Fan(atic)
Moderator
Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10201
|
|
Cleopatra Stratan a fost inclusă īntr-un top al copiiilor minune realizat de redactorii site-ului Oddee.com.
Cleopatra Stratan se află pe locul 4 īn top 10 "Copii minune", alături de mici genii care au obţinut rezultate remarcabile īn ştiinţă, artă, educaţie sau sport.
"Cleopatra s-a născut pe 6 octombrie 2002, īn Chişinău, Moldova şi este fiica cāntăreţului Pavel Stratan. Este cea mai tānără persoană care a obţinut un succes comercial īn postura de cāntăreaţă, odată cu albumul ei din 2006, "La vārsta de 3 ani". Este deţinătoarea recordului celui mai tānăr artist care a cāntat live, timp de două ore īn faţa unei public numeros, apoi recordul celui mai tānăr artist care a primit un premiu MTV şi cel mai tānăt artist care a avut un nr.1 hit īntr-o ţară ("Ghiţă", īn topul romānesc al single-urilor)", se scrie īn descrierea Cleopatrei Stratan.
Pe locul trei īn top s-a clasat Akrit Jaswal, chirurgul de numai şapte ani. Akrit este originar din India şi este poreclit "cel mai deştept băiat din lume". Cu un IQ de 146 este considerat cea mai deşteaptă persoană de vārsta lui, din India. La vārsta de şapte ani a ajutat o fetiţă de opt ani, care avea arsuri la o mānă iar degetele īi erau lipite şi nu le putea folosi. El a putut să-i elibereze degetele şi fetiţa a putut să-şi folosească māna din nou. La vārsta de 12 ani, Akrit a susţinut că este pe punctul de a descoperi un leac pentru cancer. Īn prezent este student la Colegiul Chandigarh şi este cel mai tānăr student care a fost acceptat de o universitate din India.
Pe locul secund, īnaintea Cleopatrei Stratan şi a lui Akrit s-a plasat Gregory Smith, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, la vārsta de 12 ani. La doi ani, Gregory putea să citească şi a intrat la universitate la zece ani. Cānd nu īnvaţă, călătoreşte prin lume ca activist al drepturilor copiiilor. Este fondatorul organizaţiei internaţionale "Youth Advocates", care promovează principiile păcii şi īnţelegerii printre oameni. Gregory Smith a avut īntālniri cu Bill Clinton şi Mikhail Gorbaciov şi a ţinut un discurs īn faţa consiliului O.N.U. A fost nominalizat de două ori la Premiul Nobel. Ultima lui realizare? Şi-a luat permisul de conducere.
Pe primul loc īn top este Kim Ung-Yong, coreean şi deţinătorul celui mai mare IQ de pe planetă. S-a născut īn 1962, la vārsta de patru ani citea īn japoneză, coreeană, germană şi engleză. La cinci ani făcea calcule cu integrale. Mai tārziu, invitat la o televiziune japoneză şi-a demonstrat competenţele īn chineză, spaniolă, vietnameză, tagalog, germană, engleză, japoneză şi coreeană. Are un IQ de peste 210.
Kim a fost guest student la Universitatea Hanyang, unde a studiat fizica, de la vārsta de 3 la 6 ani. La 7 ani a fost invitat la NASA. A obţinut un doctorat īn fizică, la Universitatea din Colorado īnainte să īmplinească 15 ani. Din 1974 a lucrat la NASA, apoi īn 1978 s-a īntors īn ţara natală unde s-a decis să studieze construcţiile civile şi a obţinut şi un doctorat.
Top 10 este completat de Aelita Andre (locul 5), pictoriţă la numai doi ani şi care şi-a expus tablourile īntr-o galerie de artă; Saul Aaron Kripke (locul 6) care a fost invitat să predea la Harvard pe cānd era īncă īn liceu; Michael Kevin Kearney (locul 7) care la şase luni i-a spus pediatrului său că are o infecţie la urechea stāngă, a terminat liceul la şase ani şi universitatea la zece ani, obţinānd o diplomă īn antropologie; Fabiano Luigi Caruana, cel mai tānăr campion la şah, la 14 ani; Willie Mosconi (locul 9), care la şase ani juca biliard profesionist şi Elaina Smith care la şapte ani i-a dat sfaturi, īntr-o emisiune radio, unei femei care fusese părăsită.
_______________________________________ "Da' daca gardul se termina nu stiu ce-am sa fac..."
|
|