-o duminica de toamna friguroasa. Oamenii, cu mic cu mare, au venit sa asculte �Amintirele din copilarie" ale lui Stratan. Mai intai si-au facut aparitia adolescentii, pe a caror chipuri se citea nerabdarea. Apoi au intrat in sala si cei "mai copti" si chiar unii cu copiii. In hol doua standuri cu CD-uri si casete, din ambele volume. Oamenii cumpara. Oare cat se va mai adauga numarului total de vanzari si CD-urile vandute in seara aceasta? Oricum Pavel Stratan, de mai bine de o luna, se afla in topul celor mai vandute albume (pentru cei care se indoiesc vedeti Carrefour sau)

Frigul de afara patrunde si in sala. Oamenii se scutura mai des ca sa se incalzeasca. Mai este inca vreo jumatate de ora pana la inceperea concertului. Fumatorii isi fac rezerva de fum de pe acum. Ceilalti � provizii in materie de suc si de-ale gurii. In mijlocul lor gardienii verzi pana la urechi urmaresc linistea publica. Oare nu-i cineva pe aici prea moldovean sau vreun trimis de-a lui Voronin? Cineva incearca sa anime frigul glumind. Urca treptele si uite-l in sala.

In vanzoleala de aici un tip din a doua tinerete pare sa fi coborat din �amintirele" lui Stratan. Poarta o geaca rosie de piele, iar pe cap un chipiu de stofa verde-militara cu insigna de octombrel in frunte. Daca-l vede un basarabean cu siguranta ca-l va face sa transpire si sa se innece in vremurile de demult.

Isi face aparitia si �artistul" (sensul basarabean de smecher). Vorbeste cu emotii si spune: �Daca ma intreba cineva acum unde-mi bate inima, eu o sa raspund � nu stiu sa raspund la asa intrebare!" Parca vorbeste serios dar publicul se amuza. Intr-un colt al salii un grup de tineri il sustine mai tare.

Incepe �amintirele" cu piesa �Eu beu", dar mai intai considera necesar sa faca o precizare � i-a placut din totdeauna sa faca ironie la tema bautului. Dupa ce-si termina primul cantec bea dintr-un pahar apa si vede ca este urmarit de toti cei 2500-3000 de spectatori si considera necesar sa intrebe �ati crezut ca-i votca?" Canta despre toate bazaconiile pe care le-a facut acasa in copilarie sau cand era mai maricel. Muzica este fie vesela, fie trista si melancolica. Versurile, ce au o valoare sociala care merita a fi urmarite, curg si uneori te intrebi cum reuseste sa respire. �Jocurile de cuvinte, muzica cantata aproape fara refren si versurile" sunt noutatea si atuul lui, cel putin asa crede el. La unele cantece se emotioneaza mai tare, traieste si pe scena de la Bucuresti fiecare moment despre care canta. Uneori emotia-i blocheaza respiratia, dar publicul este alaturi de el. Primeste flori de la copiii, mai intai de la fete caci le-a cantat mai mult, dar si de la baieti, si se blocheaza pentru cateva clipe cu ele in mana nestiind unde sa le puna. Isi sterge energic mainile transpirate de blugi in momentele de respiro si-i da zor mai departe. Anunta de fiecare data cantecul care urmeaza si face comentarii. De multe ori este intrerupt de cineva care striga �e super piesa! e cunoscuta!". La care el - �piesa sau motivul" (si in cazul �Liliecii".

Pe la mijlocul concertului canta piesa scrisa in memoria tatalui sau, cel care-i domina amintirele. Canta si plange, mai nu se inneaca. Ochii-i sunt inchisi. Plange si vecina mea. Termina si-si sterge lacrimile cu amandoua palmele. Intrebat fiind cum reuseste sa cante asa despre tatal sau, spune ca �sa fi luat si tu atata bataie de la tata cat am luat eu." Trece repede peste aceste momente si se apuca sa cante piese si mai vesele decat in prima parte (S-o-nsurat baietii, Luluta s.a.). Tot mai multi oameni se identifica cu el. De fapt, asa poate fi explicat si succesul lui in Republica Moldova. Acolo a vandut cca. 50.000 de casete in doi ani fara sa fi fost promovat in vreun fel. Vestea se ducea din om in om.

In interviu Pavel Stratan sustine ca ii este foarte greu sa faca lucruri simple. Ii place toata muzica iar trupa Parazitii sunt cei care-l intereseaza mai mult. Are un frate si o sora care se ocupa cu case de discuri si care l-au ajutat la Chisinau.

Ultimele doua piese sunt de pe volumul trei care va aparea curand. Acestea sunt mai mult o improvizatie, dar parca nu ar fi. Concertul se termina, dar publicul ii mai cere inca ceva. Se striga din sala "cucul" sau "barbatelul meu", cei mai multi insa bat pur si simplu din palme chemandu-l la bis. Stratan se lasa mai greu convins, probabil nu a gustat inca acest sfarsit. Astfel "amintirele" lui Stratan vor continua.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
“Copilaros ca vantul in tulburarea sa”
George Cusnarencu

Aud ca Pavel Stratan, cantautorul venit de dincolo de Prut si stabilit, in urma succesului fulminant din Romania, chiar in tara noastra, ar plagia melodii moldovenesti. Se poate. Nu cunosc valoarea melosului moldovenesc modern, dar am toate motivele sa cred ca e la un nivel asemanator cu cel de pe malurile Dambovitei, adica la fel de saltaret si de stupid. Nu vad ca „mainstream”-ul, pardon de expresie, din Moldova (era sa zic sovietica) sa se deosebeasca de cel de la noi, in fond, doua trei note, acolo, lalaite de niste fatuci ametite care-si lipesc nurii de sticla precum marca de scrisoare, exista peste tot. Si totusi… In toata aceasta noroiala cleioasa in balteala asta, a aparut un tanar cu o voce puternica: vocea se numeste Pavel Stratan. Sa ne intelegem, nu vorbesc de vocea lui Pavel Stratan, cea pe care o auzim la radio, care nici nu ar fi cine stie ce pana la urma, in fond nici Jacques Brel nu era Pavarrotti, ba unii ar spune ca nici n-avea voce, ci vorbesc despre vocea lui de poet adevarat. Poate unul dintre cei mai buni poeti romani, dupa cei din generatia ‘80. Stratan are insa ceva in plus si spun asta fara emfaza. Faptul ca poate sa-si acompanieze versurile la chitara, asa cum facea si Brassens, este meritul lui fata de poetii care nu-si pot adula versurile decat pe hartie. Nu zic, muzica o fi asemanatoare cu cea ruseasca, de un anume tip, nu ma pricep foarte bine, dar poemele lui sunt de-a dreptul exceptionale, cu arome din Eminescu si Vladimir Vasotki. As zice ca dupa Ion Creanga, el este cel mai bun poet roman care a reusit sa-si povesteasca Amintirile din copilarie, amestecand fericit doua sate candva anonime: Niscaniul cu Humulestiul. Iata-l scriind despre nazbatiile la care si Nica-a Petrii s-ar fi putut gandi, dar putini adulti reusesc sa le descrie notabil: Imi aduc aminte cand/ii faceam la mata vant/si zbura ca pasarea/dar pica ca mazarea…/ Mama mea, tatal meu,/nu ma bateti nu-s de vina eu /Mata cred ca singura vrea /sa se-nvete a zbura/drept ca fratele jos /trebuia s-o prinda, dar n-o fost./Si mata cand ne vede,/nici amu’ nu-i vine-a crede /C-asa ceva o fost…
Nostalgia dupa copilaria vazuta azi ca un taram unic si de neatins, in care toate prostiile care se puteau face au fost facute, este partea cea mai profunda a poemelor lui Stratan, egalata doar de amintirile lui Creanga, humulesteanul care, odata, a urnit la vale o stanca peste gardul si tinda Irinucai: Inca nu-nvatam/
pe-atunci la scoala/Inca sase anisori n-aveam/Cand m-a prins tata afara/Cum trageam dintr-o tigara /Si paharu-n mana il tineam/Da cand mi-a tras vreo doua labe/Eu vorbind/ doar pe silabe/Ca nici singur nu intelegeam/Ce vrea tata de la mine/Dar mai pe urma-am/ inteles ce vrea/Nu stiu cat era de bine/Dar tigara ca pe paine /O mancam, dar tata se radea/Da stai, tata, oleaca, tata/Nu-i tigara ciocolata/Nu se luneca pe gat, nu vrea…/Restul tot mergea ca ceasul/Pana cand de-odata frumusel/Eu intamplator prin casa
/m-am impiedicat de masa/si-am picat cu mana-n portofel/dar cand am vrut sa scot paraua/hop si tata cu cureaua/valeu, valeu…/stai, tata-oleaca, nu ma bate/da stai sa-ti spun deodata ce-am crezut,/am crezut ca portofelul/cu copeici e-al lui bunelul/si chiar ma gandeam amu/ sa-i il duc/da sa fi stiut ca-i al tau, se vede/ca poate nici
n-aveam sa ma-mpiedic,/sa fi stiut tata, dar n-am stiut… /si-am deschis portita la cotet…/si am luat de gat vreo doua rati./Da tata sta dupa portita,/Si-asteapta oare ce-am sa-i spun/Dar eu sa nu tac zic/Tata, iote astea doua rate/Ma temeam sa nu inghete/Si de asta le-am bagat in sac/Da daca tu compari cu saga/Ce zic eu de gaga-gaga/Uite, chiar amu le scot din sac…/
Da-ntr-o zi din polobocu tatii/Nu stiu cum o doag-o disparut/Dar cand a dat tata sa-l dreaga/Cand se uita nu-i o doaga/Eu am vrut sa fug, dar n-am putut./Unde-i doaga, iaca doaga, /Este, numai nu-i intreaga,/Eu dintr-ansa schiuri mi-am facut./Tata lasa polobocu,/Da uite in gradina ce frumos ii/Ca-n paradis/Scarta noastr-o arde focul/Cred c-asa i-o fost norocul/Eu de dansa nici nu m-am atins/Drept ii ca jos intre gunoaie/Foc am dat la niste paie/Restul cred ca singure s-au aprins/Tata, stai de ma asculta/Daca vrei sa-ti spun ce-am mai intors/Numai ca de-o data-ncearca/Ia putina valerianca/c-ar putea sa-ti fie de folos:/amus, /stii cojocul cel din cui/apoi, iaca, d-amu nu-i/l-am taiat si mi-am facut din el manusi…
Asa cum versurile din cantecele lui Brel au fost publicate
intr-un volum intitulat „Jacques Brel, opera completa”, la fel poate cineva va avea ideea sa publice versurile lui Stratan intr-o carte.
Si atunci, veti vedea ca nici un cuvant de-al meu nu e in van.
Pavel Stratan e „sturlubatic si copilaros ca vantul in tulburarea sa”, cum zicea batranul Creanga.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Discutia pe care Gabriel Teodor Gherasim din New York a avut-o cu Pavel Stratan – „Cantaretul sinceritatii” scoate la iveala sensibilitatea unui suflet de roman nascut in Basarabia care nu poate canta decat in limba romana pentru ca – spune el – „nu as avea cu cine dialoga”.
(TVRI)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
PAVEL STRATAN: AMINTIRI DIN FRAGEDĂ BEŢIE

S-a născut la Nişcani, raionul Călăraşi, Republica Moldova. E un extraterestru. Culturist, scamator, cîntăreţ. Nu e beţiv. La 5 ani, s-a apucat de fumat.

Pe Pavel Stratan l-am cunoscut într-o duminică în care nu putea să vorbească. Gînduri negre îl bîntuiau, în faţa unei farfurii cu frigărui. N-am putut face interviul şi nici măcar nu ne-am îmbătat, deşi ar fi fost cazul. Mi-a zis că nu se poate concentra, că a vorbit prea mult despre el însuşi.

După cîteva zile, ne-am reîntîlnit, în "Twice", la o cafea. Iar omul acela posac şi fără poftă de mîncare făcea acum scamatorii cu cărţile de joc din dotare, schimba tricouri peste tricouri la şedinţa foto, vorbea degajat, fără psihanaliză, despre tatăl său, cel cu palma grea. M-a lăsat să observ că în cutia chitarei ţine o funie (despre care jurai că nu-i tăiată şi patru monede de 100 de lei româneşti, din alea mari, care s-au retras din circulaţie. Apoi mi-a arătat o scamatorie cu monedele alea, absolut năucitoare.

Pavel Stratan are 34 de ani. Pe scurt: o bomboană de om, ba nu, o licoare de om, ca un vin roşu, sec, care-ţi merge pe gîtlej, direct la suflet. De trei ori l-am auzit pe Stratan rîzînd în hohote. Am înţeles rapid că e un tip complicat, am aflat că e timid, fermecător, extrem de tenace. Şi că poate vorbi ore-n şir despre patru versuri dintr-o piesă despre un beţiv care se ţine de gard. Discuţia noastră a început cu un pachet de cărţi şi are un final absolut deschis. S-o scriu, puţin cîte puţin.

Interviu de DRAGOŞ VASILE


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Lansarea noii game de vinuri "Bucium"

Vineri, 2 iulie 2004, ora 20 a avut loc receptia de lansare a noii game de vinuri "Bucium".

Evenimentul s-a desfasurat la restaurantul terasa "HARLEQUINES ROMANCE" din Mamaia. Invitatii la acest eveniment au putut degusta noua gama de vinuri, iar recomandarile de specialitate au fost oferite de catre renumitul oenolog prof. univ. (as.) dr. ing. Gh. Anghel.

Seara a fost animata de catre solistul Pavel Stratan care a prezentat albumul "Amintiri din copilarie".
miercuri, 30 iunie 2004
BUCIUM, IASI


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

3.5KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Paraziţii
Cîntă pentru Bulă la TVR

24 Iulie, 2006
Le-a plăcut ideea topului 100 din campania TVR “Mari români”. Televiziunea publică a venit destul de rapid cu propunerea ca ei să facă un imn pentru cei mai mari oameni din România. Au renunţat la cuvinte blamate de CNA şi acum numele Paraziţii stă lîngă personalităţile votate de români.
* Cînd au început să cînte, pentru ei valori erau Cypress Hill şi Wu Tang Clan. “Şi nimeni din România”
* Acum ar vota pentru Viţa de Vie, Mărgineanu, Stratan şi Zdob şi Zdub .[...]


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Succesul lui Stratan
Pavel Stratan s-a ţinut de cuvânt. A lansat printr-un concert albumul Amintiri din copilarie, în faţa unei săli entuziasmate. Dar surpriza serii a fost duetul cu fetiţa sa, Cleopatra, care are numai trei ani şi cunoaşte în întregime cântecele lui Stratan. Mai mult, micuţa cântăreaţă nu a avut nici a zecea parte din emoţiile tatălui său.

ÃŽn culise, înaintea concertului, Pavel nu mai respira din cauza tracului. Ca să mai scape de emoţii, i-a explicat fetiţei sale cum vor face pe scenă: Numai când tăticul te cheamă! Cleopatra Stratan însă abia aştepta să urce pe scenă. ÃŽn sală, lumea deja apăruse.

Pavel Stratan şi-a luat inima în dinţi şi a apărut în faţa spectatorilor. Momentul de vârf a fost atunci când Cleopatra a urcat pe scenă, cu dezinvoltura unui artist cu experienţă. Mama era şi ea undeva în primul rând.

Aplauzele s-au înteţit, oamenii s-au ridicat în picioare. Nu puţini au început să danseze, iar teama lui Pavel dinaintea concertului a rămas undeva în culise.
Antena 3 - 24 Noiembrie 2005


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Sandra vânează scaunul Gabrielei Firea
Vedetele Antenelor au fost invitatele lui Dan Capatos, la emisiunea VDTV. Gabi Firea şi Sandra Stoicescu au vorbit despre munca în televiziune, despre proiectele lor, precum şi despre... prietenie. Dan Capatos a intervenit, provocând-o pe Sandra să recunoască sau să infirme vânarea scaunului ocupat de către Gabi la Observator 19, în week-end! Discuţia a degenerat şi, surprinzător, partenera lui Lucian a părăsit platoul, conform unui model tras la „Indigo”.

Din fericire, a fost doar o farsă. Sandra a revenit, alături de un invitat special, Pavel Stratan. Acesta a cântat pentru Gabi Firea, joi fiind ziua ei.

Adăugat: 12 iulie 2006
Antena 3 - 13 Iulie 2006

alte articole sandra scaunul gabrielei antenelor fost invitatele lui dan capatos, emisiunea vdtv.

10KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
„Merg in fiecare zi la sala”
Convins ca sportul este important atat pentru barbati, cat si pentru femei, solistul Pavel Stratan isi mentine conditia fizica pur si simplu din placere. „Eu nu fac sport pentru a fi pregatit in situatiile de urgenta, ci pentru a-mi mentine tonusul si sanatatea”, spune artistul. Iar, daca sportul il ajuta si in momentele grele, atunci e cu atat mai bine pentru el. Insa pentru asta Pavel merge zilnic la sala, exceptie facand duminica. Desi ii plac toate sporturile, el prefera tae-kwan-do, pe care l-a si practicat vreme de doi ani. De asemenea, marturiseste ca mai iubeste fotbalul si tenisul de masa.

„Trebuie macar sa faci miscare, nu neaparat sport”

„Nu este neaparat sa mergi la sala ca sa ai un corp frumos, pentru ca depinde foarte mult de constitutia fizica a fiecaruia”, precizeaza solistul care „s-a nascut de ziua lui”. El explica faptul ca pentru unii este suficient daca mai alearga din cand in cand prin parc, iar pentru altii nu-i nevoie nici macar de atat. Insa, daca nu te intereseaza doar aspectul fizic, ci doresti sa-ti mentii sanatatea, trebuie sa faci macar miscare, nu neaparat sport.

„Sa-si descopere fiecare dieta”

Cantaretul moldovean care fascineaza romanii atat cu piesele lui originale, „amintirile din copilarie”, cat si prin corpul bine intretinut, marturiseste ca nu tine diete si nu este nici gurmand. „Ba, dimpotriva, pentru ca, daca adaugam la faptul ca merg zilnic la sala si ca viata unui artist este destul de agitata, chiar sunt momente cand ma fortez sa mananc pentru a ma mentine la o greutate normala”, explica Pavel Stratan. El este de parere ca fiecare om trebuie sa-si descopere reteta proprie, pentru a nu lua kilograme in plus: „Daca din 10 scriitori care respecta aceeasi reteta nu vor ajunge toti la succes, tot asa, din 10 oameni care respecta aceeasi reteta de slabit, nu vor ajunge toti la aceleasi rezultate. In cazul meu, reteta e natura care asa m-a facut”, precizeaza cunoscutul cantaret.
Evenimentul Zilei - 09 Octombrie 2005

alte articole fiecare sportul este important atat pentru barbati, cat pentru femei, solistul pavel

9KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

3.3KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Nascut in 1970 in satul Niscani, raionul Calarasi, Pavel Stratan nu filozofeaza la nesfarsit in legatura cu ce ar fi putut sau ar fi trebuit sa fie Basarabia astazi. Nu se intreaba nici macar cine ar fi putut fi el insusi. Nu se omoara sa dea un raspuns la intrebarea "persana" cum poate cineva sa fie basarabean. Cu o intuitie extraordinara, el merge direct la tinta, povestind cine este. Asemeni celebrului personaj Forrest Gump, Stratan este cel mai bun Stratan ce poate rezulta din multele, iremediabilele lui handicapuri. "Daca" nu intra in ecuatia artistic-existentiala a acestui trubadur de o sinceritate dezarmanta. Si singura epidemie de care are nevoie Basarabia in acest moment este una de sinceritate, de asumare a propriei identitati.
JN,O natiune imaginara: Basarabia, mon amour

31 Martie 2005 , Dorin Tudoran


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
100% masculin - Pavel Stratan

23 Martie 2005

A fost odata un trubadur de la Rasarit care a fermecat o intreaga tara cu vorbe de duh si o chitara...
JN

alte articole 100% masculin pavel stratan martie 2005 fost odata trubadur rasarit care fermecat

7.7KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
In 7 Seri e semnalata aparitia numarului aniversar -1 an- al revistei READER'S DIGEST (nov.); pe coperta: Pavel si Cleo - super!!!!- "Succesul e molipsitor"...

_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Cultura & educatie


Revista Reader's Digest Romania implineste un an

   
Revista Reader’s Digest Romania aniverseaza astazi un an de la lansare, perioada in care a avut cel mai mare volum de vanzari la categoria revistelor de interes general de pe piata.

Editia aniversara prezinta un interviu cu Pavel si Cleopatra Stratan, un articol detaliat despre epidemia de diabet din Europa, o poveste in care Steve Irwin arata cum a devenit Crocodile Hunter si ce insemnau animalele pentru el, un amplu extras dintr-o carte despre Marilyn Monroe, precum si alte materiale scrise intr-un mod indraznet, informativ si amuzant.

Reader’s Digest este revista cu cea mai larga audienta din lume, fiind publicata in 21 de limbi si in 50 de editii locale, avand aproape 100 de milioane de cititori lunar.

In Romania, Reader’s Digest publica si carti, si colectii audio si video. Incepand din 2004, compania a vandut in Romania peste 700.000 de carti si 145.000 de colectii audio.

In timp de un an, tirajul revistei a atins 120.000 de exemplare, conform datelor facute publice la inceputul anului de catre Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), o mare parte din exemplare fiind distribuite prin abonamente, informeaza comunicatul remis presei.

Cristina Verona, redactor-sef al revistei Reader’s Digest Romania, a declarat: “A fost un an remarcabil pentru pentru revista si pentru afacere. Reader’s Digest este puternica pentru ca este o marca unica, se distribuie eficient prin marketing direct si are capacitatea de a crea parteneriate solide.”

Fondata in 1922 de sotii DeWitt si Lila Wallace in Statele Unite, Reader’s Digest este considerata drept una dintre cele mai credibile surse de informare din lume. Revista contine articole de calatorie, drame, materiale medicale si despre natura, umor, interviuri cu personalitati, povestiri de interes general, sfaturi practice, biografii si articole de aventura.

HotNews.ro, 26 oct 2006

alte articole cultura & reader's digest romania implineste an    revista digest

16.9KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Din Chisinau la „TVR, parte din familie”

„Nu am dormit o saptamâna din momentul în care am auzit ca voi veni în Televiziunea Româna. Se facea ora patru si eu nu adormeam. Atipeam putin, dar ma trezeam în secunda urmatoare gândindu-ma la ce voi vedea acolo; si acum cred ca este un vis” – a marturisit Irina, cea mai mica membra a celei de-a treia familii norocoase, alese sa-si petreaca doua zile în Televiziunea Româna, în cadrul campaniei „TVR, parte din familie”.

Tensiune ridicata, noduri în gât, vertijuri, emotii si bucurii ce nu pot fi descrise în aceste câteva rânduri, cam asa s-au derulat primele momente petrecute în institutia noastra de familia sosita aici tocmai de la Chisinau.

Visul lor s-a transformat, însa, rapid în realitate: Irina, Liliana si Maria Iastremschi s-au întâlnit cu Cristian Iacob, prezentatorul emisiunii „Cartea TVRecordurilor”, cu Malvina si Albertina care le-au împartasit câteva secrete din culisele rubricii meteo. Mezina familiei a fost pentru câteva minute în pielea unei veritabile prezentatoare de televiziune si tot ea a primit din partea Ruxandrei Gheorghe o „Istorie a Românilor”.

Urmatoarea surpriza pregatita de gazde a fost întâlnirea cu Catalin Maruta, vedeta Tonomatului DP 2. Si pentru ca întâmplarile frumoase se petrec aici, în TVR, fara ca nimic sa fie regizat sau aranjat dinainte, invitatul lui Catalin Maruta era si el tot din Chisinau – interpretul Pavel Stratan, preferatul Lilianei, cea care a dat telefonul norocos. [...]
tvr,COMUNICARE SI PR


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan: "Sotia a devenit muza mea"
"Ma consider cel mai fericit barbat din lume, pentru ca am o sotie cu care am inteles ca in viata nu trebuie sa te gandesti ce trebuie sa faci pentru a trai bine, dar trebuie doar sa te simti bine de la cum traiesti." (Pavel Stratan)

De cativa ani deja, maestrul Pavel Stratan este cel mai bine vandut cantautor din Romania. Cele trei albume ale sale, "Amintiri din Copilarie" 1, 2 si 3, sunt ascultate cu egal entuziasm in discotecile tarii si in satele romanesti. Am auzit refrene din cantecele sale fredonate cu aceeasi dedicatie de catre oameni care conduceau Mercedesuri, autobuze, sau care coseau la camp, dar si de catre... copiii de gradinita. Ce-l face pe acest veritabil Ion Creanga al zilelor noastre asa de popular in toate paturile sociale si pentru toate varstele? L-am rugat sa ne raspunda la intrebarile de mai jos.

Maestre Stratan, va rog dati-ne cateva date biografice.

Sunt nascut la 11 noiembrie 1970, in satul Niscani � zona Calarasi, Republica Moldova, intr-o familie de muncitori, carora le placea orice, in afara de muzica.

In piesele dumneavoastra din toate albumele ascultatorii au impresia ca parca dialogati cu ei. Mai mult, atipic pieselor muzicale in general, unde ascultatorilor li se transmite pasiv un mesaj, la dumneavoastra impresia generala este ca parca va sfatuiti cu publicul, adica il faceti parte din mesaj. Ca sa vorbim de primul album al "Amintirilor" (2002), de unde vine acest ton sfatos si de umor bland, unde vicii omenesti si concepte filosofice universale se intalnesc la cetateanul turmentat din Eu Beu (Eu beu, putin cate putin/ pana capul meu pe umeri nu mai pot sa-l tin), la lirismul pitoresc al carutasului din Luluta (Uite-o cioara care zboara/de-amu�i in ceaun), sau la pudicitatea descrierii primei intalniri de dragoste din In Sara Asta (Numa-n cercei/ Si restul nica)?

Daca cineva m-ar intreba de ce nu as canta intr-o tara straina, sau mai corect spus in alta limba decat in romana, indiferent de teritoriu, raspunsul ar fi simplu: pentru ca nu as avea cu cine dialoga. Iar de unde-mi apare acest ton bland si sfatos, si plin de umor? - Doar din suflet.

Cum au primit consatenii dumneavoastra "publicizarea" propriului univers satesc (de fapt un univers in care s-au regasit si multi alti sateni din Moldova/Romania), mai ales cei care s-ar fi simtit cu "musca pe caciula"? V-au blamat sau v-au incurajat sa mergeti inainte?

Nimeni dintre straini nu m-a incurajat nicodata sa merg inainte, si pana la un moment dat nici eu singur nu am avut aceasta intentie. Daca imi spunea cineva ca macar o piesa de-a mea merita sa fie cantata la vreun post de radio sau de televiziune, nu mi-ar fi venit sa-l cred. De aceea si acum cand cant la spectacole sau cand fac inregistrari, o fac din tot sufletul si cu toata recunostinta pentru spectatorii si ascultatorii mei.

In ce masura sprijinul familiei a facut posibila aparitia primului album?

Un rol foarte important a jucat sotia mea in acest inceput de poveste, pe ea cunoscand-o intr-o seara, la aniversarea unei zile de nastere, unde pentru prima oara am cantat la chitara piesa "In satul nostru". Deci si simbolic, si la nivelul practic de mai tarziu, sotia mea a devenit muza mea.

Dupa succesul fenomenal cu primul album a aparut o continuare a dialogului dumneavoastra cu ascultatorii. In albumul "Amintiri din Copilarie 2" (2003) se noteaza depanarea altor vicii si probleme omenesti descrise din lumea Niscanilor, cu referire la jocurilor de noroc din Seca (Ma uit la Ghita, cum langa bani se da alaturi/ganduri grele ii ascut dintii, ochii ii fug in laturi), resemnarea in fata multelor vicisitudini din viata moldoveneasca (In viata-i mai interesant/ decat ar trebui sa fie) si optimismul increderii de sine din M-am Nascut de Ziua Mea ( De fapt ziua mea, mi-o fac in fiecare zi/ Daca trebuie cate-o data, chiar de doua ori pe zi). Actionand nu numai ca observator al altora, dar si ca un bard al gandurilor introverse, v-ati castigat titulatura de "cantaretul sinceritatii". Multi admiratori de-ai dumneavoastra se intreaba ce muzicieni v-au servit ca inspiratie muzicala?

Sunt un om caruia ii plac toate genurile de muzica. Am fost crescut atat cu muzica celebrilor Beattles, ABBA, Boney M, cat si cu muzica lui Visotchi. Mai tarziu am devenit un admirator al cantaretului Toi. In prezent, acasa, cu sotia, ascult muzica clasica, iar dintre artistii romani imi plac toate trupele care fac genul hip-hop. Tot cu aceeasi placere ascult folk, rock, dans, house, R.M.B., etno, muzica populara, precum si manele.

Lansarea albumului "Amintiri din Copilarie 3" (2005) ati facut-o la Sala Palatului din Bucuresti, dupa ce ati fost catalogat drept "cel mai bine vandut cantautor din Romania". Aici, in premiera, a concertat la unul din cantecele dumneavoastra si micuta Cleopatra Stratan, care la numai trei anisori paseste pe urmele tatalui. Sala era arhiplina nu numai de adulti, dar si de copii, care fara sa inteleaga neaparat versurile cantecelor cu subiecte mai... adulte, par sa va aprecieze melodiile fara nici o rezerva. Cum explicati aceasta "invazie" la spectacolele dumneavoastra, atat a adultilor, cat si a micutilor?

Datorita faptului ca mi-a fost inteles corect mesajul pieselor, parintii nu s-au sfiit sa-si aduca copiii, transformand astfel spectacolele mele intr-un eveniment de familie.

In Amintiri 3 se vede o tranzitie de conceptie in repertoriu, de la ilarul personaj Dudu (Stau si numar fulgii de omat/ Afara la lumina/ Eu deseara vreau sa nu ma imbat/ Dar nu gasesc pricina), la duetul duios cu Cleopatra, din Mama (Cand noaptea intra in odai/ Si lumanarea se aprinde/ Iar pe obraji din ochii tai/ O lacrima se asfinte). Albumul il dedicati sotiei, Rodica. Ce inseamna familia pentru dvs.?

Ma consider cel mai fericit barbat din lume, pentru ca am o sotie cu care am inteles ca in viata nu trebuie sa te gandesti la ce trebuie sa faci pentru a trai bine, trebuie doar sa te simti bine de la cum traiesti.

Multi romani din SUA se "americanizeaza" dupa cativa ani de emigrare, uitandu-si limba si cultura de bastina. De ce credeti ca este important ca acestia sa-si mentina totusi aceste valori native si sa le impartaseasca mai departe copiilor lor?

Pentru ca limba si cultura sunt tot atat de importante pentru romani cat si celelalte calitati ale lor - muncitori, gospodari, harnici, darnici, intelegatori, primitori, sufletisti, iubitori si buni la inima. Romanii n-au venit de aiurea. Au venit din aceeasi tara care le-a dat limba, parintii, educatia si cultura de bastina. Iar copiii nostri au nevoie si de asa ceva, nu numai de note bune la scoala si bogatie materiala.

Pe cand un turneu in Statele Unite?

Ideea imi place, dar n-am facut nici un plan inca.

alte articole pavel stratan: devenit muza consider cel mai fericit barbat din lume, pentru sotie

10.8KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Balázsi-Pál Előd
CLEO STRATAN, A MINISZTÁR
Hároméves kislány dala az ősz slágere
[23.8.2006]    


Pavel Stratan lánya már kétéves korában színpadon énekelt, most a Rekordok Könyvébe készül. A gyerekpszichológus szerint a korai sztárság problémás.


Az apuka popsztár, és már a gyerek is az: Pavel Stratan kislánya a világ talán legfiatalabb híressége. Cleopatra Stratan háromévesen már túl van egy lemezbemutató koncerten, és videója a román és moldovai zeneadók egyik legtöbbet játszott kedvence.

Ráadásul Cleopatrának minden esélye megvan, hogy a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerüljön, mint minden idők legfiatalabb első lemezes előadója, és önálló koncertet sem adott még senki ilyen fiatalon.

alte articole stratan, kislány dala ősz     pavel stratan lánya már

17.4KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan in turneu prin Transilvania

    Pavel Stratan in turneu prin Transilvania
   
Arhiva Stiri Mondene
Autorul marelui succes "Eu beau", Pavel Stratan va depana in acest weekend "Amintiri din copilarie", caci asa se numeste turneul si albumul sau prin cateva orase din Transilvania. El va concerta dupa cum urmeaza: Targu Mures (in aceasta seara, la Palatul de Cultura), Brasov (maine, la Teatrul Dramatic) si Sibiu (duminica, la Casa de Cultura). Toate spectacolele vor incepe dupa orele 20.00.

alte articole pavel stratan turneu prin   pavel stratan turneu prin   arhiva stiri marelui

8.5KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Ziua Femeii este sarbatorita ca pe vremea comunismului

    Ziua Femeii este sarbatorita ca pe vremea comunismului
   
Arhiva Stiri Mondene

"Ziua Femeii" incepe sa isi piarda din semnificatii. Daca inca mai gasim cativa barbati care stiu sa aprecieze femeia, ei sunt pe cale de disparitie. Cei mai tineri fie sunt stresati de 8 Martie si ar dori sa anuleze aceasta zi, fie deja au trecut de aceasta stare si pentru ei "nu mai reprezinta mare lucru". In anumite cazuri, 8 Martie incepe chiar sa semene cu sarbatorile de pe vremea comunistilor. "Este ziua tuturor femeilor din lume!", ne-a spus Pavel Stratan.

Revelatia anului 2004, moldoveanul Pavel Stratan, va petrece 8 Martie la Cluj, unde are un spectacol.

Aflat in turneu, mereu pe drumuri, el ne-a spus: "Azi este ziua mamei mele, a sotiei si a fiicei mele. Este ziua tuturor femeilor din lume". Si pentru ca nu este langa ele, cantaretul a promis ca se va recompensa cand se va intoarce in Bucuresti. "Mamei mele ii voi face cel mai frumos cadou: am sa o sun si am sa-i spun ca sunt sanatos", ne-a zis Pavel. Bineinteles ca ii surade ideea unei zile dedicate barbatului, pe care ar sarbatori-o in compania femeilor.

alte articole ziua femeii este vremea   ziua femeii este vremea   arhiva stiri incepe isi

14.2KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

8.8KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

3.8KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201


alte articole

2.9KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
"Reteta basarabeana"

Zdob si Zdub a schimbat casa de productie, iar acum sunt reprezentati de CatMusic, al carei manager, Dan Popi, a mizat intotdeauna pe "reteta basarabeana" si a castigat, in portofoliul CatMusic numarandu-se O-Zone sau Pavel si Cleopatra Stratan. In schimb, trupa a ramas consecventa stilului care i-a consacrat.
EXPRES.RO


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
O NOAPTE SI O ZI

07 Februarie 2006   
de Oana BUGEAG
Click pentru a mari
Sebastian este fan infocat al lui Pavel Stratan

Iolanda si Petrica Birliga, din Targu Neamt, sunt parintii lui Sebastian, un baietel de 10 ani, care are cea mai rea forma de leucemie cu putinta:  leucemie acuta limfoblastica cu risc crescut.  Acea forma care risipeste cele mai infime sanse de supravietuire. In fiecare dimineata din ultimii doi ani si jumatate, parintii s-au trezit cu acelasi gand: "Bucuria ca a mai trecut o noapte si o zi". IESEANUL va prezinta file din jurnalul lor, un jurnal in care clipa prezenta este de o mie de ori mai importanta decat cel mai frumos plan de viitor.



Prima zi de scoala

La inceput il dureau picioarele si toata lumea le spunea ca este mai grasut si e puturos, nu face suficienta miscare. Apoi a inceput sa-i curga nasul si li s-a spus ca are sinuzita. Un medic le-a spus ca are splina marita, altul ca-i normal sa fie asa... "Ne-am plimbat pe la doctori pana cand o doctorita a facut ceea ce trebuia sa faca toti la inceput. Ne-a trimis la analize", povesteste Iolanda Birliba, mama lui Sebastian. Asta se intampla acum doi ani si jumatate, in vara, inainte ca Sebi sa inceapa prima zi de scoala.

In primul an nu au facut cerere ca sa primeasca bani pentru asistent social, pentru ca li s-a parut umilitor, dar nevoia de bani i-a coplesit. "Nu tinem socoteala, dar 70% dintre venituri vin aici", spune tatal. Ajutorul de la stat si un chiosc alimentar asigura traiul zilnic al familiei.



Cei de sus

Pentru cei "de sus", de la etajul al II-lea al Spitalului de Copii "Sf. MAria", Sectia de Oncologie, nu se numara zilele pana la externare. Trece o zi, o luna, un Craciun, un Paste si, poate, cu putin noroc, urmatorul Craciun petrecut acasa. Dar Revelionul din nou pe patul spitalului, in perfuzii. "Cum e sa stau la spital? Atat: stau. Astepti sa treaca ziua si te uiti la copil cum sufera", spune Iolanda. Care a renuntat la serviciul sau, de analist programator, pentru a deveni umbra fiului sau.

Cand Sebastian este "mai bine", desenele animate sunt pe primul loc. Cand se plictiseste de fetele Powerpuff si de Dexter, Iolanda si Petrica scot sacosa cu jocurile. "Prietenii lui cei mai buni aici si i-a facut, in spital. Cand se duce unul, niciodata nu-i spunem ca a murit. Disparitia lor o punem pe seama plecarii in strainatate, sau in alt oras, la tratament. Si au fost multi, mi-e greu sa-i numar...", ofteaza mama lui Sebi.



Prietenul lui, Stratan

Deseori, Sebi ii mai face o vizita prietenului sau, preotul Florin Cristea. Cand nu poate sa mearga, trimite asistenta dupa el. Parintele  s-a invatat si el cu prezentii si disparutii "de sus": "Eu asa zic, ca <ma duc pe sus sa le mai fur un zambet>".

Si mai are Sebi un prieten de suflet, cu care nu s-a intalnit niciodata, dar ale carui albume le are pe toate: Pavel Stratan. "I-am cumparat toate CD-urile. In general, toata familia se straduieste sa-i indeplineasca toate dorintele", zice tatal.

Noua luni a fost bine, aproape ca nu mai simteau ca au un copil bolnav. Din octombrie, boala a invins si au trebuit sa reinceapa tratamentul de la zero. Ei stiau, insa, ca remesiunea inseamna inceputul sfarsitului.



Fontana di Trevi

Acum doua saptamani, parintii l-au dus pe Sebi la clinica Vaticanului,  "Bambino Gesù". Au cheltuit banii stransi pana acum, cateva mii de euro, sperand imposibilul dar si din frica de a nu ramane cu banii in banca fara sa fi facut ceva pentru Sebi. "Acolo a urmat exact acelasi tratament pe care-l facem si noi aici. Cei de acolo nu le-au dat sperante", spune doctorita Ingrid Miron, seful Sectiei de Oncologie de la Spitalul "Sf. Maria".

In singura zi "libera, familia Barliba a mers la "Fontana di Trevi" - Fantana Dorintelor, unde un banut aruncat e echivalentul unei dorinte implinite. "Mie nu mi s-a implinit, inca", marturiseste Sebastian.

Donatie

Dupa Italia, singura frantura de speranta a familiei a mai ramas Anglia, la o clinica unde, un alt baietel - tovaras de suferinta la "Sf. MAria", s-a operat. O frantura pentru care merita sa donezi pentru strangerea celor 100.000 de euro necesari transplantului de maduva.

Pentru Sebastian, s-au deschis la BCR conturile: 2511.2-15699.2 – pentru USD; 2511.2-15699.3 – pentru EURO; 2511.2-15699.1/ROL – pentru LEI



Boala celulelor

Leucemia este o boala hematologica care presupune ca celulele albe anormale (blastii) sa se inmulteasca in sange, ficat, ganglionii limfatici si in alte organe, distrugand celulele normale. Astfel blastii, generati de maduva osoasa, patrund in sange si distrug toate celulele normale: albe, rosii si de coagulare (trombocitele), invadand tot organismul.

Anual, in Iasi sunt cam 30 de copii cu leucemie, iar la nivel de tara 150 de cazuri. La adulti, procentul este de sapte ori mai mare. Rata mortalitatii, in Romania, este de 40%, fata de Occident, unde este de 20%.
IESEANUL


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
“Am venit acasă. ÃŽn Bucureşti îs în vizită!”
•autor: ...

Interviu cu Pavel Stratan

De vreo două luni, l-am tot căutat la mobil pe Pavel Stratan, până ce deunăzi a răspuns, în sfârşit, acceptând cu greu un interviu.

Urma să ne întâlnim în jumătate de oră, lângă Parcul Catedralei. L-am recunoscut imediat, deşi părea mai scund decât e prezentat (ce-i drept, cam narcisiac!) în numeroasele fotografii de pe site-ul său. Mi-a spus că-mi poate acorda doar douăzeci de minute şi că am putea merge într-un local. I-am propus să vorbim afară, dacă e în criză de timp, la care dl Stratan a zis că îi e frică să nu-şi răcească vocea. Mergând pe str. Puşkin la deal, în căutarea unui local, am încercat să-l întreb câte ceva, dar discuţia nu se lega, interlocutorul meu având un aer circumspect şi supărat.

Poate pentru că înserase, n-am observat să fie recunoscut de trecătorii de pe strada aglomerată. L-am întrebat dacă e recunoscut în România, mi-a răspuns că da, de toată lumea, pentru că acolo toţi citesc ziarele, nu ca la noi, şi toate ziarele au scris mult despre el, e dat masiv şi la toate posturile de radio şi de televiziune. Lângă MEXX, un tânăr ce s-a recomandat drept halterofil i-a cerut un autograf pe un caiet; Pavel l-a oferit în chirilice. Am intrat, la propunerea sa, în localul zis “Gălbenuşâ€. La masă, era nemulţumit de întrebările adresate, l-a deranjat prezenţa reportofonului şi a trebuit să-l închid. ÃŽn scurt timp, m-a prevenit că mai am două minute, apoi, un minut, după care s-a ridicat, şi-a pus paltonul şi a plecat. Ce a rezultat, vă propun în continuare.

- Pavel Stratan, de cât timp n-ai mai fost în satul tău de baştină, Nişcani?

- De trei luni.

- Ce zice mama de succesul pe care îl ai?

- Nu s-a mirat de el foarte tare. Toată viaţa i-am spus că am să ajung departe, dar nu ştiam când. Ca fiecare părinte, e fericită până la Dumnezeu când îmi vede succesul.

- De ce o cheamă Luluţa pe fetiţa ta?

- Cine a spus, unde-i scris că pe fiica mea o cheamă Luluţa?! Am o fiică de doi ani şi trei luni şi-i zice Cleopatra.

- Cum îţi explici succesul de la Bucureşti?

- Prin tema copilăriei, sinceritatea, muzicalitatea cuvintelor, simplitatea versurilor. ÃŽn Moldova, n-am acelaşi succes ca în România. La noi, nimeni nu se miră că Pavel Stratan cântă în dialect, acolo asta place.

- ÃŽmi pare cam ciudat că publicul din România înţelege ce e seca, de pildă…

- Nu înţelege nimeni. Oamenii mă întreabă şi le răspund: seca e un joc de cărţi.

- După părerea ta, prin ce diferă succesul tău, care e totuşi mai local-zonal, şi al celor de la O-ZONE pe piaţa românească? Ei au ieşit şi în afară, chiar dacă acum s-au despărţit…

- Având patru solicitări pentru turnee în Israel, Canada, Germania şi America, o să ies şi eu dincolo de graniţele României! Până a ajunge acolo, nu sunt sigur în faţa cui o să cânt – doar în faţa diasporei sau şi a publicului neromân sau nerus de acolo.

- Cine-i impresarul tău?

- Nu vă pot spune nimic despre manager.

- La Bucureşti ai deja o casă?

- Normal că am, dacă locuiesc acolo de trei luni cu familia.

- Acum, sunteţi, cu familia, în vizită la Chişinău?

- Cum pot să fiu în vizită? Am venit acasă, acolo-s în vizită!

- Pavel, pe stradă ai dat autograful cu alfabet rusesc. Şi în România acorzi autografe cu litere chirilice?

- ÃŽn România, toate autografele le dau în chirilică. N-am învăţat la şcoală alt alfabet, iar în 1986, când am absolvit-o, se scria cu litere ruseşti. Nu se supără nimeni din cauza asta, dimpotrivă, unii îmi zic că, aşa, o să-i creadă mai degrabă soţiile că au obţinut o amintire chiar de la Stratan.

- Cum se explică faptul că, până la succesul fulminant din România, nu s-a auzit nimic în Moldova despre Pavel Stratan?

- ÃŽntre 2002-2004, muzica mea a existat pe piaţa din R. Moldova, dar nimeni n-a scris despre mine până n-au început să se intereseze românii. Acum, sunt în România pe locul întâi la vânzări, cel puţin la Casa de discuri Media Service. Apoi, cu o săptămână în urmă, am intrat pe primul loc din zece la “Tonomatul” de pe TVR 2.

- Ce ţi-a adus asta?

- Toate celea când te ridici pe o poziţie înaltă – şi bani, şi succes.

- Ce planuri imediate ai?

- Să fac în primăvară un videoclip, să am turnee prin România.

- Când vei avea un concert şi la Chişinău?

- Nu cred că degrabă. Poate că la Palatul Naţional, dacă o să se aranjeze.

- Cine te promovează aici?

- “Trimedial Music”.

- Ce tematică vei explora în continuare?

- Vreau să termin “Amintirile”, volumul 3. Până la sfârşitul anului, vreau să scot şi o carte cu toate amintirile copilăriei adunate împreună. Cartea va fi evenimentul nr. 1 al vieţii mele.

- De ce eşti atât de ursuz?

- Ce-i asta?…

Interviu realizat de Rodica Mahu





Un tip de rock întârziat

Am considerat că ar fi oportun să solicităm opinia unui teoretician al muzicii despre fenomenul succesului devastator pe care l-a atins Pavel Stratan în ultimul an. Ne-a răspuns cu amabilitate compozitorul şi muzicologul Ghenadie Ciobanu…

“Toate fenomenele au o explicaţie, şi nu una unilaterală. Ceea ce face Pavel Stratan e un tip de rock întârziat. Acest gen a apărut mai întâi într-una din suburbiile Londrei (plină de elemente declasate) ca artă de underground. ÃŽn piesele respective ale epocii găseşti acelaşi: “beau puţin, dar mă simt bine, aşa îmi înec amarul”, atât de apropiat de motivul “eu beu, puţîn câte puţîn”. ÃŽn Anglia şi America, explozia rock-ului s-a produs la sfârşitul anilor ’70, din Anglia el a fost exportat în ţările Beneluxului şi în Germania. ÃŽn Rusia, s-a răspândit în anii ‘80, mai ales cu perestroika. De fapt, rock-ul a apărut nu ca artă, ci mai degrabă ca fenomen social, consideră sociologii şi muzicologii preocupaţi de tema în cauză. Ei descoperă în el mai mult frământările societăţii, recunosc primatul textului, muzica fiind foarte simplistă. Adevărul e că versul, muzica şi intonaţia cantautorului rezonează cu aşteptările publicului, ale tineretului disperat, aflat în căutarea unor răspunsuri la problemele existenţiale puse de societate şi de vârstă. ÃŽn plus, se mai adaugă şi elementul exotic al imaginii interpreţilor. ÃŽn cazul lui Pavel Stratan – chipiul şi demipaltonul cam fistichii.

Pe de altă parte, trebuie să fim conştienţi de faptul că fenomenul acesta e pe deplin obiectiv, trebuie abordat ca o parte a culturii, definită, de obicei, ca subcultură. Există aici o estetică specială. Faptul că piesele de acest gen adună un public atât de numeros demonstrează că ele acoperă orizontul de aşteptare al maselor.”


JURNAL DE CHISINAU, 7.11.2006


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan s-a apucat de hip-hop
Categorie: STIRILE SOFTPEDIA :: Divertisment :: Muzica

Dupa ce i-a fost acordat premiul MTV, ineditul artist a cantat alaturi de Zale
By: Elena Gorgan, Entertainment News Editor

La editia din 2006 a Premiilor MTV Romania, basarabeanul care ne-a cucerit pe toti cu versurile sale imbarligate si amuzante si cu figura de barbat inocent si sincer, a castigat premiul MTV
pentru cel mai bun album al anului.

Deoarece castigatorii sunt desemnati pe baza voturilor fanilor si telespectatorilor, o astfel de distinctie este destul de valoroasa, si nu numai pentru cantaretii romani. Dar adevarata surpriza a venit putin mai tarziu, cand, in cadrul aceluiasi eveniment, Pavel Stratan a interpretat o piesa hip-hop alaturi de Zale si a declarat ca intentioneaza sa incerce si acest gen de muzica (oricum nu are nimic de pierdut, spunem noi). Piesa pare sa fi prins destul de bine la public si fanii din toata tara asteapta deja cu nerabdare sa apara si pe un album.

Stratan s-a nascut in 1970 si, dupa o perioada grea in Republica Moldova, in care a cunoscut ce inseamna sa fii un artist talentat care traieste in anonimat, a lansat albumul “Amintiri din copilarie” in 2004, care a luat Bucurestiul si intreaga Romanie prin surprindere. Si inca mai continua sa ne surprinda: dupa ce toti si-au imaginat ca interpretul melodiei “Eu beu” este un alcoolic ce trebuie sa se sprijine de microfon pentru a putea sta in picioare, si au constatat ulterior cu uimire ca este un atlet ce face karate si culturism, urmeaza anuntata lansare hip-hop.

RESURSE

Pavel Stratan va canta in deschiderea Festivalului de folk ‘Om Bun’

Premiile MTV Romania, anul acesta la Cluj


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
- Peste câteva zile va fi chiar o conferinţă, aici la Iaşi, despre modul în care s-a păstrat limba română veche în aceste zone.

- Da, s-a conservat. Unite, de pildă, la Pavel Stratan, acolo se vede, şi de aceea acum românii, prin textele lui şi prin cântecele lui, descoperă o limbă stranie, o ciudată legătură, pentru că dă fiori, pentru că e vorba de rădăcinile lingvistice care s-au păstrat mai intacte.
(fragment dintr-un interviu cu Ion Sapdaru)
Ziarul Lumina


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Aripi de zapada

allaina:   Neselectat Sex: -
   
Copil rebel

31 Octombrie 2006
Ador zilele care au culoarea pe care a avut-o ziua de azi: zile roz. Ei, dar oare ce-am facut ca sa merit asa ceva? Atata bucurie. Ar fi tare multe de spus insa nici nu stiu cu ce sa incep. Cu o isteata de mademoiselle secretara care trebuia sa-mi elibereze o adeverinta si nu a dorit? Norocul ei ca sunt calma. De cateva zile sunt extrem de calma, asa ca in loc s-o injur i-am zambit si i-am zis "merci (pentru nimic) si o zi buna". Pentru persoane ca ea ar trebui facuta o lege speciala: sa iasa la pensie dupa prima zi de serviciu, ca sa nu se plafoneze. Atata bai sa fie. Orasul arata incantator. Soarele era cald, nu caldut, o atmosfera de toamna superba, numai buna de cutreierat. Arunc o privire pe programul bibliotecii dupa care ma chiorasc la niste bijuterii. Am o obsesie cu cerceii de ceva timp. Cele 14 perechi nu-mi mai ajung, mai vreau. Renunt. Trebuie sa ma educ in privinta asta. Intru din nou in catedrala catolica. E sarbatoare. Fireste ca nu intreb nimic, desi chestia cu Sfantul Anton si cu celalalt sfant inca ma intriga. Inaintea Sfantului Anton oameni ingenunchiati si altii asteptandu-si randul. Patru vaze pline de crizanteme gata de explozie: galbene si albe. Si ceva mai in fata alta vaza: cu trandafiri albastri. Celalalt sfant tot fara nume e, tot al nimanui, tot nebagat in seama. O fi pacatuit el cu ceva, I guess. Parasesc catedrala inca nelamurita, desi eram tentata sa-l intreb pe clericul care daduse unui copil binecuvantarea in limba maghiara care era taina. Plec de acolo si ma zgaiesc la vitrine. Oare de ce un magazin numit "Alb si negru" e plin de haine colorate? De sic, probabil. Mai departe. Afise din 10 in 10 metri. Sfarsit de noiembrie plin cu evenimente: afise prezentand un spectacol de teatru ("Incontestabila ipocrizie" - Teatrul Mic din Bucuresti) si afise cu un Pavel Stratan avandu-l ca invitat special (desi la subsolul paginii) pe Doru Octavian Dumitru. Zambesc. Cineva a lasat un ID pe fata lui Stratan. A, uite ca mai e un afis. 1-2 noiembrie: spectacol. Yupii! Joaca ai nostri. Hai Ally la teatru sa te interesezi de bilete. Vechea agentie inchisa. Gasesc totusi pe cineva la nou-infiintata casa de bilete si intreb de spectacol, de abonamente si de bilete. Cotrobai prin geanta. Imi ajung banii. Bine ca nu mi-am luat cercei. Iau abonamentul cu un sentiment de triumf. Programul se tipareste acum, in cateva zile va fi afisat. Oricum, daca e miercuri e spectacol si nu orice spectacol: e unul indecent si scandalos. Abia astept sa anunt trupa. Ma mai uit o data la abonament. Doamne, ce fericita sunt! OK, hai sa vedem ce se intampla si la cealalta biblioteca. Aceleasi conditii: adeverinta de la mademoiselle secretara care nu serveste. Lasa ca maine va servi colega ei. Ma intorc pe bulevard, ma plimb cu acelasi senin in priviri si zambesc si imi vine sa cant dar nu se cuvine, ca de, o sa creada lumea ca-s nebuna. Mai nebuna decat sunt. La cinema alta surpriza placuta. O comedie: "Doar tu si eu. Al treilea e in plus". Copii, avem treaba. Mergem la spectacol pe intai iar pe doi noiembrie mergem la film. Imi dau seama inca o data ca imi iubesc orasul. Nu-i inteleg pe cei ce spun ca nu-l iubesc. Cum sa nu-l iubesti, frate, cu atata soare, cu doua cinematografe, cu un teatru frumos, cu niste actori de exceptie, cu un parc superb, cu o apa curgatoare fascinanta, linistitoare... Imi vine sa dorm cand stau pe banca si parca mi-as dori sa se opreasca trecerea, sa ramana secunda pentru eternitate, incremenita in aceasta stare numita "bine"... Vin acasa. Vorbesc cu prieteni dragi. Mobilizez trupa. Alta prietena. Nu mananc, fireste. Nici nu vad la ce foloseste mancarea. Am baut o cana cu lapte dimineata si am mai baut o cafea. Suficient. Imi amintesc ca am programare la cosmetica. Pe drum il intalnesc pe Gabi care ma citeste din prima: "Ce ai de esti asa zambitoare azi?" Ii spun ce am. Si la cosmetica am stat ceva mai mult ca de obicei, dar rezultatele sunt minunate. Ii multumesc Violetei pentru schimbarea de look si doamnei Ildiko pentru manichiura. Si continuu sa cant in gand, si ceea ce cant e o aberatie fiindca nu am auzit acel cantec de ani si ani de zile si nici cuvintele nu mi le amintesc cum se cuvine, tin minte doar ca era amuzant si patetic in acelasi timp ("Doctore, simt ceva mortal aici. Unde? In ce regiune? In regiunea inimii mele" dupa care imi vine in minte Loredana. Numai cantece ciudate in capul meu azi: "O fata singura-n noapte / Cu iluzii desarte / Ca un copil rebel"... Iar cireasa de pe tort am gasit-o pe Jurnale. Nu, prea bine imi merge. Oare ce se intampla? Sa nu-mi fie de deochi!


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Am luat Libertatea (articolul e si un pic laudativ dar in cea mai mare parte malitios, comercial...se vorbeste despre Cleo ca de o masina de facut bani...) si Vip (un articol scurt dar frumos, o fotografie SUPER!)...Dar acum nu-mi merge scannerul!...Poate le gasiti pe net, eu n-am cautat inca. Fotografia din revista Diverta e cunoscuta, e-n galeria foto.

_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Recomandarile Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei sunt foarte clare: "schimbati buletinul de identitate in cazul in care vi s-au modificat (n.n – intre timp) data si locul nasterii!"... Vorba lui Pavel Stratan "noi suntem nascuti de ziua noastra". Sic!
J.N.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Oribilul Mosh      30-03-2004 00:31
Pe la 18 a venit Eufrosin la mine. Ajuns in camera mea, cu o mare satisfactie pe chip scoate o sticla de 1,5 l unde la inceputuri fosta apa minerala. Pe fundul acestei sticle se gasea un lichid incolor. Plin de el imi spune : "uite ba ! palinca. am primit-o de la un sofer.adu' doua pahare sa bem ! ". Nefiind un obisnuit al acestei bauturi ii replic : "nu vreau ba ! lasa ca iti dau un liquer irlandez. doar asa am zis !". Eufrosin se arata multumit de propunerea mea. Aduc doua pahare, la vederea carora Eufrosin zambeste, si torn lichidul gros de culoarea caramelului in ele. Incepem o banala discutie despre muzica si filme dupa care plecam spre Machedonu.
Neavand chef de bere indraznesc sa spun : "ba ! eu imi iau clatite cu ciocolata.". Eufrosin se arata foarte nemultumit si ma repede : "daca iti iei clatite plec acasa ! ".
Nedorind sa il supar am optat pentru un Becks in Machedonu si pentru un Ciuc la Fanutza. Asta pe langa floricele,semintze,chipsuri si scovergi cu branza.
Eufrosin,acest filozof al absurdului, imi lanseaza diverse teme de meditatie. Sunt pus in fatza unor situatii inedite inventate de o minte unde probabil spiritul sarpelui se simte ca acasa. Vorbim despre o eventuala masa cu carne de om sau despre atingerea mortilor.Ne imaginam ca daca ne-am fi nascut in 1902 am fi baut o bere cu Nichita Stanescu. In jurul nostre se vorbeste despre Chivu.
Frigul isi face simtzita prezentza si intr-un final ne goneste acasa.

Stau demult
Mai mult nu stau
Ce am vrut
Mai mult nu vreau
Numa' tu si eu din lume
Ne-intelegem de minune.

Fascinant acest Pavel Stratan, cu care am facut conostiintza datorita lui Eufrosin.


fanclub.ro

alte articole oribilul mosh      30-03-2004 00:31pe venit eufrosin mine. ajuns camera

11.8KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pe data de 29 noiembrie, incepand cu ora 19.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare va avea loc un concert Pavel Stratan. Spectacolul va fi presarat cu momente vesele sustinute de cunoscutul umorist Doru Octavian Dumitru.
Biletul va costa 25 RON, dar cei care vor merge la eveniment vor avea parte de o surpriza: in pret este inclus un album al solistului moldovean - „Amintiri din copilarie”.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
[...]
Vorbiti rusa din copilarie. Ginditi in ruseste?

Tu nu vorbesti limbi straine? Nu ai momente cind delirezi in engleza?

Da, dar pentru ca v-ati nascut in URSS, nu aveti o legatura mai aparte cu limba rusa?

E mai profunda. Daca ma duc in Rusia si stau o luna, visez in rusa. Asa se intimpla. Nu am nostalgii, am incintarea faptului ca stiu rusa. Am bucuria individului care se uita superior la romanii care spun ca lor le place Visotski. "Ma lasi in pace, ma? Ce dracu’ stii tu ce cinta ala acolo".

Pavel Stratan in varianta ruseasca, dupa cum spun unii...

Aici, la o afirmatie ca asta, Stratan ar veni si si-ar da singur suturi in fund. Am asa, o superioritate usor amuzata a celui care, pe bune!, stie ce-i cu Tarkovsky. Si ride de romanii astia care cu una cu doua "Vai! Tarkovsky, Dostoievski"...Interviu

Aici eram "ruslan imputit", dincolo eram "roman mamaligar"[...]

Interviu cu Andrei Gheorghe /Suplimentul de cultura


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan a depanat "Amintiri din copilarie" 

"Toate piesele sunt inspirate din trasnaile facute in copilarie", le-a spus fanilor timisoreni Pavel Stratan, in cadrul concertului sustinut, luni seara, la Sala Olimpia din Timisoara. Fara o scena special amenajata si fara jocuri de lumini, solistul din Republica Moldova a stiut sa anime publicul, avand parte de aplauze timp de aproape o ora si jumatate. Pavel Stratan a sosit in orasul de pe Bega in cadrul turneului de promovare a albumului "Amintiri din copilarie 2". Impreuna cu publicul timisorean, au fost fredonate melodiile "Copilaria", "Viata Moldovana", "Tata", "La City", "Liliecii", "Luluta", ceruta cu insistenta de public si, bineinteles, cea mai cunoscuta piesa, "Eu beu". Imbinand inca din perioada copilariei versul cu muzica si cu scamatoria, Pavel Stratan nu a facut exceptie nici de aceasta data. Fiecare piesa a fost precedata de un moment vesel ("la noi in Moldova este o vorba, anume ca moldovenii beau de patru ori pe an cate trei luni, la Craciun, la Paste si in fiecare zi". Nu a lasat deoparte nici scamatoria, prezentand o astfel de demonstratie in compania unei admiratoare. Desi, pe piata muzicala din Republica Moldova, albumul a aparut in urma cu doi ani, solistul recunoaste ca nu a beneficiat niciodata de mediatizare. Insa, lucrurile se schimba cand isi aduce aminte de primul concert sustinut in tara noastra. "Prima aparitie pe scena a fost la Festivalul Berii Tuborg. Atunci, oamenii se uitau cam straniu la mine, multi nu intelegeau ce cant, desi eu tot timpul m-am ferit sa folosesc cuvinte rusesti, pe care nu le inteleg toti. Abia dupa aparitia pe piata a CD-ului, am devenit si eu mai cunoscut. Dar, cum cant asa vorbesc si acasa, asa am vorbit si in copilarie", spune solistul. Totusi, acesta crede ca pe oameni i-a atras sinceritatea, tema copilariei, jocurile de cuvinte care se regasesc in melodii, ironia despre bautura, insa cel mai mult a contat dialectul. Relatia deschisa dintre omul simplu si cantaret a fost si ea un pion foarte important in cariera lui Pavel Stratan, lucru dovedit si la concertul de la Timisoara, solistul acordand autografe timp de mai bine de o jumatate de ora. Spectacolul s-a incheiat in forta, de altfel asa cum a si inceput, pe acordurile melodiei "Eu beu".

Liana DACILESCU
ziuadevest/arhiva


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Acerbul Cerb imblanzit de Basarabia

La sfarsitul saptamanii trecute, Brasovul a trait cateva nopti albe, legate de desfasurarea noii editii a Cerbului de Aur. Dar cea mai instelata noapte a fost cea de joi, intitulata "Seara Moldovenilor". Sa fi vazut acest spectacol Stalin, groparul Basarabiei, si–ar fi rasucit coloana vertebrala in mormant, caci dupa siberii de gheata, dupa poduri de flori aruncate in aer, dupa atata dezbinare si deznationalizare, efectul politicii sovietice s–a dovedit a fi unul exact invers, romanii din Basarabia nu au murit si sunt artisti de vaza in Romania.



Pe langa Anastasia Lazariuc, care a fost chiar mai frumoasa ca niciodata si ca multe dintre prezentatoarele televiziunilor de pe ambele maluri ale Prutului, Pavel Stratan, cel de care ne–am rusinat initial pentru limbajul lui, ne–a readus lacrimi de mandrie atunci cand l–am ascultat cantand : " Asara am visat un vis frumos / De parca tata inapoi s–a–ntors / Dar cand am vrut sa–l strang in brate, sa–l cuprind / A disparut, si singur am ramas, plangand." Cu siguranta ca Pavel, atunci cand a scris aceste versuri, s–a referit doar la tragedia personala pe care a suferit–o cand si–a pierdut tatal, dar cat de personale au parut aceste versuri in mintea fiecaruia, caci mii de copii basarabeni au ramas fara tati, plecati la constructii prin Moscova sau Barcelona, si de ce nu ar plange batranii nostri, tatii carora au fost deportati dupa ce hotarul sovietic a fost instalat pe Prut, dupa care generatii de basarabenii, ramase singure pe lume, au drept deviza un vers tot din piesele lui Pavel: "Si daca tu–ai chicat ti scoli / Si iar incepi de la–nceput / Pe cine–l doare care oare / cand tu–ai pierdut ?"
ZIARUL DE GARDA/MD


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Mircea Dinescu, poet

Adrian Halpert, ziarist

Gheorghe Mateescu, chimist, membru de onoare al Academiei Române

Mircea Mureşan, regizor

Vasile Rebreanu, prozator şi dramaturg

Pavel Stratan, cantautor


alte articole ziua dinescu, poetadrian halpert, mateescu, chimist, membru onoare academiei rebreanu,

15.6KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
mira  [10] [2005-01-14]
Subject:     de ce?
Mesaj:     Inainte de a pleca la un interviu reporterii trebuie sa fie informati cat de cat despre interlocuitorul care il vor avea.

De ce noi romanii din Republica Moldova comentam tot ceea ce place lumii si nu ne bucuram de succesul celor care au dus faima republicii noastre in cele mai multe colturi ale lumii. Exemplu, este atunci cand O-zone era in primele topuri ale Romaniei, reporterii nostri au fost primii care au inceput a comenta versurile. Asa se intampla si cu Pavel Stratan acum cand este aplaudat in toate colturile Romaniei reporterii nostri iarasi au inceput sa comenteze verzi si uscate, crude si coapte.

Mai oameni buni voi nu stiti ca cei mai buni diplomati in toate tarile lumii sunt artistii si sportivii. Asa ca lasa-ti omul sa-si vada de treaba si promovati-l, organizand si la noi concerte. Eu am aflat de Pavel Stratan in Romania, fiind locuitoare a Chisinau-lui, deoarece posturile noastre de radio si televiziune au inceput promovarea, cat de cat, dupa ce toata Romania stia de el, iar la noi se auzea numai pe la gheretele unde se vand casete.
(forum/Jurnal de Chisinau)


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel stratan, un tată de platină
de Georgiana Capuerde

Când a devenit tată, celebrul cântăreţ Pavel Stratan, în
vârstă de 36 ani, nu s-a gândit nicio clipă că fiica lui, Cleopatra, va intra în topurile muzicale la numai trei ani, cucerind în doar câteva săptămâni sute de mii de fani de toate vârstele, din România, dar şi din străinătate. Succesul piesei "Ghiţă", cea mai cunoscută de pe primul album lansat de micuţa vedetă, intitulat "La vârsta de trei ani", a fost copleşitor şi neaşteptat. Cleopatra a aflat cum e să te iubească lumea "aşa, ca pe tata" , iar Pavel a văzut cum este să fii întrecut în popularitate de fiică, după ce mii de români au învăţat să fredoneze melodia de amor neîmpărtăşit "Ghiţă".

Citiţi interviul integral în ediţia aniversară din luna noimebrie 2006 a revistei Reader's Digest România.

alte articole pavel stratan, tată georgiana capuerde când devenit tată, celebrul pavel

23.9KB


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Seria show-urilor de exceptie de sfarsit de an a fost deschisa de Pavel Stratan. Cu nelipsita sa palarie, care nu e nici in tendinte, nici de fite, artistul a tinut patru mii de oameni neclintiti timp de doua ore. N-a avut ca "decor" dansatoare cat mai despuiate, ci a preferat-o pe scena pe fiica sa, Cleopatra, in varsta de doi ani. Publicul nu s-a mai saturat de el si, daca ar fi putut, l-ar fi obligat sa mai tina inca doua ore de spectacol.
Adevarul, 2005 ??


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Pavel Stratan canta azi in Arad si Timisoara

Pavel Stratan , originalul artist venit din Republica Moldova, a adunat deja numerosi fani in Romania. Compozitorul melodiei "Eu beu" este, in aceste zile, in plin turneu prin tara, de promovare a celui de-al doilea album "Amintiri din copilarie". Astazi el va delecta publicul din Arad, cu un concert ce va incepe la ora 17.00, urmand ca tot azi Stratan sa sustina un alt spectacol, de la ora 20.00, in Timisoara. Maine si joi, Pavel Stratan va concerta in Oradea, respectiv Baia Mare, ambele spectacole incepand de la ora 20.00.
Libertatea.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Fan(atic)
Moderator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
Paul Panait canta pentru o telenovela spaniola


Fost component al formatiei Gaz pe Foc, Paul Panait s-a decis ca dupa incercarea pe care a avut-o in aceasta vara cu trupa Blue Ice sa mai cante si solo. El a inceput sa inregistreze cateva balade, fiind inspirat de Pavel Stratan, si va aparea curand la emisiunile de divertisment imbracat la costum si cu chitara in mana, dar insotit si de un saxofonist, pentru a demonstra ca stie sa cante live.
Libertatea.


_______________________________________
"Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."

pus acum 17 ani
   
Pagini:  1 2 3  

Mergi la